Elden Ring-maker zal het spel zelf niet spelen

Elden Ring

Nog een kleine twee maanden geduld en dan ligt FromSoftwares nieuwste creatie, namelijk Elden Ring in de rekken. Een heuglijk feit waar heel de wereld op zit te wachten zodat spelers eindelijk met de game aan de slag kunnen. Eén persoon zal de game alvast niet spelen zegt hij…

Dat liet bedenker en FromSoftware-baas Hidetaka Miyazaki zelf los tijdens een interview met EDGE magazine. Miyazaki beantwoordde verschillende vragen, waaronder ook de vraag waarom er geen ringen zijn die spelers kunnen dragen in Elden Ring.

Daar liet hij het volgende over los: “Er zijn een paar redenen voor deze keuze. De eerste reden is dat we in onze vorige games – met name in Dark Souls – al veel aandacht hebben besteed aan ringen als uitrustingsvoorwerpen, en dat we die ideeën dit keer met talismannen op een andere manier konden benaderen, met een grotere verscheidenheid aan ontwerpen. En de tweede reden is dat ringen natuurlijk wel bestaan als fysieke ‘vingerringen’ in dit spel, maar meer als unieke voorwerpen die betrokken zijn bij het verhaal en unieke personagegebeurtenissen. We wilden dus dat ze een speciale plaats zouden innemen in de wereld van Elden Ring en ook dat ze qua ontwerp iets anders zouden zijn dan de talismannen.”

Wat hij daarna vertelde was echter verrassend. Hij gaf namelijk aan dat hij de game zelf niet zou spelen. Hij heeft er namelijk al zoveel tijd en energie ingestoken, dat het voor hem zelf geen frisse spelervaring zou opleveren.

Weet je, ik zal Elden Ring waarschijnlijk niet spelen, omdat het een spel is dat ik zelf heb gemaakt. Dit is een beetje mijn persoonlijk beleid. Zoals ik al eerder zei, het zou niet voelen als spelen. Maar als ik dat zou doen, dan zou dit dicht bij het ideale spel zijn dat ik zou willen. Ik benader het niet in termen van “Dit is het soort open wereld spel dat ik wil maken; het is gewoon dat de open wereld deze ideale ervaring verrijkt die ik probeer te bereiken. Om een paar simpele voorbeelden te geven: als ik deze wereld zou verkennen, zou ik een kaart willen – een goede kaart. Of, weet je, als ik daar iets zag, zou ik er naartoe willen kunnen gaan en het verkennen. En ik zou willen vechten met een draak in een epische arena. Dingen zoals dit. Het is heel simpel, maar Elden Ring laat veel van deze dingen werkelijkheid worden voor mij, en creëert iets dat heel dicht bij mijn ideale spel komt.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)