Reviews

“Met zowel de originele muziek als de stemmencast aan boord blijft Demon Slayer trouw aan zijn bronmateriaal “

In afwachting van de release van seizoen twee van de razend populaire anime: Demon Slayer Kimetsu no Yaiba krijgen we een game die ergens het midden houdt tussen een adventure en een 3D fighter. Waarom Wel? Wereldwijde faam Het is geen wonder dat er een videospel komt van de meest populaire manga allertijden. Demon SlayerMeer lezen over ““Met zowel de originele muziek als de stemmencast aan boord blijft Demon Slayer trouw aan zijn bronmateriaal “”

Insurgency: Sandstorm

“Insurgency: Sandstorm is een tactische schooter die heel wat doorzettingsvermogen vraagt”

Vergeet Battlefield, Call of Duty en zelfs PUBG; Focus Home Interactive heeft namelijk de hardcore tactical shooter Insurgency: Sandstorm eindelijk naar consoles gebracht. Het is echter geen dedicated ‘new-gen’ release geworden, maar na drie jaar wachten kunnen we niet klagen. Of toch? Waarom Wel? Elke kogel telt Insurgency: Sandstorm is niet de meest typische shootergameMeer lezen over ““Insurgency: Sandstorm is een tactische schooter die heel wat doorzettingsvermogen vraagt””

Rogue Lords

“Rogue Lords is wellicht de meest strategische deckbuilder die ik tot nu toe heb gespeeld”

Met de populariteit van roguelikes krijgen we de laatste tijd een opkomst van heel wat games die verschillende genres willen combineren met een roguelike aspect. Denk aan het recente Returnal, dat roguelike elementen in een science-fiction shooter wist te verweven. Toch zijn het vooral roguelike deckbuilders die in lijken de laatste tijd. Niet verwonderlijk, aangezienMeer lezen over ““Rogue Lords is wellicht de meest strategische deckbuilder die ik tot nu toe heb gespeeld””

Metroid Dread

“In Metroid Dread is Samus op haar best”

De lockdown vorig jaar was een alles behalve leuke tijd. Gelukkig brengen dergelijke periodes ook opportuniteiten met zich mee. Zo verraste ik mezelf met een Nintendo Switch en trok me opnieuw sinds de Game Boy Advance terug in het Nintendo-universum. Franchises zoals Pokémon en Animal Crossing passeerden sindsdien de revue, maar het hele Metroid-gebeuren wistMeer lezen over ““In Metroid Dread is Samus op haar best””

Back 4 Blood

“Back 4 Blood serveert een vertrouwde formule die even plezant als saai is”

Met bijna evenveel panache en barbaarse grinta als een bende Karens op de eerste soldendag komt de horde op mij af. De minigun zit klaar om te ratelen, m’n machete is vlijmscherp en m’n granaten onstabiel. De langverwachte opvolger van de Left 4 Dead-reeks is eindelijk gearriveerd en is bloeddorstiger dan ooit. Is dit rottendMeer lezen over ““Back 4 Blood serveert een vertrouwde formule die even plezant als saai is””

“Life is Strange: True Colors – Wavelengths is voor fans van de hele Life is Strange-reeks”

Steph Gingrich doorging een heuse evolutie in het Life is Strange-universum. Van ogenschijnlijk verwaarloosbaar rand personage in de originele game, tot volwaardige love interest in True Colors. Nu keert Steph terug met een downloadbare uitbreiding volledig aan haar toegewijd. Reden genoeg voor fans van de reeks om een kleine maand na release van True ColorsMeer lezen over ““Life is Strange: True Colors – Wavelengths is voor fans van de hele Life is Strange-reeks””

“No Time To Die is een fantastisch afscheid geworden van Daniel Craig”

Fans hebben lang moeten wachten op de vijfentwintigste Bond film. Omwille van Corona werd de release meerdere malen uitgesteld. Maar eindelijk is het dan zover. Met een jaar vertraging draait vanaf deze week No Time to Die in de zalen. De zwanenzang van Brits acteur Daniel Craig is een actieprent die radicaal breekt met deMeer lezen over ““No Time To Die is een fantastisch afscheid geworden van Daniel Craig””

“Chernobylite is een ruwe diamant die straalt met z’n unieke sfeer, setting en vrijheid”

Er zijn zo van die momenten in het leven waarop de puzzel gewoon perfect in elkaar valt. Enkele dagen voor ik op een zeer aparte trip naar Chernobyl vertrek valt de consoleversie van Chernobylite in mijn schoot. De perfecte game om me extreem hyped én bang te maken voor de reis. Als de sfeer enMeer lezen over ““Chernobylite is een ruwe diamant die straalt met z’n unieke sfeer, setting en vrijheid””

Super Monkey Ball: Banana Mania

“Super Monkey Ball: Banana Mania is de ultieme SMB-titel voor de fans”

Fans van SEGA weten dat niet alleen Sonic een van de fundamenten vormt achter de rijke geschiedenis. Het gamebedrijf heeft ook veel te danken aan het verslavende Super Monkey Ball. Om het 20-jarige bestaan van de franchise te vieren komt SEGA met de ultieme SMB-game op de proppen: Super Monkey Ball Banana Mania. Waarom Wel?Meer lezen over ““Super Monkey Ball: Banana Mania is de ultieme SMB-titel voor de fans””

“KeyWe barst van de schattigheid en blinkt uit als een couch co-op game”

Het concept van KeyWe klinkt grappig en vooral ook erg simpel. Je bestuurt alleen, of met een vriend, twee kiwi’s. Niet het groene fruit maar wel de Nieuw-Zeelandse vogel. Jeff en Debra, zo heet namelijk dat olijke duo, werken in het lokale postkantoor waar jij hen zal helpen om alle brieven en pakjes tijdig teMeer lezen over ““KeyWe barst van de schattigheid en blinkt uit als een couch co-op game””

Hot Wheels Unleashed

“Hot Wheels Unleashed is een ontzettend plezante arcaderacer voor groot én klein”

Als kind speelde ik met twee zaken: LEGO en Hot Wheels. De passie voor de kleurrijke blokjes heb ik vorig jaar herontdekt met een ondertussen serieuze collectie LEGO Star Wars-schepen als gevolg. Maar toen Hot Wheels Unleashed werd aangekondigd, voelde ik het terug kriebelen om met kleine autootjes te spelen. Waarom Wel? Het zit hemMeer lezen over ““Hot Wheels Unleashed is een ontzettend plezante arcaderacer voor groot én klein””

“NBA 2K22 is een goede game die overschaduwd wordt door een agressieve focus op microtransacties”

Zoals ieder jaar wikkelt NBA 2K me weer in een hevige tweestrijd. Enerzijds is het met verve de beste basketbalsimulatiegame op de markt. Anderzijds is het weerom de meest schaamteloze geldklopperij met gameplaycycli die dusdanig ontworpen worden om je diep in de geldbuidel te doen tasten. Weegt het eerste op tegen het tweede? Hier hebMeer lezen over ““NBA 2K22 is een goede game die overschaduwd wordt door een agressieve focus op microtransacties””

“FIFA 22 scoort eindelijk weer op het veld met betekenisvolle gameplayverbeteringen”

De gsm rinkelt non-stop: felicitaties, vragen, contractaanbiedingen. Ik haast me naar de lift en begroet David Beckham vluchtig. Ik dribbel me een weg doorheen de straten van Parijs vooraleer ik train met Mbappé en Henry. De intro van FIFA 22 kan tellen. De laatste jaren bracht FIFA wel vaker een fantastisch mooi verpakt maar matigMeer lezen over ““FIFA 22 scoort eindelijk weer op het veld met betekenisvolle gameplayverbeteringen””

Kena Bridge of Spirits

“Kena: Bridge of Spirits is een game die absoluut thuishoort in je collectie”

Kena, de jonge maar dappere Spirit Guide die samen met de oerschattige Rot het hele land doorkruist, heeft maar één simpel doel voor ogen; ronddwalende zielen van overleden personen helpen de overtocht te maken naar de vreedzame spirit world. Gewapend met niets meer dan een houten staf en een goeie portie lef ga je ditMeer lezen over ““Kena: Bridge of Spirits is een game die absoluut thuishoort in je collectie””

“WarioWare: Get It Together biedt exact wat je verwacht van een WarioWare-game”

Het is al een tijdje geleden dat Nintendo-fans een grootse game als Mario Odyssey of Breath of the Wild voorgeschoteld kregen. Metroid: Dread komt er bijna aan, maar tot dan heeft Nintendo ook de tijd genomen om Wario weer in de hoofdrol te plaatsen voor een klein tussendoortje. En laat WarioWare: Get It Together ookMeer lezen over ““WarioWare: Get It Together biedt exact wat je verwacht van een WarioWare-game””

“Razers Wolverine V2 Chroma is voor gamers die dromen van snellere toetsaanslagen, extra functietoetsen en meer aanpassingsmogelijkheden”

Wat was er het eerst? De kip of het ei? Wie zal het zeggen? En wat is het belangrijkste voor een gamer? De headset of de controller? Denk daar maar eens over na beste vrienden! Wij kregen alvast de Razer Wolverine V2 Chroma, speciaal ontworpen voor Xbox One en Series X/S, ook compatibel voor WindowsMeer lezen over ““Razers Wolverine V2 Chroma is voor gamers die dromen van snellere toetsaanslagen, extra functietoetsen en meer aanpassingsmogelijkheden””

Death Stranding

“Ik ben helemaal verliefd geworden op deze Death Stranding: Director’s Cut”

Als het aan Hideo Kojima had gelegen, dan had deze ‘Director’s Cut’ van Death Stranding niet dat label meegekregen. Een director’s cut is namelijk een definitieve versie van een film of game, eentje die volledig voldoet aan de visie van de regisseur. Deze nieuwe uitgave van Death Stranding voldoet niet aan dat criterium. Dat wilMeer lezen over ““Ik ben helemaal verliefd geworden op deze Death Stranding: Director’s Cut””

“Er bestaat geen twijfel dat Dune de beste sci-fi prent van het jaar is”

Nu eindelijk de poorten van de bioscoop opnieuw zijn open gezwaaid, heeft de cinema een grootse blockbuster nodig om kijkers terug te lokken. En groter dan de nieuwe film van Dennis Villeneuve is haast onmogelijk. Dune is een sciencefiction epos van legendarische proporties. Waarom Wel? Boeken, games en films De film is gebaseerd op hetMeer lezen over ““Er bestaat geen twijfel dat Dune de beste sci-fi prent van het jaar is””

WRC 10 Alpine

“Met WRC 10 tilt Nacon de reeks weer een level hoger”

Racen met rallywagens is en blijft een vak apart. Tegen duizelingwekkende snelheden scheuren over veel te smalle grindwegen is absoluut geen lachertje. Bovendien is het voor rijders en publiek ook levensgevaarlijk. Kijk maar naar de vele ongelukken die in het verleden plaatsvonden. Gelukkig gaat alles er tegenwoordig een pak veiliger aan toe en blijft rallyMeer lezen over ““Met WRC 10 tilt Nacon de reeks weer een level hoger””

Tales of Arise

“Tales of Arise doet een gooi naar de titel van beste RPG van het jaar”

Rond het einde van de zomer maakten alle leden van de Pragalicious redactie een top 3 van de games waar ze dit najaar het meest naar uitkijken. Bovenaan mijn lijst staat in dikke vette letters: Tales of Arise. Kan de ondertussen 17de game in deze JRPG serie nog vernieuwen? Het antwoord is volmondig ja. WaaromMeer lezen over ““Tales of Arise doet een gooi naar de titel van beste RPG van het jaar””

“Road 96 is een indiegame die je aandacht zeker waard is”

De industrie is met de tijd veel veranderd. Originaliteit kwam altijd uit de hoek van de grote ontwikkelaars vroeger, terwijl de indie-ontwikkelaars nu met die eer gaan lopen.  Road 96 is zo’n probeersel, dat Telltale Games’ formule nieuw leven wil inblazen in plaats van de aandacht te trekken via extreem hoge productiewaarden. Waarom Wel? ElkeMeer lezen over ““Road 96 is een indiegame die je aandacht zeker waard is””

“Lost Judgment weet de missende elementen van zijn voorganger in te vullen.”

Voor een tweede maal kreeg ik het genoegen om in de huid te kruipen van Takayuki Yagami, een zeer snuggere privédetective die maar al te graag afwijkt van de meer traditionele ondervragingstechnieken. Samen met je drie trouwe kompanen; Kaito, Sugiura en Tsukumo, probeer je al het onrecht uit de straten van Kamurocho, én Yokohama, wegMeer lezen over ““Lost Judgment weet de missende elementen van zijn voorganger in te vullen.””

