fbpx

Dit zijn de tien beste games van het voorjaar 2022

De zomer is begonnen. Of je nu op vakantie vertrekt, moet studeren voor je herexamens of gewoon twee maanden doorwerkt, juli en augustus zijn traditioneel gezien rustig op vlak van gaming releases. Hier en daar wordt er wel een goede indie game op ons afgevuurd, maar op de grote titels is het wachten tot het najaar. Hoogtijd dus om eens terug te blikken op wat de eerste helft van dit jaar ons gebracht heeft en welke games volgens ons een must play zijn om deze zomer nog aangenamer te maken.

Om deze lijst samen te stellen, baseerde ik mij op de reviews van onze crewleden. De games staan in chronologische volgorde en geeft dus geen top tien weer. Aan het einde van het jaar trakteren we jullie op onze Pragalicious GOTY.

Om een steengoede skategame te zijn, hoeft de naam Tony Hawk niet in de titel voor te komen. OlliOlli World bewijst dat. Swingende gameplay, een unieke stijl en een hoge herspeelbaarheid maken dat deze game een must play is voor elke skate-liefhebber. Het is moeilijk om een negatief punt over deze game aan te halen.

Wanneer onze meest ervaren crewlid een game een perfecte score geeft, kan het niet anders dan fenomenaal zijn. Horizon Forbidden West heeft alles in huis wat je van een AAA-titel mag verwachten. Op het kapsel van Aloy na heeft deze game geen minpunten. Single player games zijn nog lang niet dood!

Slechts twee spellen kregen van ons een perfecte score van tien op tien. Elden Ring is er daar één van en dat hoeft absoluut niet te verbazen. Voor mij persoonlijk is dit de allerbeste game die ooit is uitgebracht. In december zullen de prijzen naar het hoofd van From Software gesmeten worden. Ik kan alvast niet wachten op de eerste DLC.

Gran Turismo 7 is een ode aan de autosport. Het spel werd met enorm veel liefde en passie gemaakt. Na de release van Forza Horizon 5 op Xbox vorig jaar, kunnen nu ook alle PlayStation-eigenaars zich aan een absolute klepper van een racegame verslinden. Enig minpuntje: het ontbreken van een volledig schadesysteem.

Wie in de jaren 90’ Zelda: Link of the Past heeft gespeeld en hiervan heeft genoten, zal met Tunic meer dan voldoende verwend worden. Maar ook de jongere gamers onder ons zullen veel plezier kunnen halen uit deze game. De game zier er heel vrolijk en kleurrijk uit, maar vergis je niet. Tunic is moeilijker dan het lijkt. Geduld en nadenken zijn vereist.

Iedereen kent Kirby wel, die schattige roze blob van Nintendo. En voor het eerst wordt de (geslaagde) overstap naar 3D gemaakt. Dat je de game ook in co-op kunt spelen, juichen wij alleen maar toe. Gaming hoeft niet altijd moeilijk te zijn om van te kunnen genieten.

Ghostwire: Tokyo komt van de hand van ontwikkelaar Tango Gameworks die we vooral kennen van The Evil Within en The Evil Within 2. Met Ghostwire: Tokyo gooit de studio het om een andere boeg maar het horrorsfeertje blijft prominent aanwezig. Tokyo zag er nog nooit zo akelig mooi uit. De game schreeuwt om gespeeld te worden in ray tracing modus.

We blijven nog even in Japan. Zelf kreeg ik het genoegen om deze game te reviewen en op de dag van vandaag blijf ik bij mijn standpunt: Trek to Yomi is wat mij betreft de beste indie-game van het jaar. Of toch alleszins van de eerste zes maanden. De invloed van Akira Kurosawa is duidelijk zichtbaar in deze actievolle side scroller.

Vampire: The Masquerade – Swangsong is een steengoede RPG. Ook wie niet thuis is in de wereld van Vampire: The Masquerade, kan volop genieten van dit spel. De game omvat voldoende info om helemaal geïntroduceerd te geraken in deze duistere spelwereld. Elke keuze die je maakt heeft veel invloed op de uitkomst van het spel. Sherlock Holmes in een vampierenjasje.

Moeten de mensen van Supermassive Games nog voorgesteld worden? Net zoals Until Dawn en alle games uit de The Dark Pictures Anthology-serie, levert ook The Quarry uren spelplezier af. Het verhaal is spannend van begin tot einde en de game heeft met maar liefst 186 verschillende eindes meer dan genoeg replaywaarde. Ideaal om te spelen met vrienden voor en na de BBQ met een pintje.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon op deze aardbol zijn die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.

Eén opmerking over 'Dit zijn de tien beste games van het voorjaar 2022'

  1. Elden Ring steekt echt boven alles uit. Nooit gedacht dat ik het fijn zou vinden, zo’n moeilijke game … maar eens je je weg in het spel hebt gevonden dan wacht er een fantastisch avontuur.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: