Dit worden “onze” games voor 2022 (Part 2)

2022 kan niet anders dan een boeiend jaar worden. Om te beginnen zijn er heel wat games die in 2021 moesten verschijnen, maar werden uitgesteld naar 2022. Voeg daar nog een aantal nieuwe games en verrassingen bij voor dit jaar en de pret kan niet op.


MrRolfson

Gran Turismo 7 (PS5 | 4 maart 2022) 

Als ik één game moet kiezen waar ik het hardst naar uitkijk in 2022 is het zonder enige twijfel Gran Turismo 7. Met dit zevende deel wil ontwikkelaar Polyphony Digital terug naar de roots en daar kan ik alleen maar blij om zijn. Ik kan niet wachten om mijn racestoel en -stuur terug uit de kast te halen en om daarmee eindeloos veel rondjes te rijden op het iconische Deep Forest Raceway. Nadat ik de nodige rijbewijzen binnen gehaald heb natuurlijk… 

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl (Xbox Series X|S, PC | 28 april 2022) 

Nee, ik ga niet opnieuw een boompje opzetten over het feit dat S.T.A.L.K.E.R. mij erg na aan het hart ligt omdat ik samen met Praga voor de eerste game op bezoek mocht gaan naar de échte ontplofte kerncentrale. Ik ben oprecht benieuwd wat GSC Game World van dit nieuwste deel gemaakt heeft én of ze erin geslaagd zijn om de bugcount beperkt te houden om de game zo een échte kans te geven op slagen. 

Atomic Heart (PS4, PS5, XONE, XSX|S, PC | TBC 2022) 

Deze game zegt je misschien niet zo heel erg veel, maar het is er wel eentje dat al een tijdje op mijn radar staat. Volgens de vele berichten moet deze first person RPG- shooter een mix worden tussen Bioshock en Fallout. En dat alles met een heerlijk Soviet-sausje er over heen. Jammer genoeg heeft de game nog geen vaste release datum te pakken, maar naar alle verwachten zal deze eind 2022 het levenslicht moeten zien. 


Lazlo

Horizon: Forbidden West (18-02 – PS4, PS5)

In 2017 was de consensus in de gaming community dat The Legend of Zelda: Breath of the Wild spel van het jaar was. Niet zo als je het mij vraagt, want ik me een pak beter weten amuseren met Horizon Zero Dawn – het post-apocalyptische sci-fi epos van onze Noorderburen bij Guerilla Games. De verwachtingen liggen dan ook hoog voor diens vervolg Forbidden West. Nog meer robodino’s. Nog meer speelgebied. Nog meer open-wereld vertier. Count me in!

Dying Light 2 Stay Human (04/02 – PS4, PS5, Xone, XsX, PC, Switch)

Zowat iedereen binnen de crew is het erover eens dat Dying Light één van de beste, meest underrated zombiegames van het voorbije decennium is. Dat het vervolg zo lang op zich laat wachten, wijst erop dat ontwikkelaar Techland ambitieuze plannen heeft met Dying Light 2 Stay Human. Ik brand alvast iedere dag een ‘kaarske’ voor meer van hetzelfde, maar dan met nog meer diepgang en een diepere ontwikkeling van de intrigerende spelwereld. Naar wat de vele trailers tot dusver onthulden, komt dat zeker goed.

God of War: Ragnarok (2022 – PS5)

Eerlijk? Ik geloof niet dat deze game effectief in de rekken zal liggen in 2022. Maar zolang de makers komend jaar als release window aangeven, houd ik hoop. De reboot van God of War in de Noorse mythologie, was alles waar mijn gamerhart sneller van gaat slaan. Een steengoed verhaal, boeiende spelwereld en vlekkeloze gameplay. Ik ben razend nieuwsgierig hoe de twist aan het einde van het origineel zich verder ontwikkelt.


Auron_Sagura

Horizon Forbidden West (PS4, PS5 | 18 februari)

Het eerste deel had me onmiddellijk bij de keel gegrepen en ik kon Horizon Zero Dawn niet opzij leggen. Ik was overdonderd door de grafische pracht, het zalige verhaal en vooral de dinobots. Het DLC pakket The Frozen Wilds was ook een schot in de roos en ik was mezelf dan ook verplicht deze game te verzilveren met een Platinum trofee. Wie mij kent weet dat ik dit enkel doe met games die me nauw aan het hart liggen. Daarvoor is mijn keuze voor Horizon Forbidden West vanzelfsprekend en ben ik enorm benieuwd naar deze nieuwe titel. 

Redfall  (Xbox Series X|S en pc | Q2/Q3 2022)

Zo goed als iedereen heeft Starfield hoog op zijn verlanglijstje staan, maar ik heb de indruk dat er vele een andere titel van Bethesda Softworks zijn vergeten, namelijk Redfall. Het is een open wereld co-op first person shooter van de studio die verantwoordelijk is voor games als Prey, Dishonored en Deathloop. Als ik nu jullie interesse nog niet hebt opgewekt, weet ik het ook niet meer hoor. In elk geval neem je het in Redfall op tegen vampieren. Het feit dat deze game ook op Game Pass gaat verschijnen is een enorme troefkaart. 

Gotham Knights (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S en pc | Q1, Q2, Q3)

Ik had het in de podcast al vernoemd dat ik voor het nieuwe jaar enorm uitkijk naar Gotham Knights. Helaas moet ik met slecht nieuws starten, want Batman is dood. Tijd dus voor de jonge garde, Nightwing, Robin, Batgirl en Red Hood die er voor zorgen dat de straten van Gotham City veilig blijven. Als je weet dat één van de vijanden in deze game The Court of Owls is, dan hebben ze bij WB Games Montréal al een enorm goede keuze gemaakt. Het feit dat je deze game ook volledig in co-op kan spelen is hopelijk een meerwaarde aan de game. Als ik het zo bekijk en er gebeuren geen rare dingen in 2022, zal dit toch wel een bijzonder jaar worden op gebied van gaming. 


Luca

Elden Ring (PS4/PS5/PC/XONE/XSX | 25 februari 2022) 

Nog voor ik er maar zelfs over moest nadenken, stond deze titel al neergeschreven op mijn lijstje. De hele wereld zit ondertussen al enkele jaren uit te kijken naar dit nieuwste pareltje van FromSoftware, en ik kan hen dan ook onmogelijk ongelijk geven. Jammer genoeg heeft onze goede vriend(in) Rona wat roet in het eten gegooid, waardoor de release tot twee keer toe is uitgesteld. Maar dat lange wachten behoort nu bijna tot de verleden tijd, want begin 2022 kunnen we eindeijk aan de slag met deze, ongetwijfeld, fantastische game.

Horizon Forbidden West (PS4/PS5 | 18 februari 2022) 

De tweede game in mijn lijstje was bovendien ook geen al te moeilijke keuze. Na een ontzettend knap eerste deel, wist Guerilla Games meteen de toon te zetten voor een potentieel verslavende franchise. Midden 2020 kwamen ze dan ook op de proppen met een logisch vervolg op Horizon Zero Dawn. Jammer genoeg is ook dit schouwspel niet gespaard gebleven van enkele virale uitspattingen, maar gelukkig belooft dit tweede deel zowaar nog beter te worden dan het eerste. En ik zal bijgevolg dus meermaals een afweging moeten maken of ik al dan niet de sadistische Elden Ring kant, of dan wel de revolutionaire Horizon kant op zal gaan.

Forspoken (PS5/PC | 24 mei 2022) 

Last but not least, zou ik graag deze game nog even onder jullie aandacht brengen. Forspoken is een aankomende ARPG dat ontwikkeld wordt door het ietwat bescheiden Luminous Productions, een dochteronderneming van het grotere broertje Square Enix. Het spel kan omschreven worden als een “fast-paced narrative driven adventure”, waarbij het kernelement vooral ligt in het razendsnel reizen doorheen de open world. Net zoals Horizon Forbidden West, zal deze game ook geen intrede maken op zowel de oudere als nieuwe generatie Xbox-consoles; wat voor mij, als PS5-eigenaar, des te reden meer betekent om er staalhard naar uit te kijken.


