Speel vanaf nu RuneScape waar je maar wil op je smartphone

De klassieke free-to-play MMORPG RuneScape is vanaf nu speelbaar op je iOS- of Androidsmartphone. Dat heeft ontwikkelaar Jagex bekend gemaakt.

Deze uitbreiding van RuneScape naar mobiele toestellen ondersteunt volledige cross-platform-play en -progressie. Hierdoor kunnen spelers, zonder progressie te verliezen, op zowel PC als hun mobiel toestel spelen én genieten van alle quests, karakters, lore en locaties uit de 20-jarige geschiedenis van de game.

Phil Mansell, CEO van Jagex:
“De lancering van RuneScape op mobile is een spectaculaire prestatie van ons getalenteerde ontwikkelingsteam en geeft onze community een geheel nieuwe manier om overal en altijd van RuneScape te genieten. Wij geloven dat we onze games moeten brengen naar waar onze spelers ze willen hebben. Spelers kunnen hun avonturen dankzij cross-platform-play tussen mobile en PC voortzetten wanneer ze weg zijn van hun desktop. Na 20 ongelooflijke jaren hebben we nu twee van ’s werelds populairste MMORPG’s naar ’s werelds populairste game-apparaten gebracht. De komst van RuneScape op mobile is een bewijs van onze toewijding aan de voortdurende groei van beide titels als multi-platform-games.”

RuneScape is uitgegroeid tot een van ’s werelds langstlopende online games en heeft bijna 300 miljoen spelersaccounts. RuneScape viert daarnaast zijn twintigste verjaardag sinds het voor het eerst live ging in 2001 en wordt gespeeld door een community van miljoenen spelers. Samen met zustertitel Old School RuneScape bereikte het onlangs een piek in populariteit met een all-time high van 1,2 miljoen betalende spelers.

RuneScape is nu beschikbaar als gratis download voor iOS in de App Store en Android in de Google Play Store. De game is beschikbaar in het Engels, Frans, Duits en Braziliaans-Portugees.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.