Dit is de winnaar van de prestigieuze Pragalicious Game of The Year-award

Pragalicious Game Of The Year GOTY

Met 2022 dat om de hoek staat te wachten, is het moment aangebroken om nog een keer terug te kijken naar wat 2021 te bieden had op het vlak van games. De Pragalicious-crew stelde elk hun eigen Top 5 samen en aan de hand daarvan hebben we onze Game of The Year kunnen aanduiden. Dat de eerste twee games met een gelijke score eindigden, bewijst dat het spannend was!

1. Ratchet & Clank: Rift Apart

18 jaar hebben we moeten wachten op een nieuwe game met Ratchet & Clank in de hoofdrol. En dat lange wachten was het meer dan waard. Want ontwikkelaar Insomniac leverde met deze Rift Apart een indrukwekkend pareltje af. Dankzij de kracht van de PlayStation 5 en de mogelijkheden van de DualSense, mag deze prachtige platformer zich meer dan verdiend de Pragalicious Game of The Year noemen!

Check de review
Beschikbaar op PlayStation 5

2. Deathloop

Deathloop

Ard kondigde het al aan in zijn review: Deathloop zou een serieuze gooi doen naar de Game of The Year-award. En zijn voorspelling was ook bijna uitgekomen. De game strandde met eenzelfde aantal punten als Ratchet & Clank: Rift Apart. Maar omdat deze door meer mensen was opgenomen in hun lijst, grijpt de de revolutionaire shooter van Bethesda net naast de titel.

Check de review
Beschikbaar op PlayStation 5 / PC

3. It Takes Two

EA en Hazelight wisten ons verdomd goed te verrassen met de heerlijke co-op game It Takes Two. De kleurrijke visuals, unieke puzzels en confronterend verhaal zorgden ervoor dat deze game meer dan verdiend het laatste plaatsje op ons GoTY-podium weet in te nemen. Als je een spel zoekt dat je samen met een vriend(in) wil spelen, dan moet je gewoon in huis halen!

Check de review
Beschikbaar op PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X|S / PC

4. Far Cry 6

Check de review
Beschikbaar op PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X|S / PC

5. Returnal

Check de review
Beschikbaar op PlayStation 5

6. Outriders

Check de review
Beschikbaar op PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X|S / PC /

7. Guardians of The Galaxy

Marvel's Guardians of the Galaxy

Check de review
Beschikbaar op PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X|S / PC

8. Metroid Dread

Metroid Dread

Check de review
Beschikbaar op Nintendo Switch

9. Age of Empires IV

Age of Empires 4

Check de review
Beschikbaar op PC

10. Resident Evil: Village

Check de review
Beschikbaar op PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X|S / PC


Ook jullie kozen gisteren, tijdens onze wekelijkse Zondag Polldag, jullie eigen favoriete game van 2021 en bepaalden zo de winnaar van de Pragalicious Game of The Year Publieksprijs.

Ook hier was het een nek-aan-nekrace tussen twee titels. Uiteindelijk trok de fantastische co-op game It Takes Two aan het langste eind met 15,49% van de stemmen.

De nipte tweede was de beste horrorgame van dit jaar: Resident Evil: Village met 11,27% van de stemmen.

Het podium wordt vervolledigd door Ratchet & Clank: Rift Apart én Halo Infinite, want beide games behaalden 8,45% van het totaal aantal stemmen.


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

Eén opmerking over 'Dit is de winnaar van de prestigieuze Pragalicious Game of The Year-award'

 1. Pragalicious, if you are a geek, a nerd and a “lover” of video games, it’s time for you to stop.

  Video games are madly expensive. Consoles, controllers, games, accessories — all of that stuff adds up in the long run.

  For the time that you are putting into a video game, how much are you getting back out of it? Sure, you’re getting pleasure. But what about real and lasting enjoyment?

  When you play a lot of video games and talk about it, that desire is sublimated into achieving things in the game. You lose your desire to accomplish things outside a game.

  The more you fall in love with video games, the more you forget about anything else going on. What’s worst, you put off doing important things, skip events and special moments with friends and family, miss deadlines, breaking up with your wife and even procrastinate on your most biggest goals in life.

  If you think it won’t catch up with you, it will. When you play massive amounts of video games and even talk about it, you can be sure that you’re procrastinating on something. Things you haven’t done… conversations you haven’t had… it all adds up. Over time, this leads to disaster.

  Just like being the child of parents who are always fighting, being in a bad environment, or spending time with the wrong people, changes you from the inside. So do video games have a bad effect on you.

  By being exposed to what a developer once created to get children (and people of all ages) addicted, you’re letting the characters and the world of the game take control of how you perceive reality.

  And did you know that playing video games is bad for your mental health?

  The most common symptoms are not sleeping well, be it not being able to fall asleep once in bed, having nightmares, waking up in the middle of the night, being groggy in the morning, or all of these.

  Video games ruin your peace of mind and you just can’t sleep. As a result, because your mind and body don’t get the rest they need, you’re exhausted the next day. You can’t focus well or make better decisions.

  That affect your work performance — which may lead to losing your job. If you’re a student, it’s a surefire way to fail your tests as you just can’t remember anything anymore and are too distracted and tired.

  There’s more to this, though. A study shows that this addiction can lead to actual mental health problems. When talking about young people, it interferes with their development too.

  That’s the effect of video games on you. It’s your job to open your eyes and realise how this hobby is preventing you from spending your time in a better way.

  Once you get a taste of what’s out there, sitting down and playing video games becomes incredibly boring and unnecessary. You’ll be so used to your new life that you see you’ll have no use for it. Then, you end up throwing them away – creating more room for much better hobbies — such as watching beauty pageants and collecting American Girl, LOL Surprise, LOL Surprise OMG, Na Na Na Surprise, Rainbow High, Bratz, Dream Ella and Barbie dolls.

  So if you find yourself in the universe of video games, I ask you to take a hard look at your life and see if you are using it in an attempt to compensate for some lack. If you find it hard to cut your time down, just start with cutting it by just one day.

  Reduce it by the next seven days, then the entire month and even one whole year! Then see if you can go five years, ten years or even a lifetime without it at all!

  It’s worth trying! 😘💚💛💖❤️💜💙

Reacties zijn gesloten.