Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team dit weekend? 2022 Week 1

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!


Praga

Dit weekend hou ik het lekker traditioneel. Nog wat levellen in Halo Infinite multiplayer (lvl 86) en mijn challenges afwerken. Daarnaast zit ik op schema met het Fracture: Tenrai-event (lvl 17). Daarnaast ook de single player verder afwerken, en vooral veel tijd steken in het zoeken naar de vele collectibles. Soms heeft een mens niet meer nodig om zich te amuseren en te genieten.

Qua series op Netflix The Sinner beginnen en ook The Irregulars eens checken. De film Don’t look up heb ik ondertussen al gezien dus met die hype ben ik helemaal mee.


MrRolfson

Met de kerstvakantie achter de rug, is het tijd om maandag terug aan het werk te gaan. Dat gaat serieus aanpassen worden, maar we gaan er eerst nog een gezellig weekend van maken natuurlijk!

Vorige week zijn mijn vriendin en ik gestart met het vierde seizoen van Cobra Kai en maar door de eindejaar plannen hebben we nog niet veel kunnen zien. Daarom gaan we waarschijnlijk wel een kleine marathon organiseren om zo toch een pak verder te raken in die nieuwe seizoen. De eerste aflevering was alvast een heerlijke trip down memory lane!

Kena: Bridge of Spirits staat nog op mijn game menu, maar ook enkele potjes Fortnite zullen uiteraard ook niet ontbreken! Ik wil zo snel als mogelijk naar die lvl 100 om die zwarte Spider-Man skin binnen te halen.


High_LordWolnir

Nu de kroketten verteerd zijn en de goede voornemens zijn uitgesproken, kunnen we de focus weer volop verleggen naar games & entertainment. Helaas ben ik aan het einde van Resident Evil Village gekomen. Met veel plezier zal ik dit weekend een einde aan Heisenberg maken. Mocht ik dit spel bij de release of iets later in 2021 gespeeld hebben, had ik het sowieso mee opgenomen in mijn lijstje van GOTY 2021 want het is echt een fantastisch spel. Op de originele Resident Evil na, is het mijn favoriet.

In Far Cry 6 heb ik intussen een aantal belangrijke pionnen uitgeschakeld. Het einde van Castillo komt stilaan in zicht. Door de talloze side quests neemt dit spel veel meer tijd in beslag dan ik dacht. Ik ben het type speler dat heel moeilijk optionele missies links kan laten liggen. En dan volgen de DLC’s nog. Nog veel werk voor de boeg dus!

Films en series kijken staan bij mij voorlopig niet op het programma omdat mijn subwoofer het onlangs begeven heeft en momenteel in herstelling is. Ik hoop deze zo snel mogelijk terug te krijgen want zeg nu zelf, een film of serie kijken zonder ten volle te kunnen genieten van het geluid is zoals friet met stoofvlees eten zonder de mayonaise.


Lazlo

Als alles goed is, rol ik vanavond de credits van de eerste Mass Effect, waar ik voorbije week weer eens aan begonnen was. Goed op tijd, want volgende week verschijnt de tweede Far Cry 6-DLC Pagan: Control. En bibi mag er net zoals bij Vaas: Insanity al enkele daagjes eerder mee aan de slag.

Echt onverdeeld zal de aandacht echter niet zijn, want het is alweer veel te lang geleden sinds ik Call of Duty: Vanguard speelde. Als ik alles uit de Battle Pass wil halen, zal ik dit weekend de draad dus hoognodig weer moeten oppikken. Daarnaast investeerde ik tijdens de voorbije winter sales op de Epic Games Store in Alan Wake: Remastered, de opgeblonken uitgave van één van m’n favoriete games of all time. Als er nog wat tijd overschiet zal ik die dus zeker ook een keertje opstarten.

En verder zal ik met vrouwlief zonder twijfel het tweede seizoen van The Witcher verderzetten. De eerste drie afleveringen smaakten naar meer, ondanks dat de magie van het eerste seizoen toch een pak minder in deze opvolger lijkt te zitten. Dat gezegd zijnde kan ik niet klagen over deze wonderlijke kijk op Sapkowski’s grellige wereld, of de storyline nu trouw blijft aan het bronmateriaal of niet.


Frumberto

Dit weekend duik ik normaal met auron_sagara een keertje in de co-op wereld van Outriders. We hebben beide de intro gespeeld en onze class gekozen zodat we er meteen kunnen invliegen. The Gunk heb ik intussen uitgespeeld dus zoek ik een nieuwe game om solo te spelen. Eentje dat nog op de lijst staat is Destroy All Humans! Ik heb de game lang geleden gespeeld op PS2 maar daar herinner ik mij niet zoveel van. Enkel dat ik het hilarisch vond. De remake van Destory All Humans! is gratis met de Game Pass!

