Reviews


“The Centennial Case is een interactieve film met ondermaatse game ervaring”

Met The Centennial Case worden we terug gekatapulteerd in de tijd, naar de pc-games van de lang vervlogen jaren 90. Want A Shijima Story is een FMV-game. Dat staat voor Full-Motion Video. Dat zegt de jongste gamers onder ons misschien helemaal niets maar dat is een interactieve film. Denk maar aan klassiekers als The 7thMeer lezen over ““The Centennial Case is een interactieve film met ondermaatse game ervaring””

“Dolmen voelt aan als een game die de testperiode heeft overgeslagen”

Met de release van Elden Ring vers achter de kiezen, is het geen wonder dat FromSoftwares soulslike genre populairder is dan ooit. Al een paar jaar zie je kleinere ontwikkelaars een poging wagen om hun eigen visie van een soulslike in een game om te zetten. Dolmen doet een poging om de succesvolle formule omMeer lezen over ““Dolmen voelt aan als een game die de testperiode heeft overgeslagen””

“Sifu is een enorm uitdagende beat ‘em up die met liefde is gemaakt”

Hoelang heb je nodig om kungfu te leren? Ik ben zelf nog niet aan een cursus begonnen maar volgens Sifu is zelfs een mensenleven mogelijks niet genoeg. Gelukkig heb je een magische talisman die jou doet herleven bij elke dood. Betekent dit dan dat Sifu een gezondheidswandeling is? Verre van. Deze beat ‘em up voeltMeer lezen over ““Sifu is een enorm uitdagende beat ‘em up die met liefde is gemaakt””

“Vampire: The Masquerade – Swansong doet het RPG-genre alle eer aan”

De nacht maakt mij vrolijker dan de dag. Met mijn bleke huid moet ik oppassen niet te verbranden in de zon. Een kruisteken heb ik al niet meer gemaakt sinds mijn plechtige communie. Knoflook probeer ik te allen tijde te vermijden. Sommige mensen hun bloed kan ik drinken. En volgens velen zie ik er veelMeer lezen over ““Vampire: The Masquerade – Swansong doet het RPG-genre alle eer aan””

“We Were Here Forever is een absolute must play met je vriend(en)”

In 2020 bewees It Takes Two dat een videogame geen complexe RPG-systemen of ultrarealistische graphics nodig heeft om prijzen in de wacht te slepen. Games draaien nog steeds eerst en vooral om fun, en in de moeilijke pandemieperiode was It Takes Two nog aantrekkelijker, aangezien je de ervaring kon delen met een ander persoon. WeMeer lezen over ““We Were Here Forever is een absolute must play met je vriend(en)””

“This War of Mine: Final Cut is voor hen die een brutale, mensonterende maar unieke game willen ervaren”

Het gebeurt zelden of nooit dat een videogame brandend actueel is. Echter de remaster van de vijf jaar oude oorlogssimulatie This War of Mine, mag dan wel een fictief werk zijn, het brengt de oorlog en de gruwelijke gevolgen ervan onverbloemd in je woonkamer. Zelden heb ik me zo slecht gevoeld tijdens het spelen vanMeer lezen over ““This War of Mine: Final Cut is voor hen die een brutale, mensonterende maar unieke game willen ervaren””

Arise A Simple Story

“Arise: A Simple Story is een prachtige, maar emotionele rollercoaster”

Ik heb het wel voor een goede indiegame. De budgetten voor dergelijke kleine titels liggen stukken lager dan hun AAA-equivalenten, maar dat betekent tegelijkertijd ook dat de verwachtingen meestal wat lager liggen. Onterecht zo blijkt meestal, want de kans is groot dat het over een klepper gaat. Voorbeelden van dergelijke parels zijn Braid, Flower enMeer lezen over ““Arise: A Simple Story is een prachtige, maar emotionele rollercoaster””

“Trek to Yomi is wat mij betreft nu al de beste indie game van 2022”

Wat hebben Nioh, Nioh 2 en Ghost of Tsushima met elkaar gemeen? Alle drie hebben ze een samoerai krijger in de hoofdrol én horen ze thuis in de galerij der groten. Het spreekt dan ook voor zich dat ik enorm uitkeek naar Trek to Yomi, de stijlvolle side-scrolling action game ontwikkeld door Flying Wild HogMeer lezen over ““Trek to Yomi is wat mij betreft nu al de beste indie game van 2022””