“Deathloop doet later dit jaar ongetwijfeld een gooi naar de Game Of The Year-trofee. “

Dat Deathloop een meer dan degelijke game zou worden, daarover twijfelde ik geen seconde. Ontwikkelaar Arkane Studios heeft dan ook wel enkele mooie games op zijn palmares staan zoals Dishonored en Prey. Het concept waarmee ze met Deathloop naar buiten komen boezemde me wel wat angst in. Zo’n vooruitstrevende ideeën worden oftewel de hemel inMeer lezen over ““Deathloop doet later dit jaar ongetwijfeld een gooi naar de Game Of The Year-trofee. “”

“Sonic Colors: Ultimate verdient geen plek in je gamescollectie”

Heb ik in mijn achtentwintigjarige bestaan ooit een Sonic-game gespeeld? Nee. Heb ik daar spijt van? Ja, absoluut. Toen ik Sonic Colors: Ultimate zag passeren leek dat mij de uitgelezen kans om de schade deels in te halen en mijn eerste Sonic-game onder handen te nemen. Meteen ook een remake van een game (Sonic Colors)Meer lezen over ““Sonic Colors: Ultimate verdient geen plek in je gamescollectie””

Big Rumble Boxing Creed Champions

“Big Rumble Boxing: Creed Champions had zoveel meer kunnen zijn”

In de jaren ’80 en ’90 leken de boksgames als paddenstoelen uit de grond te schieten. Niet verwonderlijk, want dankzij de film Rocky raakte het brede publiek gecharmeerd door de bokssport. Of was het toch die brede torso van Sylvester Stallone die de aandacht trok? Heel wat toegankelijke boksgames, zoals Ready 2 Rumble, beleefden hoogdagen,Meer lezen over ““Big Rumble Boxing: Creed Champions had zoveel meer kunnen zijn””

Life is Strange

“Life is Strange: True Colors is beter dan al z’n voorgangers”

Ik weet nog goed hoe de eerste Life is Strange, met z’n knap uitgewerkte personages en door beslissingen gedreven gameplay me helemaal van m’n sokken blies. De sfeer die Dontnod Entertainment neerzette is er eentje die maar weinig games wisten te evenaren. Hoewel de nieuwere titels in de reeks steeds sterke producten op zich waren,Meer lezen over ““Life is Strange: True Colors is beter dan al z’n voorgangers””

The Medium

“The Medium (PS5) is een Resident Evil-kloon die zijn torenhoog potentieel niet kan waarmaken”

Je hebt twee soorten gamers: liefhebbers van het horrorgenre en bangeriken. The Medium is de nieuwste telg uit de stal van het Poolse Bloober Team. Een developer die erop gebrand is om een naam te maken in de psychologische horror. Na Layers of Fear 1 en 2, Observer en The Blair Witch brengen ze metMeer lezen over ““The Medium (PS5) is een Resident Evil-kloon die zijn torenhoog potentieel niet kan waarmaken””

Rick And Morty

“Rick And Morty: The Complete Seasons 1-4 is een absolute aanrader voor wie de reeks wil ontdekken én fysiek in huis wil halen”

Je bent er fan van, of je haat ze. Er is weinig ruimte voor grijswaarde als het op de animatieserie Rick and Morty aankomt. De finale van het vijfde seizoen werd vannacht uitgezonden, maar fans kunnen zich nu ook al opwarmen aan een splinternieuwe box waarin de eerste vier seizoenen zijn gebundeld. GIVEAWAY We hebbenMeer lezen over ““Rick And Morty: The Complete Seasons 1-4 is een absolute aanrader voor wie de reeks wil ontdekken én fysiek in huis wil halen””

“Laat je niet vangen: City of Gangsters is meer een managementgame dan een misdaadspel”

De drooglegging: ironisch genoeg één van de rijkste bronnen voor content over alcohol en misdaad. Van gangsterfilms tot video games die je als crimineel loslaten in de felbesproken jaren 20 in de Verenigde Staten. Nieuwste creatie die zich afspeelt op deze donkere bladzijde in de geschiedenis: City of Gangsters. Of zoals ik de game intussenMeer lezen over ““Laat je niet vangen: City of Gangsters is meer een managementgame dan een misdaadspel””

Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings

“De eerste Oosterse actieheld kickt ass in Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings”

Nog nooit van deze superheld gehoord? Dat is helemaal niet zo vreemd. Shang-Chi is in vergelijking met zijn MCU (Marvel Cinematic Universe) broers en zussen een pak minder bekend bij het grote publiek. Zijn personage ontstond in de vroege jaren 70, een periode waarin de hele wereld in de ban was van Bruce Lee. HetMeer lezen over ““De eerste Oosterse actieheld kickt ass in Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings””

RiMS Racing

“Racefans van beesten op twee wielen hebben met RiMS Racing een enorm diepgaande simulator”

Je van niks iets hoeven aan te trekken en gewoon lekker scheuren op twee wielen over het asfalt. Als dát is wat je zoekt, dan is RiMS Racing niks voor jou. Deze simulator doet je over elke bocht, elke curve en elk onderdeel nadenken. Het voelt aan als de coolste leerschool ooit waar je enormMeer lezen over ““Racefans van beesten op twee wielen hebben met RiMS Racing een enorm diepgaande simulator””

“The Witcher: Nightmare of the Wolf (Netflix) is verplicht kijkvoer voor The Witcher fans”

Goed nieuws voor de fans van The Witcher games, vanaf deze week kan je op Netflix kijken naar The Witcher: Nightmare of the Wolf. In afwachting van de release van het tweede seizoen van de serie schotelt de streaming gigant ons een geanimeerde prequel voor. Ditmaal is het echter niet de stoïcijnse Geralt die hoofdrolMeer lezen over ““The Witcher: Nightmare of the Wolf (Netflix) is verplicht kijkvoer voor The Witcher fans””

“Psychonauts 2 is de meest geflipte game van het moment en één van de beste platformers ooit”

Kom dichter bij je scherm, dichter, nog wat dichter. Tot alle letters wazig worden. Hoor je die stem in je hoofd? Dat ben ik, jouw reviewer. Je hoeft deze bespreking niet meer te lezen. De woorden, de zinnen en de scores zijn dankzij mijn telepathische gaven rechtstreeks in jouw brein gedropt! Ah, dat is nietMeer lezen over ““Psychonauts 2 is de meest geflipte game van het moment en één van de beste platformers ooit””

Splitgate

“Splitgate is de moeite waard voor een vluchtige pick-up-and-shoot ervaring met een vleugje Portal”

Het is geen simpele opdracht om in het FPS-landschap van vandaag als nieuwkomer een unieke indruk te maken. Splitgate probeert free-to-play memorabel te zijn door een mix van gekende combat met een amusant Portal-element. Deze kleurrijke shooter heeft alvast een goed idee. Werkt het even goed in de praktijk van hun futuristische knalgalerij? Waarom Wel?Meer lezen over ““Splitgate is de moeite waard voor een vluchtige pick-up-and-shoot ervaring met een vleugje Portal””

Ghost of Tsushima Director's Cut The Eagle

“De Director’s Cut van Ghost of Tsushima is de ideale manier om de originele game te (her)ontdekken”

Iets meer dan een jaar geleden verscheen het langverwachte en overigens fantastische Ghost of Tsushima op PlayStation 4. Ikzelf heb uren doorgebracht op het eiland van Tsushima terwijl ik de Mongoolse invasie probeerde te stoppen. Nu, een jaar later, komt ontwikkelaar Sucker Punch met een grote uitbreiding en next-gen update voor de game. Reden genoegMeer lezen over ““De Director’s Cut van Ghost of Tsushima is de ideale manier om de originele game te (her)ontdekken””

Razer Barracuda X

“De Razer Barracuda X is een draadloos manusje-van-alles dat compatibel is met de Nintendo Switch”

Ik ben wel voorstander van producten die met zoveel mogelijk andere apparaten samenwerken. Dit geldt dus ook voor headsets en de vele consoles die hier aan mijn televisie hangen. En daar leek deze Razer Barracuda X een perfect antwoord op te bieden. Waarom Wel? Ontwikkeld met de Switch in het achterhoofd Om maar meteen metMeer lezen over ““De Razer Barracuda X is een draadloos manusje-van-alles dat compatibel is met de Nintendo Switch””

Tribes of Midgard

“Het basisidee van Tribes of Midgard is zeker goed, maar de gameplayloop gooit roet in het eten.”

Een goede roguelike doet je goesting krijgen om zoveel mogelijk van de spelwereld te ontdekken. Je wil je personage steeds sterker zien worden en beduidend verder zien geraken, keer op keer weer. En als je dan het loodje legt, wil je vol goesting opnieuw beginnen, ondanks dat dat betekent dat je weer van start moetMeer lezen over ““Het basisidee van Tribes of Midgard is zeker goed, maar de gameplayloop gooit roet in het eten.””

Death's Door

“Death’s Door is op alle vlakken een geweldige indiegame.”

Af en toe zijn er zo van die games die van bij hun aankondiging je aandacht weten te pakken. Death’s Door was er zo eentje voor mij. Deze kleine, schattige game werd ontwikkeld door Acid Nerve en wordt uitgegeven door de indiekoningen Devolver Digital. Wordt ook deze indiegame net zoals Hades ook een geweldige aanrader?Meer lezen over ““Death’s Door is op alle vlakken een geweldige indiegame.””

“Ben je een gamer? Dan is Free Guy absoluut een film voor jou”

Ryan Reynolds, je weet wel: DeadPool himself, speelt een NPC (Non Playable Character) in de open-world game Free City. Wanneer hij een cappuccino bestelt in plaats van zijn gebruikelijke zwarte koffie met melk zorgt dat voor een glitch in de Matrix en gaan de poppen aan het dansen in Free City. Of dat uitgangspunt eenMeer lezen over ““Ben je een gamer? Dan is Free Guy absoluut een film voor jou””

“Hades is zo’n game waar je de typische vooroordelen even aan de kant moet schuiven”

Hades, de roguelike action dungeon crawler die vorig jaar menig harten wist te veroveren met zijn pc- en Switch-release, is vanaf heden beschikbaar op PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X/S. De overstap naar een breder publiek leek niet meer dan logisch aangezien het succes in een toch wel zéér specifiek genre.Meer lezen over ““Hades is zo’n game waar je de typische vooroordelen even aan de kant moet schuiven””

“The Legend of Zelda: Skyward Sword is een game die vol trots tussen de andere titels in de reeks mag staan”

The Legend of Zelda: Skyward Sword is wellicht één van de minst geliefde Zelda-games. Het is een kind van een tijd waarin de motion control-gimmick net iets te serieus werd genomen. Dat en het zicht van Link die rondvliegt op een kleurrijke vogel werd niet door iedereen geapprecieerd. Dat gezegd zijnde, The Legend of Zelda:Meer lezen over ““The Legend of Zelda: Skyward Sword is een game die vol trots tussen de andere titels in de reeks mag staan””

Mario Golf Super Rush

“Mario Golf: Super Rush is op zijn best wanneer je hem met vrienden speelt”

Mario is al lang niet meer de simpele loodgieter van toen Nintendo hem introduceerde in 1985. Sindsdien heeft hij tig keer de wereld én prinses Peach gered en is hij ook de sportieve toer op gegaan. Hij is competitief gaan tennissen, een kartkampioen geworden en is een groot liefhebber van grote gezelschapsspellen boordevol minigames. MaarMeer lezen over ““Mario Golf: Super Rush is op zijn best wanneer je hem met vrienden speelt””

“Chernobylite is verplichte kost voor de fans van games met een post-apocalyptisch tintje”

Chernobylite, dat ons meeneemt naar de streek rond Chernobyl en Pripyat, brengt op het vlak van gameplay een boeiende mix van survival-, RPG-, horror- en FPS-elementen. De game, ontwikkeld door The Farm 51, bracht een tijdje door in Steams Early Access en kon toen al op heel wat bijval rekenen. Maar nu is Chernobylite officieelMeer lezen over ““Chernobylite is verplichte kost voor de fans van games met een post-apocalyptisch tintje””

“Observer heeft een grimmige, gruwelijke sfeer zoals Blade Runner op z’n donkerste momenten met een scheut Detroit: Become Human”

Vier jaar geleden werden we aangenaam verrast door Observer, de psychologische cyberpunk-thriller met wijlen Rutger Hauer in de hoofdrol. De ijzingwekkende game waarbij je constant op de tippen van je tenen loopt heeft een meer dan deftige cult following gegenereerd. Nodig tijd dus voor een upgrade van het systeem. System Redux brengt de not-so-feel-good storyMeer lezen over ““Observer heeft een grimmige, gruwelijke sfeer zoals Blade Runner op z’n donkerste momenten met een scheut Detroit: Become Human””

“Voor krankzinnige, belachelijke fast-paced combat in een mooie anime artstyle moet je bij Samurai Warriors 5 zijn”

Je hebt games die deftig hacken. Je hebt games die duchtig slashen. Je hebt games die bloeddorstig hacken én slashen. En daarna heb je Samurai Warriors 5. Een game waar één zwaardslag 25 vijanden de lucht in kegelt, combo’s van 10.000 hits gewoontjes zijn en één kill per vijf seconden een laag gemiddelde is. DezeMeer lezen over ““Voor krankzinnige, belachelijke fast-paced combat in een mooie anime artstyle moet je bij Samurai Warriors 5 zijn””

“NEO: The World Ends With You brengt in tegenstelling tot wat zijn titel doet vermoeden weinig nieuws”

14 jaar, dat is hoe lang de fans van The World Ends With You hebben moeten wachten op een sequel. Maar driewerf hoera, eindelijk is hij er! De titel werd behouden en Square-Enix voegde er Neo aan toe, dat staat namelijk voor nieuw. Wat zijn die marketing jongens toch origineel (dat is sarcasme mocht datMeer lezen over ““NEO: The World Ends With You brengt in tegenstelling tot wat zijn titel doet vermoeden weinig nieuws””

“Alex Kidd in Miracle World DX is een uitstekende remake van het origineel uit 1986”

Wie kent Alex Kidd nog? Dertigers en veertigers onder ons voelen ongetwijfeld de mooie herinneringen opborrelen bij het horen van deze naam. Alex Kidd was in de jaren ’80 hét icoon bij SEGA, nog voor er ooit sprake was van Sonic. Zijn eerste game, in Miracle World, werd gratis meegeleverd op de Sega Master SystemMeer lezen over ““Alex Kidd in Miracle World DX is een uitstekende remake van het origineel uit 1986””

“Voor Resi-fans die graag dieper graven dan zes meter op zoek naar halfdood vertier is Infinite Darkness een lekkere, bloederige hap”

25 games, 3 CGI-films en 6 live action films in een apart universe. Resident Evil heeft goed geboerd qua lore de voorbije kwarteeuw. Een serie, die hadden ze wonderwel nog niet op hun palmares kunnen noteren. Tot nu. Met Infinite Darkness krijgen we op Netflix een CGI-reeks met het koningskoppel van Resident Evil 2 inMeer lezen over ““Voor Resi-fans die graag dieper graven dan zes meter op zoek naar halfdood vertier is Infinite Darkness een lekkere, bloederige hap””

“Codemasters heeft met F1 2021 opnieuw een uitstekende en uitdagende racegame afgeleverd”

Max Verstappen en Lewis Hamilton vechten al enkele weken een verhitte strijd uit in het recente Formule 1-seizoen. Iets waar ik als motorsportliefhebber alleen maar blij om kan zijn want de overheersing van Mercedes begon wel héél erg saai te worden. Gelukkig kunnen we reeds enkele jaren zelf voor de actie zorgen in de F1-gamesMeer lezen over ““Codemasters heeft met F1 2021 opnieuw een uitstekende en uitdagende racegame afgeleverd””

“Vicarious Visions serveert ons met Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 een fantastische Switch-port”

Als dertiger staat skateboarden synoniem voor Tony Hawk. Hij zorgde er bijna eigenhandig voor dat skaten cool én bekend werd bij het grote publiek. Dat deed hij in de eerste plaats met zijn geweldige skatekunsten, maar ook door zijn naam te lenen aan de beste en bekendste skategamereeks aller tijden: Tony Hawk Pro Skater. InMeer lezen over ““Vicarious Visions serveert ons met Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 een fantastische Switch-port””

“The Dungeon of Naheulbeuk is een originele game die probeert humor te verweven in een tactische RPG”

De huidige jaren zijn voor gamers een beetje anders dan pakweg een tiental jaar geleden waar we toppers als Mass Effect 2, Dark Souls, Red Dead Redemption en Skyward Sword op éénzelfde jaar mochten verwelkomen. Tegenwoordig releasen AAA-games niet meer in een lading, waardoor we onze pijlen moeten richten op de indiegames. Ik richtte zelfMeer lezen over ““The Dungeon of Naheulbeuk is een originele game die probeert humor te verweven in een tactische RPG””

“Crash Drive 3 is een matig amusant mobile tussendoortje en per ongeluk ook beschikbaar op console en PC”

Dat je niet mooi op vier wielen blijft rondbollen in Crash Drive 3 is een understatement. De game draait veel meer om baanbrekende toeren, stunts, crashes en salto’s dan effectief racen. In deze kleurrijke open-world titel ga je strandballen kapot rijden, loopings doen en diepzeeduikers omver knallen. Blijft Crash Drive 3 zélf overeind staan? WaaromMeer lezen over ““Crash Drive 3 is een matig amusant mobile tussendoortje en per ongeluk ook beschikbaar op console en PC””

“Dungeons & Dragons: Dark Alliance is een van de slechtste games die ik ooit gespeeld heb”

De dag van vandaag durven ontwikkelaars geen risico’s meer te pakken om unieke en gedurfde games te ontwikkelen. Er zit tegenwoordig zoveel geld in de industrie, dat ze liever op safe spelen zodat de kans op een flop kleiner is. Hierdoor verschijnt er veel eenheidsworst en krijg je zelden een uniek concept voorgeschoteld. Tuque GamesMeer lezen over ““Dungeons & Dragons: Dark Alliance is een van de slechtste games die ik ooit gespeeld heb””

“Legend of Mana is het soort game waar je van houdt of waar je van walgt”

Een remaster van een retrogame is ondertussen geen nieuwigheid meer in game-land en de jongens bij Square Enix – de studio achter hits zoals de Final Fantasy-games en recentelijk Marvel’s Avengers – nemen wederom een Playstation 1-klassieker onder handen – tromgeroffel – Legend of Mana. 1999 was niet alleen het jaar waarin we allemaal dachtenMeer lezen over ““Legend of Mana is het soort game waar je van houdt of waar je van walgt””

“Metro Exodus: Enhanced is het meest gevarieerde en diepgaande deel van de Metro-reeks”

Echt veel goesting om het ondergronds openbaar vervoer te nemen krijg je niet van Metro: Exodus. Om op ontdekking te trekken doorheen desolate, apocalyptische en vijandige gebieden des te meer. Als je gasmasker niet al te veel barsten heeft, ten minste. Al is de lucht nog steeds regelmatig lekker radioactief, Metro: Exodus kwam fris binnenMeer lezen over ““Metro Exodus: Enhanced is het meest gevarieerde en diepgaande deel van de Metro-reeks””

“Final Fantasy VII Remake Intergrade is het antwoord op de vraag hoe je een perfecte game nog beter maakt”

Hoe maak je een fantastische game nog beter? Dat doe je door hem te releasen op PS5 aan een vlotte 60fps en in verbluffende 4k. Voeg daar de langverwachte en veel gevraagde Photo Mode aan toe én DLC met in de hoofdrol ieders favoriete materia hunter, Yuffie. En zo krijg je dus een JPRG dieMeer lezen over ““Final Fantasy VII Remake Intergrade is het antwoord op de vraag hoe je een perfecte game nog beter maakt””

“Gamestudio is een uitgebreide én toegankelijke manier om kennis te maken met de wondere wereld van gamesontwikkeling.”

Nintendo is een bedrijf dat al eens graag out-of-the-box denkt. Kijk maar naar de consoles die ze de laatste jaren op de markt hebben gebracht. Geen standaard grijze dozen met de normale controller. In de plaats daarvan haalden ze miljoenen gezinnen uit hun zetel met de Wii en bedachten ze met de Switch een perfecteMeer lezen over ““Gamestudio is een uitgebreide én toegankelijke manier om kennis te maken met de wondere wereld van gamesontwikkeling.””

“Olympic Games Tokyo 2020 brengt enkele leuke minigames die voor vluchtig, instapklaar plezier zorgen”

Flashback naar 2004. De Olympische Spelen van Athene werden vergezeld door de geweldige game Athens 2004. Misschien geen instant klassieker maar toch heb ik uren amusement gekend met het button smashen en spammen tegen maten op de 400 meter. Vingerkrampen gegarandeerd daags nadien in de klas. Kon Olympic Games Tokyo 2020 me opnieuw overtuigen omMeer lezen over ““Olympic Games Tokyo 2020 brengt enkele leuke minigames die voor vluchtig, instapklaar plezier zorgen””

“Wanneer Scarlet Nexus, voor mij na een goeie twaalf uur, eindelijk openbreekt dan is de game op zijn best”

Wanneer was de laatste keer dat je een game speelde en dacht, wel ik zou best een verklarende woordenlijst kunnen gebruiken? Nooit?! Dat is goed nieuws! Want zoals mijn skydiving instructeur zei toen ik schreeuwde dat ik ging sterven: “Er is voor alles een eerste keer Bruno.” Waarom Wel? Surfen door de straten Het verhaalMeer lezen over ““Wanneer Scarlet Nexus, voor mij na een goeie twaalf uur, eindelijk openbreekt dan is de game op zijn best””

“DC Super Hero Girls: Teen Power doet verrassend veel dingen goed, maar heeft toch één groot minpunt.”

Als je DC zegt, denk je of aan Washington of aan de uitgever van comic books zoals Batman en Wonder Woman. Gelukkig hebben we hier te maken met een game die op het tweede punt de focus legt. Al is die focus wel héél specifiek: een game gebaseerd op de televisieserie DC Super Hero GirlsMeer lezen over ““DC Super Hero Girls: Teen Power doet verrassend veel dingen goed, maar heeft toch één groot minpunt.””

“De Belgische studio Abrakam levert met Roguebook een topper af die ik niet zag aankomen”

Het EK toont de hele wereld de laatste weken en maanden dat er niet te sollen valt met de Belgen. Dat geldt niet alleen op vlak van voetbal, maar ook op vlak van game ontwikkeling. Larian heeft zelf al een gigantische reputatie opgebouwd met hun briljante Divinity-games en het opkomende Baldur’s Gate 3. Nog zo’nMeer lezen over ““De Belgische studio Abrakam levert met Roguebook een topper af die ik niet zag aankomen””

Chivalry 2

“Chivalry 2 is een ontzettend vermakelijke, hilarische en epische multiplayer game”

Tien jaar geleden, toen indiegames nog niet zo hoog aangeprezen werden als nu, wist Torn Banner Studios dankzij het geweldige Chivalry aan te tonen dat indiestudios klaar staan om originaliteit te brengen tussen het gebruikelijke aanbod AAA-releases. Ietsje later is de studio terug om ons het vervolg te serveren. Weet deze sequel ook deze keerMeer lezen over ““Chivalry 2 is een ontzettend vermakelijke, hilarische en epische multiplayer game””

“Pro Cycling Manager 2021 bevat te weinig extra’s ten opzichte van zijn voorganger”

Sportfanaten wisten het al langer, maar 2021 zal ons een onwaarschijnlijk interessante én bomvolle sportzomer voorschotelen. Zo wordt het EK voetbal (eindelijk) op gang getrapt en verzamelen eind juli de beste sporters ter wereld in Tokio voor de Olympische spelen. En de Ronde van Frankrijk fietst ook nog eens tussen deze twee mastodonten door. NetMeer lezen over ““Pro Cycling Manager 2021 bevat te weinig extra’s ten opzichte van zijn voorganger””

“Tour De France 2021 is dé titel voor wielerfanaten maar dat maakt het geen sterke game”

“Robin, het is nog 20 kilometer! Het is superspannend, een Belg kan winnen! Kom meekijken!” Ik hoor het mijn pa nog steeds roepen vanuit de woonkamer tegen de tiener-gamer RoMa. Zondagmiddag stond vaak in het teken van de koers. Met evenveel enthousiasme als m’n vader vanuit z’n uitklapbare zetel in de living ging ik aanMeer lezen over ““Tour De France 2021 is dé titel voor wielerfanaten maar dat maakt het geen sterke game””

“Wreckfest is pure fun en meer dan de moeite waard: ook op PS5”

Wreckfest knalde twee jaar geleden op console binnen met zeer goede cijfers. Nu ram ik alles aan gort met de PS5-versie. Na twaalf rondjes toeren valt het best op. De gemiddelde race in Wreckfest eindigt evenzeer met een slagveld als met een overwinningsrondje. In deze game zal je minstens evenveel rammen als vlammen en datMeer lezen over ““Wreckfest is pure fun en meer dan de moeite waard: ook op PS5””

“Er bestaat werkelijk geen enkel excuus om Ratchet & Clank: Rift Apart niet in huis te halen”

Heads up! Rachet & Clank is terug van weggeweest, en hoe! Het is alweer meer dan vijf jaar geleden sinds we voor het laatst werden verwend met een nieuwe titel uit dit Lombaxgekleurde universum. Aangezien het toen ook ‘maar’ een remake van het origineel betrof, bleef menig man, waaronder ik, teleurgesteld op zijn honger zitten.Meer lezen over ““Er bestaat werkelijk geen enkel excuus om Ratchet & Clank: Rift Apart niet in huis te halen””

“Guilty Gear Strive is de Dark Souls van de fighting games”

Onder het gamervolkje heb je twee soorten virtuele knokkers: De kerels (én ladies) die op vrijdagavond moe van school of werk thuiskomen, in de zetel ploffen en graag een robbertje vechten met hun vrienden. En dan heb je de fans van Guilty Gear. Het soort über-gamer met de reflexen van een superheld en een vingervlugheidMeer lezen over ““Guilty Gear Strive is de Dark Souls van de fighting games””

“Beautiful Desolations haperende controls (op PS4) zetten niet aan tot een lange trektocht”

Aah, de apocalyps. Daar kan je ten minste op rekenen. Die zorgt er wel voor dat we een interessante gamewereld voorgeschoteld krijgen. In Beautiful Desolation trekken we naar post-apocalyptisch Afrika, wat zeker geen toeristische trekpleister is binnen de gamewereld. Developer The Brotherhood wil een unieke, isometrische 2D puzzler brengen. Vallen de stukjes goed in elkaar?Meer lezen over ““Beautiful Desolations haperende controls (op PS4) zetten niet aan tot een lange trektocht””

“The Devil Made Me Do It bewijst dat het Conjuring-universe ook met z’n achtste film nog kwaliteit kan leveren”

Wat keek ik er naar uit om de nieuwe Conjuring-film via perspremière te gaan zien in de cinema. Tot ik het goed en wel besefte: ik moest effectief kijken. Weg met de vertrouwde houding waarbij ik m’n hand voor m’n gezicht positioneer zodat ik net nog een fractie scherm zie en niemand écht kan zeggenMeer lezen over ““The Devil Made Me Do It bewijst dat het Conjuring-universe ook met z’n achtste film nog kwaliteit kan leveren””

“Necromunda: Hired Gun is een game die ik, ondanks zijn gebreken, aan elke fan van het brutale FPS-genre kan aanraden”

