Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team dit weekend? (Week 24)

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Laat het smaken!


Praga

Om te beginnen is Season 4 van Call of Duty: Cold War/Warzone gestart, dus in het weekend meteen profiteren en er een flinke lap op geven en voorsprong pakken op de concurrentie. Daarnaast ben ik hooked aan Chivalry 2. Hakken, steken en kappen en regelmatig eens goed lachen want die game is, ook al is hij beperkt qua content, verdomd plezant om te spelen. En dan twijfel ik nog tussen Fallout 4 eens herbeginnen of Alien Isolation eens herbeginnen.

Kijken? Ow ja hoor Lucifer en Chloe behoren tot mijn absolute favorieten. Bovendien moet ik seizoen 2 van Ragnarok uitkijken, en heb ik me laten vertellen dat Peaky Blinders een geniale reeks zou zijn die ik absoluut moet checken.


MrRolfson

Ik heb me deze week laten verleiden om eindelijk Ratchet & Clank: Rift Apart in huis te halen. En man, wat heb ik mij dat nog geen seconde beklaagd. Grafisch ziet de game er fantastisch uit, de voice acting is van een waanzinnig hoog niveau en het verhaal houdt mij al uren aan de gang. Wat. Een. Game!

Voor de rest staat er ook veel sport op het programma. Passief dan. Want het EK schakelt een versnelling hoger en ook het Formule 1-circus heeft zijn tenten opnieuw opgezet. Dit weekend maken de F1-bolides Frankrijk onveilig. Ik hoop alvast dat Max Verstappen zijn voorsprong ten opzichte van Hamilton wat kan uitbreiden op het circuit van Paul Ricard.


RoMa

Het middeleeuws slagveld van Chivalry 2 werkt lekker verslavend. Ik heb al heel wat classes goed kunnen levelen. Dit weekend geef ik de archers wat liefde. Wat zitten die levels en mission objectives goed in elkaar. De vijand bekogelen met stenen terwijl ze een stormram door onze poort proberen te krijgen om ze daarna met brandende pijlen te doen schreeuwen: i love it. Werkt dit niet, dan haal ik de hakbijl boven. 

Ook met Wreckfest beleef ik heel wat amusement. De damage mode op “realistic” en de AI op expert: een recept voor pure chaos en vernieling. Wat een heerlijke racegame. 

In Fall Guys staat de teller op 18 kronen, ik kom dus aardig in de buurt van de trophy om er 20 te behalen. Helaas focus ik me er nu zo zwaar op dat ik sneller gefrustreerd raak. Kalmeren met een potje Rocket League lukt. Soms. 

Ardtieboy

Volgende week stap ik in het huwelijksbootje; hoog nodig tijd dus om dit weekend nog eens serieus los te gaan. Beginnen doe ik dit weekend met Ratchet & Clank: Rift Apart. Ik heb ondertussen al een viertal uren in de game gestoken en nog steeds moet ik halverwege mijn gamesessie even pauzeren om mijn eigen kwijl op te kuisen. Wat ziet deze game er goed uit. Er gebeurt van alles in de achtergrond (wat niet nieuw is) maar het ziet er zo verdomd goed uit. Ook swingt de game als een tiet; je slingert jezelf naadloos van de ene dimensie naar de andere, huppelt rond ‘gelijk een konijn op die plein’ en kisten kapotslaan voelt even bevredigend aan als bubblewrap-verpakking kapot duwen.

Uiteraard wordt er dit weekend ook voetbal gekeken. Portugal tegen Duitsland wordt volgens mij een leuke match, zeker het een match is die Duitsland moet meenemen, wil het doorstoten naar de volgende ronde. Tussen het voetbal door moet ik, als fervente Pixar-fan, Luca gezien hebben. De film speelt zich af in een klein stadje aan de Italiaanse Rivièra en gaat over het leven van Luca; een jonge knaap die in een zeemonstertje veranderd als hij in aanraking komt met water. En sorry dat ik jullie weer moet vervelen met mijn Hearthstone-obsessie, maar dit weekend kruid ik het alles opnieuw af met een flinke portie Hearthstone!


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.