Gearbox kondigt Tiny Tina’s Wonderlands officieel aan

De Summer Game Fest-livestream is nog maar net van start gegaan en we krijgen een eerste klepper ons bord. Niemand minder dan de alom geliefde Tiny Tina uit Borderlands krijgt haar eigen game: Tiny Tina’s Wonderlands.

In de trailer was het niet meteen duidelijk over welke game het ging. Eenmaal de befaamde Butt Stallion op het doek verscheen, wisten velen dat we het over een Borderlands-achtige game zouden hebben. Tiny Tina’s Wonderlands wordt een game die los staat van de Borderlands-titels, maar zal gelijkaardige concepten omvatten zoals in de moedergame.

Het geheel wordt uitgebreid met enkele extra features zoals full character customization én een diepere focus op het Fantasy-aspect. Tiny Tina’s Wonderland wordt begin 2022 verwacht.

In deze epische high fantasy-versie van het shooter-genre kunnen spelers hun eigen multiclass-helden creëren en aanpassen terwijl ze zich een weg banen door bizarre monsters en kerkers vol schatten op een zoektocht om de tirannieke Dragon Lord te stoppen. Kogels, magie en zwaarden botsen in een chaotische fantasiewereld die tot leven wordt gewekt door de uiterst onvoorspelbare Tiny Tina, die de regels bepaalt, de wereld in een oogwenk verandert en spelers op hun reis begeleidt.
 
Tiny Tina’s Wonderlands is een volledige standalone ervaring met een rijke, verhaalgedreven co-op campagne voor maximaal vier spelers, evenals herhaalbare end-game content. In een gloednieuwe trailer die werd vrijgegeven, toonden 2K en Gearbox de unieke thema’s van het spel, de fantastische setting en de cast van bekende sterren.
 
De spelers worden vergezeld door de eigenzinnige kapitein Valentine (Andy Samberg), de door regels geobsedeerde robot Frette (Wanda Sykes) en de geliefde, bommengoochelende Tiny Tina (Ashly Burch), die als gids dient voor de spelers in dit buitengewone tabletop-rijk waar regels zelden gelden. Tijdens hun zoektocht om de Dragon Lord (Will Arnett) te verslaan, ontmoeten de spelers een cast van sympathieke buitenbeentjes zoals een luit zwaaiende Bardbarian en hun eigen Fairy Punchfather.

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.