Reviews


“Het was geen plezier om LEGO Brawls te spelen…”

Wat heb ik uitgekeken naar LEGO Brawls. Na het succesverhaal van andere LEGO-games van TT Games, met meest recent LEGO Star Wars: The Skywalker Saga, had ik als fervente LEGO-liefhebber een goed oog in deze brawler. Viel dat even tegen… Waarom Wel? De LEGO minifig-hemel Wanneer je LEGO Brawls voor het eerst opstart, krijg jeMeer lezen over ““Het was geen plezier om LEGO Brawls te spelen…””

NBA 2K23 Michael Jordan

“NBA 2K23 zet een kleine stap vooruit ten opzichte van vorige editie”

Weer een jaar van 2K-alleenheerschappij in de wereld van basketbalgames. Voorbije jaren resulteerde die machtspositie steeds weer in een microtransactiefestijn zonder gêne, met slechts een bedenkelijk niveau van afwerking. Ook voor seizoen 2022-2023 is dit het geval, al zorgen enkele interessante toevoegingen ervoor dat NBA 2K23 het toch beter doet dan voorbije jaren. Waarom Wel?Meer lezen over ““NBA 2K23 zet een kleine stap vooruit ten opzichte van vorige editie””

Freaks Out

“Freaks Out is een heerlijke mix van Inglorious Bastards en X-Men”

Anno 2022 wordt de bioscoop en het overgrote deel van de streamingdiensten overspoeld met het superheldengenre. En al jarenlang regeren Marvel en DC oppermachtig. Maar net zoals Samaritan (lees onze review hier) bewijst Freaks Out dat er toch nog plaats is voor nieuwe verhalen. En dat superheldenfilms meer te bieden hebben dan alleen maar computergestuurdeMeer lezen over ““Freaks Out is een heerlijke mix van Inglorious Bastards en X-Men””

Biomutant

“Biomutant op PlayStation 5 is wreed plezant, maar kampt nog steeds met dezelfde problemen”

Toen Biomutant vorig jaar uitgebracht werd, was ik getriggerd. Toch heb ik om de één of andere reden de titel langs me laten passeren. Tot ontwikkelaar Experiment 101 besliste om de game opnieuw uit te brengen voor de current-gen consoles. Nieuwsgierig of de ontwikkelaar uit zijn fouten heeft geleerd van de vorige versie, want deMeer lezen over ““Biomutant op PlayStation 5 is wreed plezant, maar kampt nog steeds met dezelfde problemen””

You Suck At Parking

“You Suck At Parking is een toppertje van Belgische bodem”

Ken je dat gevoel? Op een zaterdagochtend of middag samen met de rest van Vlaanderen het lumineuze idee hebben om te gaan winkelen in je dichtstbijzijnde shoppingcenter? Eenmaal aangekomen rijd je de eerste beste parkeerlaan in en sta je licht aan licht met een andere wagen aan de overkant die ook de enige vrije parkeerplaatsMeer lezen over ““You Suck At Parking is een toppertje van Belgische bodem””

“Isonzo toont dat ook in het online FPS-genre een indie game vlot meekan met de groteren”

Een online WW-shooter uitbrengen in een landschap gevuld met COD’s en Battlefields is geen eitje. Gelukkig zitten we in een periode waarin indie games steeds vaker bewijzen om ook sterk werk te kunnen afleveren. Onze Nederlandse buren van Blackmill Games zijn met Isonzo aan hun derde game toe in de WW1-serie. Met een duidelijke visieMeer lezen over ““Isonzo toont dat ook in het online FPS-genre een indie game vlot meekan met de groteren””

MX vs ATV Legends

“Het spelplezier is ver te zoeken bij MX vs ATV Legends”

De MX vs ATV-franchise is er eentje die al consolegeneraties meegaat, maar ook al lang moeite heeft om de fun van weleer opnieuw te introduceren. Laat MX vs ATV Legends eindelijk een positieve indruk na? Waarom Wel? Diepere carrièremodus Ontwikkelaar Rainbow Studios houdt van de open wereld die ze, zonder veel succes, bij de vorigeMeer lezen over ““Het spelplezier is ver te zoeken bij MX vs ATV Legends””

