E3 2021: Onze persoonlijke hoogtepunten

De 2021-editie van de Electronic Entertainment Expo (E3) zit er helemaal op. Wil je alles nog eens herlezen of herbekijken, dan kan dat op deze pagina. Om deze intense periode op een mooie manier af te sluiten, schotelen we jullie in deze special graag onze favoriete momenten en/of games voor van de voorbije E3.

Heb je honger naar meer, of wil je Praga, Kevin en RoMa liever horen keuvelen over dit alles? Check dan zeker onze E3-podcastspecial!.

Smakelijk!


Praga

Ik denk dat Microsoft dit jaar de kans gekregen en genomen heeft om eens stevig uit te pakken. Een shitload aan games, waaronder flink wat kleppers uit eigen huis, en de melding dat 27 van de 30 games op dag van launch beschikbaar zijn op Xbox Game Pass. Hoe cool is dat!?

Opvallend feit vond ik persoonlijk is dat heel wat studio’s op safe spelen, en dan denk ik aan Nintendo en Ubisoft die naar mijn mening veel te plattekes waren. Te veel voortborduren op bekende franchises en dus veel te weinig nieuwigheden.

En zelf kijk ik uit naar de Siege of Paris-DLC voor Assassin’s Creed: Valhalla en A Plague Tale: Requiem, de opvolger voor het fantastische A Plague Tale: Innocence.

Praga haalt de Siege of Paris-DLC van Assassin’s Creed: Valhalla zeker in huis!

MrRolfson

Het was voor alle partijen wat aanpassen zo’n volledig digitale E3. Geen gevulde zalen met joelende fans die volledig uit hun dak gaan bij elke aankondiging. In plaats daarvan kregen we een heleboel trailerparades voorgeschoteld. Volgens mij een gemiste kans om heel de boel wat aantrekkelijker en vlotter kijkbaar te krijgen.

En toch werd ik van heel wat games ontzettend enthousiast. In de eerste plaats van Forza Horizon 5. Eind dit jaar trekken we naar het uitgestrekte Mexico om met de meest waanzinnige supercars de wegen onveilig te maken. En dan heb ik het nog niet gehad over de pure single player game Guardians of The Galaxy van Eidos Montréal!

De grootste teleurstelling was voor mij dan weer de presentatie van Nintendo. Akkoord, we kregen de eerste beelden van de opvolger van The Legend of Zelda: Breath of The Wild en Metroid Dread voorgeschoteld. Maar geen info over Metroid Prime 4, geen nieuwe Mario-game en geen nieuwe hardware. Jammer.

Ja, dat is écht een alpaca in de armen van Groot…

RoMa

Dé bekendmaking van de voorbije dagen viel voor mij buiten E3, met de explosieve trailers van Battlefield 2042. All-out war met 128 spelers: I can’t wait. De gameplay geeft me alvast heel hoge verwachtingen. Please Dice: don’t f*ck this one up!

The Outer Worlds 2 wist m’n hart te stelen met de meest geweldige trailer van de hele beurs. Deze moet je echt zien, hij is heerlijk zelfbewust humoristisch. Ik heb het eerste deel hier nog steeds liggen, daar wil ik nu des te meer aan beginnen. Lang leve diepgaande single player RPG’s. 

Verder werd ik ook aangenaam verrast met World War Z: Aftermath. Deze DLC/Standalone ga ik zeker weer met m’n crew spelen. De base game was al héérlijke co-op zombie-killing fun. Samen met Back 4 Blood & Dying Light 2: Stay Human wachten er héél wat hersenloze kwezels op mijn kogels. 

Voor RoMa was de explosieve reveal van Battlefield 2042 hét hoogtepunt.