De serie van het weekend wordt His Dark Materials. De naam zegt je misschien niets. Het is een serie gebaseerd op de boeken van Phillip Pullman en de minder geslaagde verfilming The Golden Compass uit 2007. Het eerste seizoen heb ik al een tijd geleden gezien, dit weekend sluit ik het tweede seizoen af en moet ik vervolgens nog even wachten op het finale derde seizoen. Een aanrader voor wie van fantasy-reeksen houdt. Je kan de serie bekijken op HBO via Streamz.


Yakkoi

In deze gamende tweedaagse ga ik mijn tijd voornamelijk vullen met het jagen van monsters. Ik mocht aan de slag met Monster Hunter Rise op de pc, en ik heb de smaak weer te pakken. Daarom heb ik ook World en Iceborne op de pc aangeschaft, om deze nog eens opnieuw te doen met wat vrienden. Eenmaal Rise dan ook officieel uit is, kunnen we gelijk verder met deze.

Op m’n eentje ga ik verder met m’n Witcher-marathon. Momenteel ben ik aanbeland bij chapter 2 van The Witcher 2. Dit is de tweede keer dat ik de game speel, wat betekent dat chapter 2 voor mij nu volledig anders is dan in m’n eerste playthrough. Ditmaal koos ik voor Iorveth en niet voor Roche, waardoor ik in een stad vol dwarfs ben beland. Ik geniet met volle teugen.


auron_sagara

Na al twee keer de prologue van Outriders te spelen is de tijd nu echt aangebroken om me te verdiepen in deze game. Enkele crewleden waren hierover zeer enthousiast en zijn ze er dus in geslaagd om mij (pyromancer) en Frumberto (trickster) te overtuigen samen op avontuur te gaan in het universum van Outriders. De andere game die op de weekendmenu staat is Deathloop. Hoe meer ik deze game speel, hoe harder ik hiervan onder indruk geraak. Helaas was het afgelopen week wat magertjes op gebied van gaming, vooral door tijdsgebrek, maar dat wordt zonder twijfel dit weekend goed gemaakt.

Op gebied van series zitten we op het einde van Locke & Key, het tweede seizoen zit wederom goed in elkaar en richting het einde van dit seizoen wordt het toch weer spannend. Het is zeker geen Stranger Things, maar wie dat een goeie serie vond, gaat aan Locke & Key ongetwijfeld veel plezier beleven. De volgende serie die op het programma staat is het tweede seizoen van Undercover dat te zien is op Netflix. Ik doe nog eens een solo slim met mijn series en ga dit weekend normaal starten aan het tweede seizoen van The Witcher. Benieuwd of ik deze keer mijn muntstukken wel in mijn broekzak kan houden.


RoMa

Ik ben helemaal mee met het meeslepende verhaal van Alan Wake Remastered. Het werd tijd dat ik nog eens wat aandacht gaf aan die geweldige haat-liefde relatie die ik met horror heb. Ook de story mode van F1 2021 weet me echt wel te boeien. Het is een enorm aangename manier om alle thrills van een F1-seizoen te beleven.

Langzaam maar zeker sluip ik richting mijn ultieme doel in Fall Guys: Ultimate Knockout, namelijk 100 wins. 72 down, 28 to go. Ook FIFA 22 heeft me weer te pakken, want voor het eerst ooit verdiep ik me écht in Ultimate Team. Uit één van m’n eerste packs haalde ik meteen Kylian Mbappe. Not bad, heb ik me laten zeggen.

Op Netflix heb ik Daredevil afgerond. Wat een megareeks. Next up: The Witcher! Ga ik mezelf kunnen tegenhouden om terug met The Witcher 3: Wild Hunt te beginnen, of een eerdere Witcher-game?


Ardtieboy

Dit weekend staat in het teken van cyclocross! Dinsdag werd mij nog de cyclocross in Gullegem afgenomen, daar er geen publiek aanwezig mocht zijn op het parcours. Dit weekend verdedigt Wout van Aert echter zijn Belgische driekleur in Middelkerke. Jammer genoeg opnieuw zonder publiek, al bekijk ik de wedstrijd zondag vanuit mijn zetel met een warme tas koffie en een pateeke. Geen nood echter; er wordt ook gegamed.

Ik nader namelijk het einde van Deathloop! Nog één visionair moet ik zien om te leggen alvorens aan het magnus opus van het spel te beginnen. Of dat denk in tenminste… Het zou me namelijk niet verwonderen dat die verdammte Julianna opnieuw wat roet in het eten komt gooien. Wat haat ik die Julianna trouwens! Alsof het spel nog niet moeilijk genoeg is, komt miss latex broek alle uitgangen op slot zetten om jou vervolgens een kogel door je kop te jagen.

Eerlijk? Ik ga blij zijn als ik Deathloop op mijn done-stapel kan leggen! Ook in Pokémon Shining Pearl werd progressie gemaakt; zo heb ik alle badges op zak en kan ik richting The Elite Four trekken. Net op tijd voor Pokémon Arceus die later deze maand verschijnt.


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.