“Pac-Man World: Re-Pac is een prima remake voor een game waar ik veel nostalgie voor koester”

Zelfs bij mensen die amper iets kennen van games, zal er een belletje rinkelen bij de naam ‘Pac-Man’.  Pac-Man wist dankzij z’n simpele, maar verslavende arcade gameplay heel wat populariteit te vergaren. In de tijden waar je qua graphics enkel kon genieten van een paar gekleurde lijnen en punten, kon je amper beter vinden danMeer lezen over ““Pac-Man World: Re-Pac is een prima remake voor een game waar ik veel nostalgie voor koester””

Kirby's Dream Buffet Nintendo Switch

“Kirby’s Dream Buffet is een kleine, schattige partygame die je best in kleine porties verorbert”

Toen Nintendo Kirby’s Dream Buffet aankondigde was ik meteen enthousiast door het vooruitzicht van een soort Fall Guys-game met Kirby in de hoofdrol. Gooi daar nog wat invloeden van Mario Kart bovenop en de verwachtingen waren hoog gespannen. Ook al ben ik geen dessert liefhebber, toch gooide ik mij vol overgave in de zoete wereldMeer lezen over ““Kirby’s Dream Buffet is een kleine, schattige partygame die je best in kleine porties verorbert””

“Steelrising is dé ideale game om vertrouwd te geraken met het Soulslike-genre”

Iedereen heeft tijdens zijn of haar schooljaren ongetwijfeld tijdens de geschiedenislessen stilgestaan bij de Franse Revolutie. Deze periode is dan ook van groot belang geweest en heeft niet alleen in Frankrijk maar ook in de rest van Europa blijvende veranderingen teweeggebracht. Spiders, de in Frankrijk gevestigde ontwikkelaar, brengt met Steelrising een alternatief verhaal over dezeMeer lezen over ““Steelrising is dé ideale game om vertrouwd te geraken met het Soulslike-genre””

Destroy All Humans

“Destroy All Humans! 2 Reprobed is een degelijke remake”

Een tijdje geleden verscheen de Reprobed-versie van de eerste Destroy All Humans!, die origineel uitkwam op de PlayStation 2. Het is dus niet wereldschokkend dat we nu een remake van het tweede deel kunnen verwelkomen. Net als de remake van het eerste deel, is er genoeg aanwezig in Destroy All Humans! 2 Reprobed om eenMeer lezen over ““Destroy All Humans! 2 Reprobed is een degelijke remake””

“The Last of Us Part I is hét perfecte voorbeeld hoe een remake moet zijn”

The Last of Us is misschien wel de allerbeste single player game die ooit werd gemaakt. Het kunstwerkje van Naughty Dog werd intussen door miljoenen mensen gespeeld en liet niemand onberoerd. De opvolger uit 2020 vond ik zowaar nog beter maar werd door velen als slecht onthaald wegens de gewaagde keuzes in de verhaallijn. HetMeer lezen over ““The Last of Us Part I is hét perfecte voorbeeld hoe een remake moet zijn””

“Samaritan bewijst dat er nog plaats is binnen het superheldengenre”

Of je nu van zijn films houdt of niet, het valt niet te ontkennen dat de ondertussen 77-jarige Sylvester Stallone een handvol iconische personages heeft vertolkt in zijn lange carrière. Denk maar aan de eeuwige underdog Rocky Balboa of de misnoegde Vietnam veteraan John Rambo. In zijn nieuwste prent duikt hij onder als gewezen superheldMeer lezen over ““Samaritan bewijst dat er nog plaats is binnen het superheldengenre””

Saints Row

“Saints Row levert pure adrenaline en fun, maar bevat gewoon té veel fouten”

Het is al enkele jaren stil rond de gevaarlijke gekken die zichzelf de Saints noemen. Bijna een decennium geleden kwam de vierde hoofdgame uit, die verder bouwde op het even geschifte derde deel. Volition heeft het zelf een beetje gehad met deze titels en besloot om Saints Row volledig te rebooten. Ze schakelen terug naarMeer lezen over ““Saints Row levert pure adrenaline en fun, maar bevat gewoon té veel fouten””