Nintendo Switch Sports

“Nintendo Switch Sports is een leuke opvolger voor het razend populaire Wii Sports”

Ook al ben je geen gamer, toch zal de naam Wii Sports een belletje doen rinkelen. De game, die gratis meegegeven werd met de Wii-console van Nintendo, verkocht sinds zijn release in 2006 maar liefst 83 miljoen stuks. Wii Sports haalde jong en oud uit de zetel en zette hen aan het sporten. Nu hooptMeer lezen over ““Nintendo Switch Sports is een leuke opvolger voor het razend populaire Wii Sports””

“King Arthur: Knight’s Tale wist me aangenaam te verrassen”

De sector van videogames is één van de grootste winstbrengers op vlak van entertainment. Dat zorgt ervoor dat veel bedrijven, die veel geld in hun studio’s en spelletjes investeren, het tegenwoordig vaker safe spelen in plaats van met originele ideeën op de proppen te komen. Gelukkig hebben we nog indie-ontwikkelaars, die naarmate de tijd vordert,Meer lezen over ““King Arthur: Knight’s Tale wist me aangenaam te verrassen””

“Doctor Strange in the Multiverse of Madness is de eerste Marvel-horrorfilm”

Met de bioscooprelease van Doctor Strange in the Multiverse of Madness is het MCU (Marvel Cinematic Universe) toe aan zijn 28ste superheldenfilm. Ondertussen zijn we ook halfweg Phase 4 beland maar dat is geen reden tot paniek. De superheldenfabriek draait op volle toeren verder. Zes jaar na zijn succesvolle onderhandelingen met Dormammu en na tallozeMeer lezen over ““Doctor Strange in the Multiverse of Madness is de eerste Marvel-horrorfilm””

“De EPOS H3PRO Hybrid is dé alles-in-één headset voor de entertainmentliefhebber”

Een tijdje geleden kreeg ik de kans om de EPOS H3 Hybrid te testen. Een heel comfortabele headset, die veel flexibiliteit heeft en een indrukwekkend totaalgeluid. Ook ideaal is dat hij werkt op pc, consoles én mobiele toestellen via Bluetooth. Vervelend vond ik wel dat er geen dongle bijzat om hem op de consoles aanMeer lezen over ““De EPOS H3PRO Hybrid is dé alles-in-één headset voor de entertainmentliefhebber””

The Matrix Resurrections

“The Matrix Resurrections is op 4K Blu-ray een audiovisueel feest”

Toen ik eind december naar The Matrix Resurrections mocht gaan kijken, was ik enorm hyped. Als The Matrix-fan van het eerste uur, keek ik er enorm naar uit om opnieuw samen met Neo en Trinity de digitale wereld in te stappen die The Matrix heet. In mijn review noemde ik de film een straffe verrassing.Meer lezen over ““The Matrix Resurrections is op 4K Blu-ray een audiovisueel feest””

“MotoGP 22 doet op elk vlak beter dan zijn voorgangers”

Hoelang zou de gemiddelde voetballer blijven liggen als hij eens zou vallen zoals een Moto GP-piloot? Waarschijnlijk lang genoeg om een jaarlijkse release van deze reeks te missen. Naar goede gewoonte duiken we met MotoGP 22 in het nieuwe seizoen snelheid op tweewielers. Zijn er een handvol aanpassingen deze jaargang of toch grote nieuwigheden? WaaromMeer lezen over ““MotoGP 22 doet op elk vlak beter dan zijn voorgangers””

“The Northman geeft een nieuwe betekenis aan het woord “brutaal””

Ondanks de koude temperaturen in het hoge noorden zijn Vikings hot. En niet alleen in games. Want naast het ronduit fantastische God of War (lees de review van Yakkoi hier) en het geweldige Valheim (hier lees je Lazlo’s vijf redenen om deze te spelen) zijn de bebaarde bruten ook uit je favoriete streamingdienst niet meerMeer lezen over ““The Northman geeft een nieuwe betekenis aan het woord “brutaal”””

LEGO Star Wars The Skywalker Saga Characters

“LEGO Star Wars: The Skywalker Saga biedt je waanzinnig veel content, maar je betaalt er een prijs voor…”

Ik heb het nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik een enorme LEGO-fan ben. Als kind haalde ik bijna elk weekend mijn LEGO-dozen boven om een stad te bouwen in de woonkamer. Tijdens de eerste lockdown van de corona pandemie heb ik mijn liefde voor het Deense blokje herontdekt en ondertussen fleuren heel watMeer lezen over ““LEGO Star Wars: The Skywalker Saga biedt je waanzinnig veel content, maar je betaalt er een prijs voor…””

“GTA V blijft een topgame, of je hem nu jaren geleden hebt gekocht of er net aan begint”

Rockstar brengt het razend populaire Grand Theft Auto V wederom naar een nieuwe generatie consoles, maar biedt het ook de nodige vernieuwing? Wij keken verder dan wat opgesmukte textures en brengen het verdict. Waarom Wel? It’s Los Santos, baby! Ik herinner het mij nog alsof het gisteren was. Na het fantastische GTA IV (en beideMeer lezen over ““GTA V blijft een topgame, of je hem nu jaren geleden hebt gekocht of er net aan begint””

“De Bang & Olufsen Beoplay Portal is een indrukwekkende koptelefoon”

Vorig jaar vertelde Kevin ons alles over de Bang & Olufsen Beoplay Portal: een draadloze premium gaming headphone die uitblinkt in geluidskwaliteit en afwerking. Hoewel het toestel toen al op alle consoles bruikbaar was, werd deze specifiek voor Xbox ontworpen. Nu, net geen jaar later, duwt Bang & Olufsen ons dezelfde headset in handen. DezeMeer lezen over ““De Bang & Olufsen Beoplay Portal is een indrukwekkende koptelefoon””

“De Roccat Kone XP is een natte droom voor de doorsnee RGB-liefhebber”

Enkele weken geleden stuurde Roccat me de meest opzichtige muis op die ik ooit gebruikt heb. De Kone XP is een natte droom voor de doorsnee RGB-liefhebber. Maar met z’n overdaad aan knoppen, heerlijke handgreep en lichte gewicht zal deze muis ook andere gamers weten te bekoren. Eerlijk? Ik had niet verwacht dat de KoneMeer lezen over ““De Roccat Kone XP is een natte droom voor de doorsnee RGB-liefhebber””

Weird West

“Weird West wist me op bepaalde vlakken te raken, op andere dan weer niet”

Weird West heeft een beetje pech. Pech dat ik de game moet recenseren vlak nadat ik Elden Ring heb uitgespeeld, een spel dat ongetwijfeld tot mijn favorieten aller tijden behoort. Resultaat is dat het net iets minder makkelijk zal zijn om indruk op mij te maken. Toch is Weird West daar op bepaalde vlakken welMeer lezen over ““Weird West wist me op bepaalde vlakken te raken, op andere dan weer niet””

Resident Evil: Welcome to Raccoon City

“Welcome to Raccoon City is geen perfecte film maar wel de beste Resident Evil-film”

Krijgen we na 6 live-action en 4 animatiefilms eindelijk een Resident Evil verfilming die trouw is aan de games? Het antwoord op die vraag is: ja. Maar of het ook een goeie film is dat lezen jullie in deze review. Waarom Wel? Trouw aan de games Of je nu een angsthaas bent zoals Praga ofMeer lezen over ““Welcome to Raccoon City is geen perfecte film maar wel de beste Resident Evil-film””

“Shredders blinkt uit in ambitie en ziet er behoorlijk goed uit voor zo een kleine indiegame”

Veel Belgen vertrekken traditiegetrouw op skireis tijdens de Paasvakantie. Niks zo ambitieus weggelegd voor deze redacteur dit jaar: ik vreet al genoeg sneeuw op de virtuele slopes van het amusante – en Belgische – Shredders. Waarom Wel? Skate Shredders wist al best wat aandacht naar zich toe te trekken sinds een intrigerende reveal trailer. ZelfsMeer lezen over ““Shredders blinkt uit in ambitie en ziet er behoorlijk goed uit voor zo een kleine indiegame””

Kirby En De Vergeten Wereld

“Kirby en de Vergeten Wereld is de ultieme feelgood-game op Nintendo Switch”

