Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team dit weekend? (Week 50)

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!


Praga

Ik heb het aan mijne rekker. Het is immers vollen bak dubbele XP, op alle vlakken, in Vanguard. En aangezien ik mijn battle pass heb gekocht, heb ik dus geen excuus om dit weekend geen Vanguard te spelen. Maar wat dan met mijn level 47 in Halo Infinite multiplayer ondertussen. Ik heb nog steeds de battle pass niet gekocht. Al beloof ik mezelf dat te doen wanneer ik level 50 ben. En dan is er nog mijn noeste zoektocht naar alle collectibles en cosmetics die ik in de single player van Halo Infinite kan vrijspelen voor de multiplayer. Maar stiekem durf ik te vermoeden dat ik dit weekend eens Aliens: Fireteam Elite ga installeren. De game zit immers gratis in Xbox Game Pass, en aangezien ik toch wel een Aliens film- en games fan ben zou het een schande zijn om de game niet te proberen.

Qua series/films ga ik het dit weekend houden op Disney+. Dit met de serie Hawkeye en de film The Last Duel. Of wordt het toch nog de horrorkersterie Nisser op Netflix? En dat verhaal gaat als volgt: Een kerstvakantie wordt een nachtmerrie voor een tiener en haar familie als ze ontdekken dat het eiland waar ze verblijven, wordt geplaagd door een eeuwenoud gevaar.


RoMa

Ik ben nog lang niet klaar met Far Cry 6 (al is de main story afgewerkt) en Battlefield 2042 maar een mens heeft al eens vers vlees nodig. Bij mij komt dit er in de vorm van F1 2021. Na de belachelijk spannende ontknoping van het kampioenschap vorige week is het tijd om mijn eigen legende te schrijven. Ik doe m’n McLaren-Ricciardo shirt aan en knal erop los. Waarschijnlijk zal ik eerst vooral wat andere wagens en mezelf in de prak vlammen. Het is de eerste F1-game die ik speel in 4 jaar tijd. 

Ook heb ik Alan Wake Remastered in huis gehaald. Het origineel heb ik nooit gespeeld, een leemte die ik nu ga opvullen. Een stevige portie story driven survival horror gaat er altijd wel in. VR-horror heb ik co-op via After The Fall, waarvan de review zeer spoedig verschijnt. 

Op Netflix begin ik aan het laatste seizoen van Daredevil. Ik moet potverdikke vooruit doen. Intussen zijn er nieuwe seizoenen verschenen van Tiger King, La Casa De Papel, Titans én The Witcher komt eraan. Wanneer ga ik ooit nog slapen.


High_LordWolnir

Nu ik deze week Resident Evil 7: Biohazard en Dark Souls I tot een goed einde heb gebracht, is het tijd voor wat nieuwe games. Vrijdagavond is het tijd om The Matrix Awakens eens uit te proberen. Ik ben razend benieuwd naar wat deze demo te bieden heeft. Voor Matrix fans is dit een must play. Bovendien ga ik volgende week de vierde film in de bioscoop kijken en zo geraak ik al helemaal in de sfeer.

Deze week kwam Ubisoft met het geweldige nieuws dat we in maart een grote uitbreiding voor Assassin’s Creed Valhalla krijgen. Maar we moeten niet tot dan wachten om van extra content te genieten. Zo kwam er deze week een gratis update in de vorm van Crossover Stories. Ik kijk er naar uit om Kassandra te verwelkomen in mijn Settlement. Eens zien wie de grootste borst…. euhm borstel heeft. Ubisoft krijgt vaak veel kritiek te verwerken maar je moet toegeven dat ze verdomd sterk bezig zijn het afgelopen jaar. Met Assassin’s Creed Valhalla hebben ze echt een topgame afgeleverd die nog lang niet aan zijn einde is gekomen en ook hun andere releases van het afgelopen jaar waren op zijn minst degelijk tot goed te noemen.

Verder staat Hellblade: Senua’s Sacrifice op het programma. Een game dat ik ben beginnen spelen naar aanleiding van de trailer van Senua’s Saga: Hellblade II, die we vorige week tijdens de Game Awards te zien kregen. De trailer heeft een grote indruk op mij nagelaten. Wat ik tot nu toe van het eerste spel gespeeld heb, heeft mij enorm weten te bekoren. Het is een zeer duister spel met intense gameplay. Ik ga er hier niet te veel over uitweiden, geef het gewoon eens een kans wanneer je op zoek bent naar een nieuwe game om te spelen. Het spel staat ter beschikking op Xbox Game Pass.

Geen Netflix voor mij dit weekend, wel de zesdelige documentaire over de geschiedenis van Xbox genaamd ‘Power On: The Story of Xbox’. De documentaire is volledig gratis te bekijken via Youtube.


Yakkoi

Dit weekend wordt een weekend waar ik langzamerhand weer volop into gaming ga komen. Na het uitspelen van Metroid Dread, sublieme game, zit ik helemaal in de MetroidVania mood. Hoog tijd dus om Ori and the Will of the Wisps verder te spelen, een game die al lang op mijn bucketlist stond.

Daarnaast ben ik vorige week begonnen met de eerste Pillars of Eternity. De game heeft me nog niet volledig gegrepen, maar ik ben geïntrigeerd en ga er hoe dan ook even mee verder dit weekend.

Mocht deze me toch niet helemaal inpalmen, switch ik m’n focus naar The Witcher want ik heb een drang naar een goede RPG! Verder maak ik nog tijd voor wat multiplayerpotjes, wat Dead by Daylight en misschien zelfs Aliens: Fireteam Elite uitproberen aangezien die nu ook op Gamepass staat.

Qua series is er geen andere optie dan het tweede seizoen van The Witcher af te bingen! Genoeg voer dus om onder de dekens te kruipen met een warme chocomelk.


auron_sagara

Het gaat gene gemakkelijke worden dit weekend. Na heel wat uren multiplayer plezier in Call of Duty: Vanguard heb ik eindelijk de draad terug kunnen oppikken van het fantastische Marvel’s Guardians of the Galaxy. Als er geen kameraden online komen voor enkele potjes Vanguard of eventueel Warzone, zal ik dus een poging wagen om het verhaal van bovenstaande ruimtehelden af te ronden. 

Qua series zit ik met mijn vrouwtje aan het einde van seizoen 4 van S.W.A.T. dus wil dit natuurlijk zeggen dat we op zoek moeten voor een nieuwe serie. Hier komt dus ook de keuzestress op de proppen. Het zal waarschijnlijk gaan tussen seizoen 6 van Elementary (Amerikaanse versie van Sherlock Holmes op Amazon), seizoen 11 van The Walking Dead (Disney+) of seizoen 2 van Locke & Key (Netflix). 


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.