“De Turtle Beach REACT R-Xbox controller biedt veel waarde voor weinig geld”

Meestal koop ik controllers van het huismerk. Daarmee bedoel ik dat ik voor mijn PS5 een PlayStation-controller gebruik, voor mijn Xbox Series X een Xbox-controller, enzovoort. Ik zal eigenlijk nooit vreemdgaan en een zogenaamde third party controller gebruiken. Al moet ik eerlijk zijn, diverse fabrikanten waaronder Nacon en Turtle Beach leveren goede controllers af. IsMeer lezen over ““De Turtle Beach REACT R-Xbox controller biedt veel waarde voor weinig geld””

Two Point Campus

“Two Point Campus is een plezante, luchtige management sim”

Voor velen is de studentijd een hoogtepunt in hun leven. Ook ik durf met dromerige ogen vol nostalgie terugblikken op mijn jaren aan de schoolbanken van de hogeschool. Het kriebelde daardoor om aan de slag te gaan met Two Point Campus: de nieuwste management sim van Two Point Studios. En dat heb ik me geenMeer lezen over ““Two Point Campus is een plezante, luchtige management sim””

rollerdrome

“Rollerdrome is ontzettend plezant, maar mist die ene extra touch”

Wie mijn preview van Rollerdrome reeds onder de loep nam, weet dat ik het behoorlijk warm kreeg van de game. Sindsdien ging ik aan de slag met de resterende levels en skeelerde ik doorheen de league met vallen en opstaan om zo het geheim achter Matterhorn bloot te leggen. Roll7, de ontwikkelaar die bekend werdMeer lezen over ““Rollerdrome is ontzettend plezant, maar mist die ene extra touch””

Thymesia

“Thymesia creëert met een uniek combat systeem een eigen identiteit”

Soulslike-games zijn populairder dan ooit. De komst van Elden Ring heeft het genre een enorme boost gegeven. Almaar verschijnen er meer en meer games binnen het genre die niet van de hand van From Software komen. En wanneer er een nieuwe Soulslike-game op de markt komt, ben ik er als de kippen bij om dezeMeer lezen over ““Thymesia creëert met een uniek combat systeem een eigen identiteit””

“Cult of the Lamb is een mooie, schattige rogue-like met een uniek concept”

Als een mak lammetje word je naar de slachtbank geleid in een sinister bos tijdens een duister ritueel. Wezens die onherkenbaar zijn door de kappen over hun hoofd, een pentagram en de 4 sekteleiders die door de gloed van de kaarsen opdoemen zouden een mooi decor kunnen vormen voor de plechtige communie van ‘The Antichrist’.Meer lezen over ““Cult of the Lamb is een mooie, schattige rogue-like met een uniek concept””

“Twee midrange smartphones getest: POCO X4 GT vs. POCO F4”

Het tijdperk dat ik zonder verpinken meer dan 700 euro neertelde voor een smartphone ligt al ver achter mij. Enerzijds omdat ik het niet meer kan opbrengen zoveel geld neer te leggen, anderzijds omdat je tegenwoordig al ijzersterke midrange smartphones hebt die ontzettend veel waar voor je geld geven. POCO is zo’n merk dat alMeer lezen over ““Twee midrange smartphones getest: POCO X4 GT vs. POCO F4””

“Marvel’s Spider-Man Remastered is ook op PC een fantastische ervaring, ondanks ray tracing issues”

Bijna vier jaar na de oorspronkelijke release van Marvel’s Spider-Man op PlayStation 4 kunnen nu ook PC-gamers aan de slag met één van de populairste superhelden op aarde. Maar waarom nog een game reviewen dat bijna vier jaar geleden voor het eerst verscheen en dat talloze mensen al gespeeld hebben? Enerzijds zijn er tal vanMeer lezen over ““Marvel’s Spider-Man Remastered is ook op PC een fantastische ervaring, ondanks ray tracing issues””

Klonoa Phantasy Reverie Series

“Platformklassieker Klonoa Phantasy Reverie Series doorstaat met glans de tand des tijds”

Bandai Namco had er tentijde van de eerste PlayStation-console plots een mascotte bij. De kat/hond/konijnachtige Klonoa charmeerde in zijn eigen action-platformer, maar kwam na twee titels en enkele spin-offs niet meer boven water. Tijd voor een wedergeboorte Waarom Wel? Twee all-time klassiekers Klonoa Phantasy Reverie Series bestaat uit het originele Klonoa: Door to Phantomile (datMeer lezen over ““Platformklassieker Klonoa Phantasy Reverie Series doorstaat met glans de tand des tijds””

“Xenoblade Chronicles 3 is dé reden om de Nintendo Switch aan te schaffen”

Het zijn fantastische tijden voor fans van het JRPG-genre en daar lijkt voorlopig geen einde aan te komen. Vijf jaar na de sequel lanceert developer Monolith Soft deel drie in de Xenoblade-saga. En dat als exclusive voor de Nintendo Switch. Om met de deur in huis te vallen: XC3 is een fantastische game. Hoe fantastisch?Meer lezen over ““Xenoblade Chronicles 3 is dé reden om de Nintendo Switch aan te schaffen””

Bullet Train Brad Pitt

“Bullet Train is met zijn gore en over de top actie een zalig kijkstuk”

David Leitch (Deadpool 2, John Wick) breidt met Bullet Train zijn oeuvre nog wat meer uit en wijkt niet van zijn pad af qua genre. In deze actiefilm volgen we het verhaal van vijf huurmoordenaars die een mysterieus koffertje van Tokyo naar Morioka moeten brengen en dienen af te leveren aan een Rus genaamd ‘DeMeer lezen over ““Bullet Train is met zijn gore en over de top actie een zalig kijkstuk””

“Met Fire Emblem Warriors: Three Hopes haal je het beste van twee werelden in huis”

Nintendo verrastte destijds menig gamer door Zelda te overgieten met een Warriors-sausje en zo met de spin-off Hyrule Warriors op de proppen te komen. Een geslaagde formule zo bleek, die deed smaken naar meer. Inmiddels kreeg ook Fire Emblem dezelfde behandeling en zijn we aanbeland bij Three Hopes, de nieuwste iteratie uit de reeks. WaaromMeer lezen over ““Met Fire Emblem Warriors: Three Hopes haal je het beste van twee werelden in huis””

“Hell Pie is een hilarische ervaring voor 3D-platformerfans die houden van een leuke cartoony stijl en over-the-top humor”

Hell Pie beschrijft zichzelf als een obscene 3D platformer, de meeste 3D platformers houden zich aan vaste conventies: heldere en kleurrijke werelden met gezonde, breedogige inwoners. Hell Pie, geïnspireerd door titels als Psychonauts en Conker’s Bad Fur Day, is een grotesk avontuur dat het schattige ontwerp dat in het genre is blijven hangen, op kauwtMeer lezen over ““Hell Pie is een hilarische ervaring voor 3D-platformerfans die houden van een leuke cartoony stijl en over-the-top humor””

Resident Evil Netflix

“Resident Evil op Netflix doet genoeg fout om elk doelpubliek tegen de borst te stoten”

Sinds 1996 heeft Resident Evil het hart van elke horror-liefhebbende gamer veroverd met heel wat toppers. Op filmgebied is het vaker hit or miss. Goed of slecht, de fans blijven trouw en geïnteresseerd kijken. 20 jaar na de eerste film zitten we aan 7 live-action prenten, 3 animatiefilms en 2 series. Ik bingde het eersteMeer lezen over ““Resident Evil op Netflix doet genoeg fout om elk doelpubliek tegen de borst te stoten””

H4Z4RD Hazard Poster Dimitri Vegas

“Buckle up! H4Z4RD is een adrenalinekick van jewelste”

Iets meer dan een jaar geleden mocht ik op setbezoek bij H4Z4RD, de nieuwste film van Jonas Govaerts. Deze 42-jarige Antwerpenaar speelde tot en met 2014 gitaar bij de rockband The Hickey Underworld. Daarna besliste hij om zijn leven een andere wending te geven en zich te richten op zijn carrière als regisseur. De horrorfilmMeer lezen over ““Buckle up! H4Z4RD is een adrenalinekick van jewelste””

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.