fbpx

Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team? Week 14 – 2023

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!


Praga

Dit weekend blijf ik sowieso verder aan de slag gaan in Hogwarts Legacy (lvl 26 na 25 uur spelen). De eerste game waar ik naar uitkijk, Star Wars Jedi: Survivor, verschijnt toch pas 28-04, dus ik heb nog even tijd. Ondertussen wacht ik netjes tot Resident Evil 4 Remake goedkoper is, of dat ik hem ergens tweedehands kan vinden.

Qua series ben ik begonnen aan MH370: The Plane That Disappeared op Netflix, wat een raar verhaal is me dat allemaal zeg. Daarnaast seizoen 2 van Lost in Space en misschien wel een film, namelijk Luther: The Fallen Sun met Idris Elba en Andy Serkis (Gollem).


MrRolfson

Nog één week en dan verhuis ik naar een tijdelijk stekje voordat ik in september m’n nieuws woonst kan betreden. Er moet nog heel wat ingepakt worden dus veel gamen zal er niet inzitten.

De noodzakelijke potjes Fortnite staan sowieso op het menu samen met mijn laatste momenten in het mooie Tchia. De review van deze laatste game lees je dit weekend op deze fijne website.


auron_sagara

Voor mij geen normaal weekend, want ik heb een weekje verlof. Er zullen hier en daar wat trips op de planning staan met het gezin. Dat wil echter niet zeggen dat er geen tijd is voor games. Ik ga sowieso checken of de nieuwe patch voor de pc-versie van The Last of Us: Part 1 iets gaat opleveren, zoniet dan focus ik me volledig op God of War: Ragnarök. Fortnite wordt ook bijna dagelijks gespeeld en met de dochter staan we recht tegenover elkaar voor de titel in WWE 2K23.

Met het vrouwtje heb ik vorige week het briljante The Last of Us uitgekeken. Nu zijn we begonnen aan seizoen 2 van The Flight Attendant, dat tot hiertoe wat tegen valt. Toch zeker in vergelijking met het eerste seizoen.


RoMa

Ik baan me een weg doorheen een gloednieuw zombie-avontuur. Dead Island 2 komt er éindelijk aan en geeft ons met HELL-A een heerlijk groteske glammer-versie van L.A. . Ik zal ze nooit beu raken, die zombie’s. Of die van DI2 origineel en sterk uit de hoek komen lees je binnen iets meer dan een week op deze website.

Ik amuseer me nog steeds zeer goed met Resident Evil 4 Remake en de resurgence-mode van COD: Warzone 2.0. 2 games die de adrenaline goed doen pompen bij mij.

Na mijn trip naar Newcastle enkele weken terug ben ik uiteraard een career mode met Newcastle United begonnen in FIFA 23. In mijn derde seizoen won ik de Champions League. Up the toons!!

Op Netflix heb ik The Silent Sea uitgekeken, een genietbare slowburn thriller. Misschien blijf ik nog wel even in de arena van Zuid-Koreaanse series. Kingdom ziet er evenzeer goed uit.


Jim

Nog een weekend genieten voor we beginnen aan de tegels in de living. Niet alleen die saga komt stilaan aan zijn einde maar ook die van Hogwarts Legacy. Quest per quest kom ik dichter tegen het uitspelen van de game en een een groot stuk van de map is ondertussen ook al vrijgespeeld.

De klokken luiden het Paasweekend niet in maar wel het gezoem en geronk van mijn pc en console. Het wordt nog eens tijd om een nieuwe game op te starten. Van tovenaars in Hogwarts maken we de overstap naar vampieren jagen in Evil West waarin ik in de huid kruip van Jesse Rentier. Tijd om het Wilde Westen te verkennen!

Qua series staat er ook iets nieuws op het menu namelijk, Waco: American Apocalypse. 3 afleveringen van 50 minuten vertellen het waargebeurde verhaal over conflicten tussen de federale politie en een religieuze sekte.


High_LordWolnir

Man man, wat geniet ik nog steeds na van Resident Evil 4 Remake. Wat mij betreft is dit de beste remake die ooit gemaakt is. En over remakes gesproken, momenteel ben ik de Definitive Editions van de Mafia-games voor het eerst aan het spelen en deel één heeft mij volledig in de ban. Het verhaal en de sfeer worden op een geweldige manier gebracht. De kans is dan ook groot dat de credits van de eerste game tijdens Pasen van het scherm rollen.

Ook kreeg ik deze week de ingeving om een arcade stick te kopen en mij op 33-jarige leeftijd te gaan verdiepen in fighting games. Aangezien de release van Street Fighter 6 er binnenkort aankomt, leek het mij de ideale moment om Street Fighter 5 eens een kans te geven. Ik die dacht dat de games van FromSoftware de moeilijkste waren om aan te leren, had het goed mis. Ik had nooit gedacht dat fighting games zo aartsmoeilijk zouden zijn. Wat heb ik mezelf toch weer aangedaan…


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: