Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team dit weekend? (Week 47)

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!


Praga

Het weekend dat volgt op Black Friday, wat speel je dan? Games die je tegen een sterk verlaagde prijs hebt gekocht tijdens de Black Friday-koopjes natuurlijk. In mijn geval dus sowieso Deathloop want ik ben razend benieuwd of het spel echt zo goed is. Daarnaast wat potjes Vanguard en uiteraard Halo Infinite omdat ik stapelverliefd ben op die vette samoerai armor die je kan scoren tijdens het Fracture Tenrai in-game event.

Qua series ga ik voor Hellbound. Na Squid Game en My Name de derde Koreaanse reeks die ik ga bekijken. Ik heb al links en rechts gelezen dat Hellbound nog straffer zou zijn dan Squid Game dus dat ziet er goed uit! Check onderstaande trailer maar eens:


RoMa

Dit weekend blijf ik lustig verder knallen in Battlefield 2042. De nieuwe grote update voert hopelijk wat welgekomen balancing toe. Ik heb al genoeg gegild op die gruwelijke hovercrafts en heb al talloze keren revive-bugs vervloekt. Eindelijk krijgt ook die PP-29 een downgrade. Ondanks alles amuseer ik me wel enorm.

Mijn single player avontuur van Far Cry 6 kabbelt ook nog mooi verder. Ook heb ik de PSVR nog eens afgestoft voor de review van Windlands 2.

Op Netflix heb ik Community volledig uitgekeken en ook de uitstekende minireeks Bodyguard zit erop. What’s next? Ik heb zin in een superheldenreeks, maar twijfel enorm tussen Daredevil en Gotham. Beiden zien er zeer goed uit, al ziet Daredevil zelf een pak minder.


Frumberto

Hoera, het is weekend en niet zomaar een weekend. Het is het weekend van Black Friday. Dat wil zeggen; cheape games, nieuwe accessoires en misschien een nieuwe desktop? In ieder geval is het weer gamen gamen gamen, heel de dag. Marvel’s Guardians of the Galaxy zet ik sowieso even op, al is het maar alleen om naar de in-game muziek te luisteren. Eventueel de zeilen nog eens hijsen in Sea of Thieves en met de vetste bolides racen in Forza Horizon 5

De serie van het weekend wordt de nieuwe van Amazon Prime, The Wheel of Time. De serie is gebaseerd op de fantasy boeken van Robert Jordan, ook een aanrader trouwens. Het verhaal volgt Moiraine (Rosamund Pike), lid van de ongelooflijk machtige, geheel vrouwelijke organisatie genaamd de Aes Seda in een uitgestrekte, epische wereld waar magie alleen toegankelijke is voor vrouwen. Momenteel kan je al vier episodes bekijken. Het zou naar eigen zeggen de volgende Game of Thrones worden… nu niet dat dit een reden is om er super enthousiast over te worden. Ik geef het in ieder geval een eerlijke kans.


Lazlo

Een weekend zonder de gebruikelijke filmavonden en gamemomentjes deze keer. Ik trek er namelijk met de schoonfamilie op uit naar het idylische Limburg. Veel tijd om bezig te zijn met m’n favoriete hobby zal er dus niet in zitten.

Dat neemt niet weg dat ik m’n Switch zonder twijfel in de reiskoffer gooi. Wat ik er net op zal spelen, weet ik nog niet goed. Het is al een tijdje geleden dat ik het geliefde toestel ter handen nam. Wellicht duik ik weer eens in Hades voor enkele runs. Of misschien start ik nog eens Pokémon Sword op. We zullen zien…

Wat er wel zeker bij zal zijn is een obligatoire spelletjesavond. Vorige keer wisten we ons kostelijk te amuseren met de boardgame van De Slimste Mens Ter Wereld. Verder neem ik alvast enkele andere fijne partygames mee, genre Codenames en The Resistance. Pret verzekerd!


auron_sagara

Eindelijk weer weekend en dat starten we met vrienden die over de vloer komen met lekker eten en een goede rum. Later op de avond proberen we uit ons eigen huis te ontsnappen met het gezelschapsspel Exit: Het Betoverende Bos. Als ik volgende week geen artikels op de website plaats, zitten we nog steeds vast in dat verdomde bos. 

Als het ons toch is gelukt Het Betoverende Bos te ontvluchten zal ik op zaterdag de draad weer opnemen met Days Gone en Gears of War 4. Op multiplayer vlak is het wederom Call of Duty: Vanguard en Halo: Infinity. Hopelijk deze keer wel met enkele crewleden, want we hebben die andere gamers nu toch wel al genoeg plezier laten beleven op Vanguard en Halo. Bij Days Gone is het einde in zicht en afgelopen week heb ik toch een enorme onthulling beleeft omtrent het verhaal van de game. Gears of War 4 speel ik nog steeds met mijn vaste coöp-partner en daar betreden we zo goed als zeker het laatste chapter. Ons doel is dan ook sowieso om deze game uit te spelen, zodat we aan het allerlaatste deel kunnen starten.

