Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team dit weekend? (Week 49)

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!


Praga

Keuzestress! Wat ga ik spelen dit weekend? De laatste twee missies van Marvel’s Guardians of the Galaxy (een fantastische game), de multiplayer van Halo Infinite (lvl 30 hier), de multiplayer of zombies van Vanguard of Halo Infinite campagne (waar ik weer alles wil zoeken en vinden natuurlijk). Of weet je wat? Ik speel ze gewoon alle vier verdorie!

En qua series heb ik weer een Koreaans pareltje gevonden op Netflix, namelijk Alice in Borderland (waar halen die kerels die titels toch?) Het verhaal gaat als volgt: Een doelloze gamer en zijn twee vrienden zitten in een parallelle versie van Tokio, waar ze moeten strijden in een reeks sadistische games om te overleven.


Ardtieboy

Mannekes, wat is die Pokémon Shining Pearl leuk. Ondertussen heb ik serieus wat uren in het spel gepompt, maar ik heb nog geen seconde verveeld! De laatste tijd vertoef ik geregeld in de Grand Underground; een ondergrondse zone vol geheime zones en leuke minigames. Zo probeer ik momenteel mijn Secret Base verder uit te bouwen met allerhande standbeelden die ik in de grotten vind.

Ook wordt er dit weekend ook Call of Duty gespeeld. In Vanguard ging het nieuwe seizoen van start; het uitgelezen moment om opnieuw wat tijd in de game te investeren. Ook kocht ik – tegen mijn principes in – de battle pass. De extra progressie-meter is nu eenmaal een leuk gegeven en ik had toch heel wat CP-munten op overschot. Ten slotte passeert ook Destiny 2 de revue; Bungie blies onlangs 30 kaarsjes uit en dat wordt in hun topper gevierd. Aangezien ik wel eens van een feestje hou (en die fysiek jammer genoeg nog steeds niet kunnen plaatsvinden) ga ik ook daar eens neuzen.


Lazlo

De grootste releases liggen eindelijk allemaal in de winkelrekken en ik heb momenteel geen reviewcopies van games die op me staan te wachten. Het ideaal moment dus om even de highlights van het jaar te overlopen. Ik heb dit weekend onder andere een afspraak met Deathloop, Forza Horizon 5 en Halo Infinite. Allemaal om te zien welke games uiteindelijk een plekje in mijn Game of the Year-lijst verdienen.

Daarnaast zullen er wellicht enkele potjes Call of Duty Vanguard gegrinded worden. Deze week werd eindelijk season one afgetrapt met nieuw wapentuig en twee nieuwe maps. Er is geen beter moment om voor de eerste prestige te gaan, lijkt me.

Maar vanavond zetten we het weekend in met een gezellige filmavond. Lord Voldemort is vorige week uit z’n halfleven opgestaan en herrezen in Harry Potter & The Goblet of Fire. Vandaag zullen we eens zien of The Order of the Phoenix daar iets aan kan doen.


Frumberto

Ik ben de hype gevolgd en heb Halo Infinite toch geïnstalleerd op mijn pc. Mijn voeling met de franchise is niet super maar na alles wat ik er over gelezen en gezien heb, kan ik mij niet inbeelden dat de game het niet waard is om even te spelen. Daarnaast is de kans groot dat ik Endwalker, de nieuwe expansion van Final Fantasy XIV ga spelen. In een mmo kruipt jammer genoeg heel wat tijd en ik weet niet of ik de komende weken veel tijd ga hebben om alle nieuwtjes in Endwalker te ontdekken. 

Mijn lijst van films en series die ik nog moet bekijken brengt mij dit weekend bij The Brink. Een hilarische HBO serie waarin de wereld in de greep van een geopolitieke crisis wordt gehouden. Drie mannen moeten voorkomen dat de Derde Wereldoorlog uitbreekt, waaronder Jack Black. Het zijn 10 korte afleveringen van +/- 25 minuten, dus dat kan ik op een weekend helemaal uitkijken. Ideaal!


RoMa

De main storyline van Far Cry 6 bereikt z’n conclusie. Ik heb 53 van de 56 main missions achter de kiezen. Wat een rollercoaster is het al geweest. Gelukkig is er ook nog heel wat anders te doen in Yara. Sidequests, races, checkpoints en ander vertier: het tropisch paradijs is nog niet van mij af. Online gaan Battlefield 2042 en Fall Guys: Ultimate Knockout met alle aandacht lopen. Battlefield speelt elke patch een beetje vlotter. Work in progress, dat nog steeds, maar ik raak meer en meer in de ban.

Na mijn avonturen in Windlands 2 ga ik nu op de PSVR aan de slag met de zombie shooter After The Fall. De studio Vertigo bracht eerder het zeer amusante Arizona Sunshine. Ik kijk dus enorm uit naar dit nieuwe co-op PSVR avontuur. Verwacht de review volgende week!

Op Netflix heb ik de keuze tussen Gotham en Daredevil gemaakt. Mede op aanraden van Lazlo binge ik de komende dagen Daredevil!


Yakkoi

Na de terugkomst van mijn reis naar Argentinië en de bijbehorende jetlag te verduren, kan ik eindelijk nog eens tijd vrijmaken voor games. Dit weekend gaan er ongetwijfeld uurtjes gestoken worden in Metroid Dread, die ik voor de lange heen- en terugvlucht op mijn Switch heb aangeschaft. Na al die jaren is het fantastisch om nog eens zo’n kwalitatieve Metroid-game te kunnen spelen!

Verder heb ik nog eens goesting gekregen om mijn tanden in een sappige RPG te steken. Ik twijfel tussen het volledig herbeginnen van de Witcher-trilogie, of toch eerst Pillars of Eternity op Gamepass een kans te geven.

Uiteindelijk wordt het ook tijd om mijn PlayStation VR nog eens te laten zweten, nu ik van Sony eindelijk mijn kabeltje heb gekregen om mijn PlayStation Camera op mijn PS5 te kunnen aansluiten. De gratis PlayStation Plus-game Until You Fall zal sowieso uitgeprobeerd worden, en Resident Evil 7 verdient ook nog eens een kans om een VR playthrough mee te maken.


High_LordWolnir

Na het drukke verjaardagsweekend van vorige week en de drukke week op het werk, ga ik dit weekend lekker gamen, gamen en nog eens gamen. Het is niet van mijn gewoonte om een aantal opeenvolgende dagen door te brengen zonder een controller in mijn handen te hebben genomen.

In Far Cry 6 heb ik nog maar een aantal uren op de teller en aangezien deze game vrij omvangrijk is, wordt het hoogtijd dat ik de guerillas op Yara een handje ga toesteken. Met veel plezier zet ik nog een aantal tabaksvelden in de fik. Ook ga ik mezelf nog wat schrik aanjagen met Resident Evil 7: Biohazard. Uit het landhuis ben ik inmiddels kunnen ontsnappen. Dit gebeurde wel niet zonder slag of stoot. Ik ben benieuwd welke onsmakelijke dingen de komende dagen op mijn scherm zullen verschijnen.

In Call of Duty: Vanguard is Season 1 inmiddels van start gegaan. En met Season 1 komt meteen ook een nieuwe Battle Pass die ik aangeschaft heb. Zo’n nieuwe Battle Pass geeft toch altijd wel wat leuke extra’s om je operator of wapen mee te pimpen. De twee nieuwe maps die zijn toegevoegd, vind ik persoonlijk ook een meerwaarde.

Op vlak van films en series staat vrijdagavond The Matrix Reloaded op het programma en voorts ga ik de laatste 3 afleveringen van ‘Hellbound’ tot een goed eind brengen.


Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)