Bethesda biedt verontschuldigingen aan voor Starfield-exclusiviteit

Ik was persoonlijk erg hyped toen ik vorig jaar voor het eerst van Starfield hoorde. Een game waarmee we de ruimte in konden trekken en op zijn Skyrim’s de spelwereld zouden kunnen verkennen klonk als muziek in mijn oren. Jammer genoeg wist Bethesda samen met de releasedatum ons ook te vertellen dat de game niet naar PlayStation 5 komt.

En dat is een serieuze doorn in het oog van de PlayStation community. Het klinkt hoe dan ook wel logisch; Microsoft kocht tenslotte Bethesda met het idee exclusives te maken voor hun platformen. Persoonlijk dacht ik dat het zou gaan om timed exclusives en enkele extra voordelen voor Microsoft-platformen. Jammer genoeg is dit niet het geval en laat Bethesda de PlayStation 5-gamers dus in de kou staan. Pete Hines verontschuldigt zich nu voor die exclusiviteit:

“If you’re a big fan of the stuff we make and a game that we’re making is no longer available on your platform, I totally understand if you’re unhappy or pissed, or whatever. Like, I get it. Those are all real feelings and frustrations. How should you deal with that, I haven’t the foggiest idea. I would never presume to say, ‘Oh, here’s how you can make it better and feel better.'”

Pete Hines

Verder claimt Hines niets te kunnen doen aan de exclusiviteit. Een flauw excuus als je het mij vraagt. Starfield komt naar Xbox Series X/S en pc op 11 november 2022.

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.