Op gebied van series hebben we afscheid genomen van de duivelse Lucifer. Spijtig genoeg was het einde maar wat aan de povere kant. Onze volgende serie is Red Light, een Vlaamse serie dat onlangs te zien was op VTM. Geen enkel idee wat ik hiervan mag verwachten, maar we zullen snel zien wat het wordt. Kans is ook groot dat we dit weekend weer een film meepakken vanop Disney+ en deze keer zal het Free Guy worden met Ryan Reynolds. Deze ontdekt dat hij eigenlijk een NPC is in een open wereld video game. 


Luca

Aangezien ik momenteel thuis geveld zit met een hardnekkige COVID 19-infectie, heb ik meer dan tijd genoeg om me volledig toe te leggen op mijn talrijke gamehobby’s. Tenminste als, in tegenstelling tot mijn reukvermogen, mijn smaak voor goede games wel nog bewaard gebleven is. Het gamen komt dit weekend gelukkig dus niet in het gedrang, tenminste als ik geen onverwachte opstoot te verduren krijg.

FIFA 22 zal mij dus ook dit weekend zeker niet moeten missen. De kans bestaat zelfs dat ik misschien nog eens mijn geluk zal beproeven in de befaamde Weekend League. Mijn team blijft vordering maken en ondertussen ben ik zelfs aan het aankloppen op de deuren van de 1e divisie. Benieuwd of ik er uiteindelijk ook in zal slagen om de Elite-divisie te bereiken, tot waar enkel de beste FIFA-spelers van de wereld het weten te schoppen.

Als iemand bovendien een suggestie heeft voor een goede serie dan mag die zeker iets laten weten aan onze redactie, aangezien ik jammer genoeg op een dood spoor zit momenteel. Dus voor al zij die iets interessant voor ogen hebben; hit us up!


High_LordWolnir

Na dit weekend zitten mijn drie weken verlof er helemaal op. Ik ga er dus zeker van profiteren om nog veel te gamen. Vorig weekend ben ik begonnen aan Dark Souls I en ik heb al aardig wat progressie gemaakt. Roepen en vloeken horen er net zoals bij elke andere Soulsgame uiteraard bij. Maar daar doen we het uiteindelijk ook voor. De voldoening die je krijgt na het voltooien van een moeilijk gebied of moeilijke boss, geeft mij een gamers high.

Ook op de virtuele slagvelden van Call of Duty: Vanguard zal ik tijdens mijn laatste dagen verlof nog tijd doorbrengen. Ik heb niet stilgezeten in de game. Ik ga richting Prestige 3 en heb het maximale level bereik met mijn 2 favoriete wapens. Mijn K/D is momenteel 0.83. Deze naar 1 krijgen is een utopie dit weekend. Laat ons zeggen dat ik al heel tevreden zou zijn moest ik deze naar 0.85 kunnen brengen tegen zondagavond.

Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition heb ik voorlopig aan de kant geschoven. Ik was in eerste instantie enorm hyped maar na enkele uren spelen begon de ergernis al toe te slaan. De spellen brengen mooie herinneringen naar boven maar de manier waarop Rockstar Games is omgegaan met deze heruitgave, getuigt van weinig respect. Dat we bij Pragalicious geen al te grote fan zijn van de trilogie, konden jullie deze week reeds lezen in onze review van de PC- en Switch-versie.


Ardtieboy

Gotta Catch ‘Em All! Sinds vorig weekend ben ik druk aan de slag met Pokémon Shining Pearl, de remake van Pokémon Pearl uit 2006. Ik keek bijzonder uit naar deze titel want iedereen weet dat de goede, ouwe Pokémon-games de beste zijn! Daarbovenop is Pearl ook de eerste titel die ik niet speelde na Pokémon Ruby; ik kan dus weer de draad anno 2021 oppikken waar ik hem in 2006 verloor en dat met de Nintendo Switch. Ik amuseer me kostelijk met de game, al gaat dat jammer genoeg ten koste van het schrijfwerk van een review. Hoe dan ook kun je hem hier na het weekend lezen!

Verder ga ik geregeld wat Call of Duty: Vanguard spelen. Ik begin meer en meer de metafoor te maken met een grote zak zoutchips, je denkt enkele chipjes te eten maar al gauw is heel de zak uit. Zo begint het ook met Vanguard; één spelletje tussendoor spelen en plots is het middernacht. Het is lang geleden dat ik me zo liet meeslepen op vlak van games, ik laat me dan ook volledig gaan. Go with the flow…

Last but not least ga ik ook nauwkeurig de finale van K2 zoekt K3 volgen. Het is onze plicht als toekomstige vaders erop toe te zien dat het plaatje klopt en onze toekomstige kinderen (en vaders) mooie tijden kunnen beleven in het Studio 100-theater. (Go, Amy! ❤️) 


Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)