Het is nooit een goed teken als je nog nooit van een game hebt gehoord tot de game eindelijk in de winkelrekken ligt. Naast enkele uitgebrachte trailers, wisten we nog zo goed als niets over Necromunda: Hired Gun. Alles wees de verkeerde richting uit, wat het alleen maar verrassender maakte dat ik me zo goedMeer lezen over ““Necromunda: Hired Gun is een game die ik, ondanks zijn gebreken, aan elke fan van het brutale FPS-genre kan aanraden””

“Maid of Sker begint veelbelovend en sfeervol maar hervalt snel in repetitie en backtracking”

Hulpeloos, radeloos en vooral zonder wapen. Het is een setup die de laatste jaren enorm populair is gebleken in het horrorgenre. Meer en meer survival horror games laten je aan je lot over zonder al te veel manieren om jezelf te verdedigen. Succesgames zoals Alien: Isolation en Outlast hebben al enorm veel volgelingen. Maid OfMeer lezen over ““Maid of Sker begint veelbelovend en sfeervol maar hervalt snel in repetitie en backtracking””

“Miitopia is een schattige RPG maar daarmee is dan ook alles gezegd”

De populariteit van de Nintendo Switch kent geen grenzen. Een schril contrast met de Wii U. Het is dan ook niet onlogisch dat Nintendo ervoor kiest om heel wat games van die console naar de Switch te brengen om zo een groter publiek (opnieuw) aan te spreken. Ook games van dIe andere draagbare console, deMeer lezen over ““Miitopia is een schattige RPG maar daarmee is dan ook alles gezegd””

“Mass Effect: Legendary Edition is een aanrader voor iedereen die de trilogie nog nooit gespeeld heeft”

BioWare lijkt de laatste tijd op eierschalen te lopen wanneer het op nieuw werk aankomt. De controverse rond Mass Effect: Andromeda was nog niet goed en wel voorbij, of BioWare-fans stonden alweer op hun achterste poten om Anthem met de nodige kritiek te onthalen. Voordat we Dragon Age 4 goed leren kennen, heeft de ontwikkelaarMeer lezen over ““Mass Effect: Legendary Edition is een aanrader voor iedereen die de trilogie nog nooit gespeeld heeft””

“Qua verpakking ziet Biomutant er fantastisch uit, maar eens geopend…”

Outriders en Control Deluxe Edition uitgespeeld. Tijd dus om op zoek te gaan naar een nieuwe game om mijn tanden in te zetten. Waarom niet THQ Nordics Biomutant? De game is lang genoeg in ontwikkeling geweest en werd keer op keer uitgesteld. Nu hij eindelijk in de rekken ligt is het tijd om eens teMeer lezen over ““Qua verpakking ziet Biomutant er fantastisch uit, maar eens geopend…””

“De Netflix-serie Love, Death & Robots S2 heeft alles in huis om een geweldige videogame te zijn”

Potverdikke, dit zou zo’n geweldige videogame kunnen zijn. Die gedachte heb ik ongeveer elke aflevering gehad bij het kijken naar Love, Death & Robots. De Netflix-reeks brengt een verzameling alleenstaande kortverhalen met als centraal thema steeds een vorm van science-fiction. De ene keer komisch, de andere keer eng en spannend. Bijna elke keer geslaagd enMeer lezen over ““De Netflix-serie Love, Death & Robots S2 heeft alles in huis om een geweldige videogame te zijn””

“Army of the Dead is met het verstand op nul absoluut te genieten”

Alez toe, iedereen in koor. Zijn er al meer dan genoeg zombiefilms gemaakt? NEE! Nooit zullen wij gamers genoeg krijgen van films over the undead. Nooit zien we genoeg onschuldige burgers uiteengerukt worden. Nooit worden we moe van hordes ranke vlezige mutaties die aan gort worden geknald door een verzameling schunnige not-so-good-guys. Army Of TheMeer lezen over ““Army of the Dead is met het verstand op nul absoluut te genieten””

“Bang & Olufsens Beoplay Portal is een dure en geweldige gamingheadset, maar niet helemaal perfect”

Gamingheadsets heb je in alle maten, gewichten, kleuren en prijsklassen. De keuze die je uiteindelijk maakt, hangt af van wat je exact verwacht van een headset én je budget. Als dat laatste geen rol speelt, dan zou de Bang & Olufsen Beoplay Portal wel eens een fantastische headset voor jou kunnen zijn. Het Deense BangMeer lezen over ““Bang & Olufsens Beoplay Portal is een dure en geweldige gamingheadset, maar niet helemaal perfect””

“Fuck de tegenstanders en puristen, Mortal Kombat is een lekkere film voor alle fans en gamers”

Het is een instinct waar we als gamers mee hebben leren leven. Wanneer er een film van één van onze favoriete franchises aangekondigd wordt raken we opgewonden maar houden we evenzeer ons gamershart vast. We zijn al te vaak in de steek gelaten. Dit gevecht ziet er meer dan het bekijken waard uit. Mortal KombatMeer lezen over ““Fuck de tegenstanders en puristen, Mortal Kombat is een lekkere film voor alle fans en gamers””

“The Lost Gods is een mooie poging om de sterke basis van Immortals Fenyx Rising heruit te vinden”

Met The Lost Gods zijn we aan de derde en laatste DLC aanbeland van Immortals Fenyx Rising. Na A New God en Myths of the Eastern Realm is het tijd voor het laatste onderdeel van de Season Pass, The Lost Gods. Waarom wel? Maak kennis met Ash In The Lost Gods volgen we in eersteMeer lezen over ““The Lost Gods is een mooie poging om de sterke basis van Immortals Fenyx Rising heruit te vinden””

“De HD Remaster van Shin Megami Tensei III Nocturne is een must play voor fans van het JRPG-genre”

Blast from the past! Shin Megami Tensei III werd oorspronkelijk in 2003 in Japan uitgebracht op Playstation 2 en kreeg pas twee jaar later een release in Europe onder de onheilspellende naam Shin Megami Tensei: Lucifer’s Call. Long-time gamers (dat is de politiek correcte term voor oude zakken) zullen zich het jaar 2005 met veelMeer lezen over ““De HD Remaster van Shin Megami Tensei III Nocturne is een must play voor fans van het JRPG-genre””

“Hood: Outlaws & Legends slaagt erin om een interessante PvPvE brawler met een mooie, grimmige sfeer en leuk teamwork slecht uit te werken”

Hij steelt van de rijken, geeft aan de armen en is verbazend moordzuchtig ingesteld. Zo blijkt althans in Hood: Outlaws & Legends.  De Engelse volksheld Robin Hood komt bijzonder donker voor de dag in deze third person brawler. Ook zijn groep vrolijke volgelingen blijken vooral vrolijk koppen af te hakken in deze online PvPvE. HoeMeer lezen over ““Hood: Outlaws & Legends slaagt erin om een interessante PvPvE brawler met een mooie, grimmige sfeer en leuk teamwork slecht uit te werken””

