Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team dit weekend? (Week 52)

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!


Praga

Hopla het laatste weekendmenu van dit jaar. Wat ga ik dit weekend zoal eten? Hmmm, ik weet het eigenlijk nog niet (eerlijk waar trouwens)… Wat ik ga gamen? Sowieso Halo Infinite multiplayer want niets of niemand zal me ervan weerhouden mijn dailies en weekly challenges te doen. (Ja schat die afwas doe ik wel achteraf…). Vanguard heb ik al een hele week niet kunnen spelen. Mijn gaming laptop en toebehoren moesten immers plaatsmaken in de eetkamer (sinds corona mijn bureau) voor vier feesttafels.

Ik weet wel wat ik ga kijken. The Witcher S2 daar heb ik nog twee afleveringen te gaan. Daarbovenop heeft mijn beste vriend me in mijn oor gefluisterd dat Hawkeye op Disney Plus de moeite zou zijn, én dat ook de eerste aflevering van The Book of Boba Fett op Disney+ staat.

Voor de rest wens ik iedereen alvast een fijn en gezellig oudjaar toe, en een fantastisch nieuwjaar!


MrRolfson

Het is de laatste dag van 2021. Ik geloof het zelf nog niet helemaal, maar toch gaan we over enkele uren van start in het nieuwe jaar. Dat vier ik dit jaar opnieuw samen met m’n kinderen en zij zijn helemaal klaar voor een gezellig feestje.

Heel veel tijd om te gamen zal er niet zijn. Maar als ik toch een gaatje vind ga ik verder op stap met Kena in Bridge of Spirits. Wat een geweldige adventure game is me dat! Ik ben er nu al enkele uren zoet mee geweest en heb het me dan ook nog niet beklaagd dat ik de game in de PlayStation Sale heb aangeschaft. Verder staan uiteraard ook de dagelijkse potjes Fortnite op het programma, want mijn Boba Fett skin gaat niet vanzelf level 100 halen…

Sinds vandaag staat ook het vierde seizoen van Cobra Kai op Netflix! Hier hebben mijn vriendin en ik ongeduldig op gewacht, dus de eerste paar afleveringen zullen zéker gebinged worden op een of ander moment. Want de cliffhanger van seizoen drie was er eentje om U tegen te zeggen!

Op zondag gaan we bekomen van de eindejaarsfeesten en ga ik samen met m’n kinderen gezellig een film kijken. Dat wordt hoogstwaarschijnlijk Spider-Man: Into The Spiderverse. Ik heb hem deze week al in het Engels gezien, maar mijn zoon wil hem ook héél graag eens kijken, maar dan in het Vlaams. De offers die je soms moet maken als ouder…

Maak er een knallend eindejaar van en geniet van het nieuwe jaar!


Frumberto

Terwijl de kroketten nog aan het verteren zijn van alle kerstfeestjes heb ik mij na de review van Lazlo over The Gunk voorgenomen de game te spelen dit weekend. Voor de bezitters van de Game Pass is deze gewoonweg helemaal gratis op te pikken. Een kort maar leuk avontuur in een visueel mooie game, dat is iets waar je als werkende – weinig tijd hebbende – mens blij van wordt!

RoMa liet weten in zijn co-op special dat Outriders één van de beste shooter-ervaringen van 2021 was. Hoog tijd om de game te downloaden via de Game Pass en dit weekend nog een co-op buddy te vinden!

The Book of Boba Fett kunnen we jammer genoeg niet bingen, want de serie krijgt iedere woensdag een nieuwe aflevering op Disney+. Een film voor tussendoor wordt Don’t Look up, geregisseerd door Adam McKay. Ook wel bekend van Anchorman, The Big Short en Vice (allemaal aanraders bij de weg). Het is een satirische sciencefictionfilm en dat zijn net twee genres die mij wel kunnen bekoren.

Aan iedereen een fijn einde jaar gewenst! 2022 belooft een mooi jaar te worden voor gamers!


RoMa

Het nieuwjaarsweekend, dat betekent dubbel feest. Vanavond is het met de vriendenbende (die ik ook oprecht familie noem) bij mij thuis te doen. Een traditionele quiz, boardgames en enorm veel Chinees eten. Zaterdag volgt een feest bij de familie.

Tijdens het gamen zal ik dus vooral genieten van het uitbuiken. In Battlefield 2042 ben ik de kaap van level 50 voorbij. Op naar die 100. Meer en meer begin ik te genieten van deze game. Misschien mede dankzij de verse lading Christmas noobs. Het helpt in ieder geval.

Ook in Fall Guys, Rocket League & F1 2021 blijf ik actief. Verder zet ik me eindelijk aan Alan Wake Remastered, wat ik eigenlijk al eerder ging doen.

Op Netflix is het tijd voor de laatste episodes van Daredevil. Lazlo had gelijk dat dit een topserie is. Al mis ik The Punisher wel in seizoen 3 (en z’n eigen reeks had ik al gezien). Nadien vlieg ik in het tweede seizoen van The Witcher.


Ardtieboy

Het weekendmenu ziet er (zowel op vlak van eten als op vlak van games) in vergelijking met vorig weekend zeer gelijkaardig uit. Opnieuw zet ik mijn tanden verder in Deathloop en Pokémon Shining Pearl om zo twee toppers van mijn pile of shame te kunnen schrappen.

Jammer genoeg heeft de gamer met oog voor koopjes ervoor gezorgd dat diezelfde backlog opnieuw een stukje groter werd. Zo voegde ik eerder deze week It Takes Two aan mijn collectie two (see what I did there)? As we speak heb ik het eerste level achter de kiezen; het verhaal spreekt me enorm aan en dat kan ook gezegd worden van de gekozen mechanics en grafische stijl. Nu snap ik waarom hij zo hoog in alle GOTY-lijstjes stond van mijn collega’s.

Voor de rest knabbel ik ook verder aan de Matrix reeks. Het sluiten van de bioscopen was op dat vlak een echte zegen voor mij; ik had nooit 2 en 3 kunnen zien alvorens The Matrix Resurrections te verorberen. Of mochten die cinemazalen nu toch weer open? Ik volg niet meer en stel voor dat we dat allemaal niet meer doen tot ergens midden volgende week. Dan rest mij nog enkel jullie een Happy New Year te wensen in een jaar vol liefde, games en geluk!


auron_sagara

Het allerlaatste weekend van 2021 staat garant om gezellig af te sluiten met mijn gezin. Geen gekke feestjes, maar gewoon gezellig met mijn vrouwtje en dochter eten, spelletjes spelen en een film kijken. Naast dit leuke gebeuren kan het natuurlijk niet zijn dat we het jaar afsluiten zonder videogames.

Ik heb me ook op Deathloop gesmeten en ik moet toegeven dat deze game iets enorm bijzonder heeft. Ik kan niet direct een game opnoemen die nog maar in de buurt komt van Deathloop. Ik had al onmiddellijk door dat ik hier heel wat uren plezier aan ga beleven. Mijn jacht naar de platinum voor Returnal is ook nog steeds aan de gang en ik moet er nog 4 binnenhalen om deze zeer begeerde platinum trophy binnen te halen. Het is echt gek, hoe ik wederom geniet van mijn passages in Returnal.

Qua series hebben we net Hawkeye achter de rug en wederom scoort Disney+ met een Marvel reeks. We zijn nu bezig met het allerlaatste seizoen van Elementary op Amazon en dan zal het gaan tussen Locke & Key seizoen 2 of The Witcher seizoen 2.

Voor de rest wens ik iedereen van de redactie en onze trouwe lezers een enorm fijn einde jaar toe en voor 2022 zoals gewoonlijk een zeer gezond jaar toe.


Yakkoi

Dit weekend trek ik de streep door van de hele week. Aangezien ik nog wat vrije dagen over had, had ik de hele week vrij om veel te gamen en wat spelletjes te finishen waar ik eerder in het jaar niet de kans voor kreeg.

Na het uitspelen van Resident Evil 7 in VR en Village op de PS5, wordt het tijd om Kena: Bridge of Spirits een kans te geven. Eindelijk nog eens een vermakelijke action adventure, een genre dat wel meer vertegenwoordigd mag worden. Verder vind ik de winter en de eindejaarsfeesten een uitstekende periode om mijn VR-helm weer aan te zetten.

Until You Fall, de gratis PS Plu-game van vorige maand, is een ontzettend vermakelijke zwaardvecht game in VR die ik zeker meer ga spelen. Ten slotte heb ik nog Raw Data aangeschaft en ga ik die zeker ook uitproberen! Ik ga meer van deze games smullen dan het eindejaarsbuffet zelf!


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.