Ardtieboy

Pokémon Legends: Arceus (Nintendo Switch | 28-01-2022)

In januari trek ik naar de Hisui-regio, want daar speelt het verhaal van Pokémon Legends: Arceus zich af. Ik ben een Pokémon-fan in hart en nieren en zou dus zonder twijfelen de nieuwste Pokémon-titel in huis halen, al ligt het hier wat anders. Op vlak van gameplay verschilt deze Pokémon-game dag en nacht in vergelijking met voorgaande games; voor het eerst is het namelijk mogelijk om tussen de Pokémon te lopen en ze met een welgemikte Pokéball te vangen. Het klinkt allemaal te mooi om waar te zijn en de grafische stijl wist mij tot op vandaag nog steeds niet te bekoren… Toch kijk ik reikhalzend uit naar de nieuwste van Game Freak.

Tiny Tina’s Wonderlands (PS5 | 25-03-2022)

Borderlands is ook zo’n franchise die mij nauw bij het hart ligt. Ik was dan ook een reusachtige fan van de tweede telg in de reeks. Ook de uitbreidingen waren subliem, zo was Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep een uitbreiding waarmee ik me uren amuseerde. Ridders, draken en Game of Thrones-referenties gecombineerd met de Borderlands-gameplay was voor mij een match made in heaven. Laat Tiny Tina’s Wonderlands nu net een spin-off zijn van die uitbreiding waarbij een volwaardig game werd gecreëerd! Ik kan alvast niet wachten.

Hogwarts Legacy (PS5 | Q1/Q2 2022)

Ik weet niet meer exact op welk PS5-event ik Hogwarts Legacy voor het eerst zich, maar ik was vanaf de eerste seconde verkocht aan de game. Zelf heb ik uren, dagen, weken gespendeerd in Hogwarts tijdens het PS1-tijdperk. Achteraf gezien zag het spel er niet uit (zie de vele Hagrid-memes op het web), maar het feit dat je je even tovenaar kunt wanen in een wereld vol magie, potions en geheimzinnige beesten is voor mij een schot in de roos. Ook zag de trailer er prachtig uit; het hele fantasy-sfeertje is wel volledig mijn ding. Hoe dan ook hou ik mijn hart vast; de release werd al meermaals uitgesteld, een definitieve releasedatum is er nog steeds niet en het palmares van ontwikkelaar Avalanche Studios is de laatste jaren maar magertjes… Duimen maar! 


Frumberto

Lost Ark (PC | 11 februari 2022)

Lost Ark kan je al sinds 2018 in Korea spelen. De geplande release in Europe is voor 11 februari 2022 MAAR een release in Belgë en Nederland is nog niet bekendgemaakt vanwege lokale wetten en regels betreffende willekeurige in-game items… De multiplayer RPG zal free-to-play zijn en centreert zich op spelers die een demonische draak genaamd Kazeros bestrijden die terugkeert na eerder te zijn verslagen door een relikwie bekend als de Ark. Het spel overspant zeven grote continenten en heeft zowel PvE als PvP elementen. De vijf spelersklassen, Warrior, Martial Artist, Gunner, Mage en Assassin, hebben elk vier subklassen en de actie ziet er over het algemeen actievoller uit dan in de gemiddelde MMO. Het zal interessant zijn om te zien hoe het spel zal scoren in Europa, vooral in vergelijking met populaire concurrenten zoals Final Fantasy XIV en World of Warcraft.

God of War: Ragnarok (PS4,PS5 | TBC 2022)

God of War: Ragnarok wordt het vervolg op God of War uit 2018 en het laatste deel in de Noorse saga van de serie. Ragnarok zal zich een paar jaar na de gebeurtenissen van 2018’s God of War afspelen. Midgard wordt getroffen door de ijskoude winden van Fimbulwinter, waardoor overleven voor Kratos, Atreus, en Mimir in de Noorse wildernis nog uitdagender is dan voorheen. Eén ding staat al vast voor 2022 en dat is dat Kratos sowieso ‘The Best Dad Award’ zal winnen!

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga (PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch, PC | TBC 2022)

Voor mij zijn LEGO en Star Wars een match made in heaven. Het is voor mij onmogelijk deze game niet te spelen. Alle memorabele momenten van de dubbele trilogie herbeleven in een LEGO sfeertje, geweldig toch! Ik kijk alvast uit naar het Duel of the Fates tussen Darth Maul, Obi-Wan en Qui-Gon. 


Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)