“Voor fans is MotoGP 21 een mooie stap voorwaarts, nieuwkomers zullen even moeten doorbijten”

Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor gemotoriseerde tweewielers. Soms zie ik mezelf op een BMW cruisen door de Ardennen in een zacht lentezonnetje. Maar wanneer ik stop met dagdromen denk ik aan het feit dat je niet echt beschermd bent wanneer je een aanrijding hebt. En het feit dat andere weggebruikers niet altijdMeer lezen over ““Voor fans is MotoGP 21 een mooie stap voorwaarts, nieuwkomers zullen even moeten doorbijten””

“Metro Exodus Enhanced Edition is een nog betere versie van een reeds fantastische game”

De derde iteratie in de Metro-franchise, Exodus, is een game die niet de erkenning heeft gekregen die het verdiende. De Metro-games waren altijd al vermakelijke, verhaalgedreven First Person Shooters, maar Exodus was speciaal. 4A Games kreeg voldoende lof van critici en consumenten, maar toch werd de game amper vermeld in Game of the Year-discussies. HopelijkMeer lezen over ““Metro Exodus Enhanced Edition is een nog betere versie van een reeds fantastische game””

“Ik heb me rot geamuseerd met New Pokémon Snap”

Look at this photograph, every time I do, it makes me laugh. De Pokémon-franchise blaast in 2021 maar liefst 25 kaarsjes uit. Een geldige reden dus voor Nintendo om in juni vorig jaar enkele Pokémon-gerelateerde bommetjes te droppen. Nintendo scharrelde de pers samen en kondigde in een Pokémon Presents-presentatie enkele Pokémon-gerelateerde kleppers aan waaronder dezeMeer lezen over ““Ik heb me rot geamuseerd met New Pokémon Snap””

“De vernieuwing is weg maar de spannende, ijzingwekkend enge horror is nog steeds van de partij in Resident Evil Village”

Gordijnen toe, lichten uit en headset op. Als ik griezel met Resident Evil doe ik dat goed. We kennen de reeks intussen door en door, al is Capcom ook niet schuw van verandering. Na de prachtige remakes van het tweede en derde deel krijgen we met Village het vervolg op Resident Evil 7: Biohazard. HetMeer lezen over ““De vernieuwing is weg maar de spannende, ijzingwekkend enge horror is nog steeds van de partij in Resident Evil Village””

“Relicta is een genietbare puzzelgame, niets meer maar ook niets minder”

Ik hou wel van games die mijn hersencellen aan het werk zetten. Zo spendeerde ik ettelijke uren in echte breinbrekers zoals Braid en The Witness. Dergelijke games vereisen heel wat concentratie, maar laten je onderbewustzijn toch afdwalen door middel van het leuke achterliggende verhaal of de kleurrijke wereld. Relicta lijkt op het eerste zicht hetMeer lezen over ““Relicta is een genietbare puzzelgame, niets meer maar ook niets minder””

“Returnal is een meedogenloze sci-fi shooter die agressieve, vlijmscherpe combat serveert maar snel repetitief wordt”

Returnal is een game die zijn titel absoluut niet gestolen heeft. Terugkeren uit de doden zal je veelvuldig mogen doen. Crashen op een vreemde planeet zal snel heel vertrouwd aanvoelen. “Is die hier nu weer? Had ik haar niet net uit elkaar getrokken als een oud elastiekje?” De aliens van Atropos moeten het constant denken.Meer lezen over ““Returnal is een meedogenloze sci-fi shooter die agressieve, vlijmscherpe combat serveert maar snel repetitief wordt””

“De PS5, Pulse 3D-headset én DualSense-controller vormen het perfecte trio wanneer je op zoek bent naar de totale spelervaring”

Naast consoles en controllers heeft PlayStation sinds jaren ook een eigen lijn headsets. En het moet gezegd, die zijn van een uitstekende kwaliteit. Maar bij een next-gen console met alle audiovisuele toeters en bellen op, hoort natuurlijk ook een headset die dit alles tot zijn recht brengt. Hoog tijd om aan de slag te gaanMeer lezen over ““De PS5, Pulse 3D-headset én DualSense-controller vormen het perfecte trio wanneer je op zoek bent naar de totale spelervaring””

Disco Elysium The Final Cut

“Disco Elysium: The Final Cut is een must-play als je into detective noir, adventure games en RPG’s bent.”

Twee jaar geleden kaapte, schijnbaar uit het niets, Disco Elysium een aanzienlijk aandeel aan awards weg. Bij wijze van impulsaankoop haalde ik de gerenommeerde RPG meteen in huis, om die dan onvermijdelijk stof te laten happen op mijn omvangrijke pile of shame. En toen kwam publisher ZA/UM aanzetten met Disco Elysium: The Final Cut. RedenMeer lezen over ““Disco Elysium: The Final Cut is een must-play als je into detective noir, adventure games en RPG’s bent.””

“Met Judgment probeert Sega een andere weg in te slaan en de Yakuza-wereld vanuit het andere perspectief te bekijken.”

Sayōnara, Yagami-sensei. Met deze woorden werd Takayuki Yagami een eerste maal begroet wanneer hij als jonge topadvocaat een nagenoeg verloren moordzaak wist te winnen, waardoor zijn cliënt van een levenslange opsluiting werd vrijgesproken. Niet veel later kreeg hij echter een onverwacht telefoontje, wat meteen het einde van zijn nog prille advocatencarrière inluidde. Sindsdien besloot hijMeer lezen over ““Met Judgment probeert Sega een andere weg in te slaan en de Yakuza-wereld vanuit het andere perspectief te bekijken.””

“Speel NieR Replicant ver.1.22474487139… voor de geweldige soundtrack, intelligent geschreven personages en niet minder dan 70 side-quests en 5 verschillende eindes”

NieR Replicant ver.1.22474487139…ja hoor dat is de volledige titel van de game en godsamme is me dat een mondvol. Het is trouwens een upgrade van de Japanse Playstation 3 & Xbox 360 exclusive uit 2010. Het is dus een uitgelezen kans om een game te spelen die nooit eerder op de Europese markt verscheen. WaaromMeer lezen over ““Speel NieR Replicant ver.1.22474487139… voor de geweldige soundtrack, intelligent geschreven personages en niet minder dan 70 side-quests en 5 verschillende eindes””

“De JBL Go 3 is een budgetvriendelijke speaker met een erg helder geluid”

In mijn studententijd was het de normaalste gang van zaken om een oortje te delen met een vriend op de speelplaats om samen te genieten van wat muziek tussen de lessen door. Iets wat in tijden van corona niet meer het geval is jammer genoeg. Een vijftiental jaren later zitten we in een fase waarMeer lezen over ““De JBL Go 3 is een budgetvriendelijke speaker met een erg helder geluid””

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.