Ik beken: ik heb een zwak voor een schattige, roze blob genaamd Kirby. Dat heeft enerzijds te maken met het feit dat Kirby een van de eerste games was die ik uitgespeeld heb op mijn allereerste Game Boy. Anderzijds is het ook de aandoenlijke, guitige sfeer die rond elke Kirby-game hangt. Toen Nintendo en ontwikkelaarMeer lezen over ““Kirby en de Vergeten Wereld is de ultieme feelgood-game op Nintendo Switch””

“Wie Zelda: Link to the Past heeft gespeeld, gaat met Tunic een mooie tijd tegemoet”

Bij het bekijken van de eerste beelden van Tunic, was ik onmiddellijk verkocht. Het gaf me een gevoel dat ik moeilijk kon beschrijven, maar het voelde bijzonder. Het duurde niet lang, vooraleer ik me realiseerde hoe het kwam dat ik van Tunic zo een goed gevoel kreeg. Het deed me gewoon terugdenken aan mijn kindertijd,Meer lezen over ““Wie Zelda: Link to the Past heeft gespeeld, gaat met Tunic een mooie tijd tegemoet””

Tiny Tina

“Tiny Tina’s Wonderlands zit vol geniale moppen, gedurfde referenties en kenmerkende Borderlands-gameplay”

Ik ben een absolute Borderlands-fan van het eerste uur. Eentje die omver werd geblazen door de E3-trailer in 2009 toen de game nog geen cell shaded-stijltje kreeg aangemeten. Ik spendeerde ettelijke uren in Pandora en moet eerlijkheidshalve toegeven dat niet elk nummer in de reeks even goed was. De eerste game was een schot inMeer lezen over ““Tiny Tina’s Wonderlands zit vol geniale moppen, gedurfde referenties en kenmerkende Borderlands-gameplay””

Monster Energy Supercross 5

“Monster Energy Supercross 5 zet te weinig stappen vooruit ten opzichte van vorig jaar”

Wie houdt van de geur van benzine en modder, kan ook dit jaar zijn hart weer helemaal ophalen met Monster Energy Supercross 5 van ontwikkelaar Milestone. De Italiaanse ontwikkelaar zegt dat het zijn spectaculaire racegame ook dit jaar weer heeft bijgeschaafd. Ik was alvast benieuwd of alle vernieuwingen ook voldoende zijn om ook dit jaarMeer lezen over ““Monster Energy Supercross 5 zet te weinig stappen vooruit ten opzichte van vorig jaar””

Sonic The Hedgehog 2

“Sonic The Hedgehog 2 is een fijne familiefilm. Niet meer, niet minder.”

In 2020 verraste filmdistributeur Paramount vriend en vijand door een best vermakelijke Sonic The Hedgehog-film af te leveren. De eerste trailer lokte moordende kritieken uit door het wel erg bizarre uiterlijk van onze favoriete blauwe egel. De filmmaatschappij zag geen andere uitweg dan de release uit te stellen en Sonic een compleet nieuw uiterlijk teMeer lezen over ““Sonic The Hedgehog 2 is een fijne familiefilm. Niet meer, niet minder.””

“De Nacon MG-X PRO is de meest comfortabele controller om Xbox-games via streaming te spelen op je smartphone”

Dat ik liefhebber ben van Game Pass, steek ik al langer niet meer onder stoelen of banken. Het feit dat je een gigantische gamescatalogus ter beschikking hebt én daarbovenop getrakteerd wordt op alle first-party games van Microsoft, maakt mijn driemaandelijkse betaling een plezier. Sinds enkele maanden kan iedereen ook bepaalde games streamen naar zijn smartphoneMeer lezen over ““De Nacon MG-X PRO is de meest comfortabele controller om Xbox-games via streaming te spelen op je smartphone””

ELEX II

“Het meest teleurstellende aan Elex II is het gebrek aan vooruitgang tegenover het origineel”

Een klein kamertje op de gamescom-beursvloer in 2018. Drie Duitsers introduceren me tot de wondere sci-fi meets high fantasy-wereld van Elex. Hun enthousiasme werkt aanstekelijk. Meteen na de meeting vraag ik een reviewcode voor de game. Eén review later was de conclusie hard: Elex is één van de slechtst afgewerkte games die ik ooit speelde.Meer lezen over ““Het meest teleurstellende aan Elex II is het gebrek aan vooruitgang tegenover het origineel””

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.