Ardtieboy

Gearbox stelde de voorbije E3 Tiny Tina’s Wonderland voor. De game staat volledig in het teken van Tiny Tina, één van de meest geliefde personages in het Borderlands-universum naast Claptrap. De game wordt een traditionele looter shooter en belooft wat meer nadruk te leggen op fantasy-elementen. Hoe dan ook blijf ik sceptisch; remember die andere spin-off een paar jaar geleden? Borderlands: The Pre-Sequel was toen ook niet bepaald om over naar huis te schrijven…

Mocht Starfield op PlayStation verschijnen, dan was dit mijn absolute nummer één. Een topstudio zoals Bethesda die zich aan dergelijk project waagt moet gewoonweg slagen. Een game zoals Skyrim, maar dan in een prachtige ruimte-setting kan gewoonweg niet falen. Dat deze game enkel op Xbox en PC zal verschijnen vind ik een zéér jammere zaak, want dit betekent dat ik de game wellicht nooit zal spelen.

Al bij al dus een teleurstellende E3 voor mij. Gelukkig was er Battlefield 2042 dat redde wat er te redden valt. Qua shooters ligt Battlefield bij mij net een schuif hoger dan Call of Duty. Ik hoop dat Battlefield 2042 het dan ook minstens even goed doet als Battlefield V. Meer zelfs; misschien haalt deze Battlefield terug het niveau van de Bad Company-game? Wat heb ik me daarmee geamuseerd in 2008.

Gearbox pakte uit de Borderlands-spin-off Tiny Tina’s Wonderworld. Daar werd Ardtieboy wel warm van…

Lazlo

Obsidian Entertainment werkt aan een nieuwe The Outer Worlds. De hi-la-ri-sche trailer maakte alvast duidelijk dat de game nog lang niet klaar is. En maar goed ook, ik hoop dat ze voor deze rustig hun tijd nemen.

Xbox Game Pass is veruit de beste deal in gaming. Zelfs ik, die geen Xbox in huis heb, geniet van de voordelen via PC. En als ik zo naar de line-up van nieuwe titels kijk die op Game Pass verschijnen het komende jaar, scheur ik daar zeker m’n broek niet aan.

Dankzij Game Pass heb ik eindelijk Forza wat beter leren kennen. Mijn God wat is Horizon 4 een dijk van een game. En als ik dan de fotorealistische trailer van Forza Horizon 5 over mijn netvlies zie vloeien, dan begint mijn zwaar rechtervoetje al te jeuken.

Een logo en een hilarisch eerlijke trailer. Meer moest Microsoft niet doen om Lazlo enthousiast te krijgen!

Yakkoi

Eindelijk kregen we Elden Ring in actie te zien en voelde ik me weer als een klein kind dat rond de kamer zit te ijsberen van opwinding. De game ziet er fenomenaal uit qua design en wereld. Daarbovenop oogt de game als een combinatie tussen Dark Souls, Bloodborne en Sekiro met een vleugje open world. Geen enkele game wist in de buurt te komen van deze kwaliteit deze E3.

Als Elden Ring de grote winnaar onder de games was, dan is Xbox Game Pass de grote winnaar qua services. Microsoft had de beste persconferentie deze E3, maar het mooiste is nog dat bijna al hun boeiende games gelijk naar Game Pass komen op de eerste dag zonder tralala. Hierdoor ga ik meer games een kans geven waar ik in eerste instantie geen geld voor zou neertellen. Nu nog hopen dat al die games ook goed zijn.

De E3 was voor mij zeer teleurstellend met amper games waar ik van onder de indruk van was. Bij gebrek aan beter schuif ik S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl ook naar voor, aangezien de game er erg goed uitzag en ook gameplay liet zien. De Metro-vibes in de trailer spreken me direct aan, aangezien Exodus zo’n goede game was. Dit is wel dé game waar ik benieuwd naar ben, al hoop ik dat ze de RPG-roots van de franchise niet vergeten zullen zijn.

Voor Yakkoi was de gameplaytrailer van Elden Ring hét hoogtepunt. Of had je iets anders verwacht?

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.