Xbox wordt ingebouwd in TV’s, ook Xbox-branded streaming apparaten aangekondigd

Het gaat toch hard voor Xbox, en dat is voor een stuk te danken aan die unieke Xbox Game Pass Ultimate. De fabrikant wil die lijn nu verder doortrekken en een versnelling hoger schakelen…

Microsoft zou samenwerken met televisiefabrikanten van over de hele wereld om de Xbox-ervaring direct in te bouwen in met internet verbonden smart-TV’s. Het idee is dat je Xbox-games kunt spelen zonder extra hardware, behalve een controller. En als dit idee er daadwerkelijk doorkomt, dan opent dat de deuren en verlaagt het de drempel voor een veel groter publiek voor Xbox: mensen die geen honderden dollars willen uitgeven voor een console, maar toch games op hun TV willen spelen.

Maar daar stopt het nog niet voor de groene jongens van Microsoft. Het bedrijf kondigde aan dat het “nieuwe abonnementsaanbiedingen onderzoekt” voor Game Pass waardoor “meer spelers over de hele wereld de meest meeslepende en leuke games kunnen ervaren over apparaten, geografische gebieden en financiële realiteiten heen.” Hoe ze dat gaan doen of wat ze van plan zijn, daar liet het bedrijf zich niet over uit, maar het moge duidelijk zijn dat de studio zijn Game Pass aan de hele wereld wil verkopen.

En ook dat is nog niet alles… In een andere poging om Xbox uit te breiden werkt Microsoft samen met telecomaanbieders aan “nieuwe aankoopmodellen” zoals Xbox All Access, waarbij gebruikers een console (met Game Pass) kunnen krijgen voor een maandelijkse prijs in plaats van meer vooraf te betalen. Net zoals dat reeds jaren het geval is bij smartphones dus.

Daarnaast kondigde Microsoft aan dat cloudgaming via pc-browsers “in de komende weken” open zal gaan voor alle Game Pass Ultimate-leden in Chrome, Safari en Edge. Bovendien is Microsoft in de “laatste fase” van het toevoegen van Xbox Series X serverracks aan haar datacenters over de hele wereld, zodat games die naar de cloud worden gestreamd er beter uitzien en beter werken. Spelers kunnen snellere laadtijden, betere framerates en betere graphics verwachten.

En later in 2021 zal cloudgaming direct worden toegevoegd aan de Xbox-app op pc, terwijl het ook zal worden geïntegreerd in de Xbox-consoles zelf, zodat spelers games kunnen uitproberen voordat ze worden gedownload.

Het zou dus best wel eens kunnen dat Microsoft er nu zondag in zijn E3-presentatie meer details over zal vrijgeven. Klinkt alleszins spannend!

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)