fbpx

“Ik kreeg een eerste blik op Assassin’s Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök én gratis Crossover Stories”

Assassins Creed Dawn Of Ragnarok

Op 10 november 2020 verraste Ubisoft vriend en vijand met een schitterende nieuwe telg in de Assassin’s Creed-saga. Met Valhalla nam de studio ons mee op een trip doorheen de Noorse geschiedenis en mythologiën. Een setting die mij net als vele anderen kon bekoren. Want zeg nu zelf, de Noorse mythologieën en setting waarin de game zich afspeelt, zijn toch écht wel om duimen en vingers bij af te likken!

Het eerste jaar na de release trakteerde Ubisoft ons op heel wat lekkers door extra content toe te voegen aan Assassin’s Creed Valhalla. Zo trokken we in mei van dit jaar naar Ierland om een luguber verhaal rond de sekte van de Children of Danu te ontdekken in Wrath of the Druids. Drie maanden later, in augustus, mochten we met Eivor in The Siege of Paris op stap naar de meest romantische stad van Europa: Parijs. Allez, ja, echt romantisch was die veroveringstocht en ontmoeting met de Mad King niet echt te noemen. Maar beide uitbreidingen zorgden wel voor uren extra speelplezier. En als het wat leerzamer mocht zijn, schotelde Ubisoft ons met Viking Age de derde gratis Discovery Tour voor waarin je de geschiedenis van de Vikings spelenderwijs kan ontdekken.

Als je dacht dat ze bij Ubisoft na het succesvolle eerste jaar op hun lauweren zijn gaan rusten, heb je het goed fout. Tijdens een speciale online stream gaf de Franse uitgever/ontwikkelaar ons een kleine twee weken geleden een blik op wat er nog allemaal op ons afkomt tijdens Year 2 van Assassin’s Creed Valhalla. En na het zien van de korte presentatie kan ik maar één ding concluderen: het wordt een waanzinnig cool jaar voor de fans van de reeks!

Op stap met Odin in Dawn of Ragnarök

Het hoogtepunt van Year 2 ligt zonder enige twijfel op 10 maart 2022, want dan verschijnt de derde grote uitbreiding van Valhalla. Deze krijgt de naam Assassin’s Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök en hierin wordt de Noorse mythologie verder uitgediept. We kruipen namelijk in de huid van de enige echte god van oorlog en wijsheid: Odin.

Het wordt geen gezondheidswandeling, want je moet als Odin op zoek naar je zoon Baldr. Deze zoektocht voert je mee naar een nagelnieuwe omgeving die er naar mijn bescheiden mening fantastisch uitziet. We mogen Svartalfheim ontdekken: het prachtige koninkrijk van de dwergen. In de trailer zagen we een verscheidenheid aan omgevingen voorbijkomen: gaande van gloeiend hete smederijen waarin de dwergenwapens worden gesmeed tot prachtige berglandschappen waaronder de dwergen hun onderkomen hebben gevonden. Echter is Svartalfheim allesbehalve een bruisend koninkrijk op dit moment. De oorlog heeft zijn tol geëist waardoor de overlevende dwergen zijn ondergedoken. Het is aan jou om deze geheime schuilplaatsen te ontdekken om zo de hulp te krijgen van dit kleine maar dappere volkje.

En dat wordt allesbehalve makkelijk, want Svartalfheim loopt vol met onguur gespuis dat uitgeschakeld moet worden. De gekende bevroren reuzen uit Jotunheim, de Jotnars, keren terug. Maar ook een nieuwe vijand doet zijn intrede: de Muspels. Dit zijn wezens die hun kracht en oorsprong uit vuur halen. We zagen de Flame Keeper al voorbijkomen. Hij kan gevallen Muspels opnieuw tot leven wekken of vijanden kamikaze-gewijs naar je toe laten lopen om dan zichzelf te laten ontploffen.

Het zal zaak zijn om de juiste aanvalstechniek toe te passen op deze nieuwe vijanden, want hersenloos de actie inlopen zal niet altijd goed aflopen. Gelukkig heb je als Odin wel enkele interessante én leuke goddelijke krachten ter beschikking. Zo krijg je de mogelijkheid om te shapeshiften in een raaf of je wapens te versterken met ijs om zo heerlijk coole aanvallen uit te voeren. Maar het coolste is volgens mij toch de mogelijkheid om verslagen vijanden opnieuw tot leven te wekken en zo te bevelen om aan jouw zijde mee te vechten om je zoon te redden. Dit doe je met de Hugr-Rip, een geschenk dat je krijgt van de dwergen.

Assassins Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök wordt ontwikkeld door Ubisoft Sofia, een talentvolle studio die gelukkig al wat ervaring heeft met onze favoriete assassijnen. Want in het verleden waren ze verantwoordelijk voor uitbreidingen zoals Assassin’s Creed Rogue en Assassin’s Creed Origins – The Curse of the Pharaohs. Volgens hen wordt Dawn of Ragnarök hun meest ambitieuze uitbreiding ooit en als we de cijfertjes te horen kregen, lijkt dat ook te kloppen. Want met deze uitbreiding krijgen we maar liefst 35 uur aan gameplay voorgeschoteld en dat verspreidt over een gebied zo groot als 1/3 van Engeland in Valhalla.

Assassins Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök is vanaf 10 maart 2022 beschikbaar op alle platformen. Hoeveel deze uitbreiding zal gaan kosten, is nog niet bekend.

Kassandra is terug in de Crossover Stories!

Het was een enorme verrassing toen Ubisoft nog een extraatje uit de mouw trok in de vorm van Assassin’s Creed Crossover Stories. Dit wordt een gratis uitbreiding die bestaat uit twee verhalen die de protagonisten van Assassin’s Creed Odyssey en Valhalla met elkaar verbinden. Dat klinkt misschien wat bizar, maar Ubisoft heeft een originele invalshoek bedacht om dit toch logisch te maken: Waarmee houdt Kassandra zich bezig nu ze onsterfelijk is en wat zou er gebeuren als twee helden elkaar ontmoeten? In deze Crossover Stories komen we dat te weten.

Beide uitbreidingen introduceren twee nieuwe eilanden met elk hun eigen verhaallijn. “Those Who Are Treasured” is te spelen in Assassin’s Creed Odyssey. Hierin ontdekken we dat Kassandra het best moeilijk heeft om gewend te raken aan haar nieuwe onsterfelijke leven. Ze zoekt een nieuw doel en vindt dat ook in de zoektocht naar Isu-artefacten.

“A Fated Encounter” komt dan weer gratis beschikbaar in Assassin’s Creed Valhalla en laat Kassandra en Eivor kennis maken met elkaar. Ik hoef er geen tekening bij te maken dat de eerste kennismaking niet meteen van een leien dakje loopt en dat beide ego’s serieus clashen met elkaar. Maar na wat zwaard- en gebekvecht besluiten de twee helden samen te werken om te voorkomen dat een Isu-artefact het nieuwe eiland Skye vernietigd.

En wil je het beste nieuwe horen? De Assassin’s Creed Crossover Stories is vanaf morgen, 14 december, beschikbaar in Origins en Valhalla! Als dat geen mooi Kerstcadeau is… Ubisoft raadt wel aan om beide games uit te spelen voordat je aan deze nieuwe missies begint. Dit om spoilers te vermijden.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: