Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team dit weekend? (Week 45)

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!


Praga

Weekend! Wat zeg ik? Lang weekend! Meer nog: verjaardagsweekend! Want den deze is jarig vrijdag 12 november. Dat wordt dus lekker knallen in Call of Duty: Vanguard, House of Ashes een derde keer uitspelen zonder de afbeeldingstoetsen in te drukken en nog wat genieten van die moddervette soundtrack van Guardians of the Galaxy.

Daarnaast movies, chips met zout en ribbeljes en Pepsi Max! Genieten met een grote G dus! Volgens mijn oudste zoon moet ik Army of Thieves checken, de prequel op Army of the Dead. Dune heb ik vorig weekend gezien, dus neem ik er dit weekend Night Teeth nog even bij als tussendoortje, en misschien Arkane, de serie van Riot. Want volgens heel wat mensen is die echt wel de moeite.

En op mijn verjaardag, 12 november, dus zie dat je me niet vergeet, ga ik de hele dag gamen want dat is MIJN dagje!


MrRolfson

Wanneer dit bericht online gaat, ben ik volop aan het genieten van een dagje Efteling met mijn kinderen en vriendin. Het zal behoorlijk druk worden, maar gezellig rondkuieren in mijn favoriete park smaakt altijd! Al brengen we zéker een bezoekje aan het vervloekte huis van Hugo van den Loonsche Duynen…

Qua games staat sowieso Forza Horizon 5 op de Xbox Series X nog steeds op mijn menu. Hoewel ik steeds meer problemen hoor opduiken met de PC-versie, geniet ik nog steeds zonder problemen van het digitale Mexico. Wat is dit toch een fantastische racegame…

Voor de rest is het genieten van het verlengde weekend om zo terug voldoende energie te hebben om de werkweek terug aan te vatten. Dat gaat ongetwijfeld dik in orde komen, want er staat een gezellige brunch met m’n beste vrienden op het menu. Schol!


RoMa

Dit weekend verdeel ik mijn First Person aandacht tussen het tropische Yara en de strijdtonelen van de Tweede Wereldoorlog. Offline ben ik verknocht aan Far Cry 6, online knal ik prestige in Call of Duty: Vanguard. Jammer genoeg is de campaign van laatstgenoemde al lang gepasseerd en is zombies voorlopig deprimerend slecht maar de multiplayer knalt lekker. De vraag is hoe lang CoD m’n aandacht zal genieten, met de nieuwe Battlefield lurkend om de hoek.

Als ik niet aan het knallen ben tijdens het brugweekend zal ik wel FIFA 22 aan het spelen zijn, zodat ik zeker niet constant relax en zen ben. Wat háát ik FIFA, en wat zie ik het graag. 

Op Netflix begin ik aan het laatste seizoen van Community, dat vanaf seizoen 4 toch een drop kent in kwaliteit vind ik. Maar goed, na 97 van de 110 afleveringen gezien te hebben stop je natuurlijk niet! Seizoen 2 van Undercover kan me meteen meer boeien dan het eerste. Cowboys & wapenhandel: een lekkere combo.


Yakkoi

Eerder had ik geen al te bijzondere weekendplannen op vlak van games. Nu ik net de platinum heb behaald voor Ratchet & Clank: A Rift Apart (sublieme game) en eindelijk Act III van Returnal heb vervolledigd, was ik eigenlijk op zoek naar een nieuwe game om me in vast te bijten. En welke game is daar meer geschikt voor dan… Elden Ring? Als je geïnteresseerd bent in de game, zal je wellicht de vele Youtube-filmpjes opgemerkt hebben van mensen die de Closed Network Test hebben kunnen spelen.

Ik ben zelf ook één van de gelukkigen, waardoor ik op de beschikbare tijdstippen al mijn tijd zal besteden aan het verkennen van de Lands In Between. Andere redactieleden kregen ook deze gouden opportuniteit, waardoor ik verwacht ook eventjes multiplayer met ze uit te proberen en jullie heel snel een volledig verslag te geven van onze bevindingen. Het is letterlijk jaren geleden dat ik zoveel hype had voor een videospel.

Aangezien de game slechts op bepaalde tijdstippen beschikbaar zal zijn, zal ik ook nog tijd vrijmaken om toch ook andere games aan te raken. Nadat mijn save file voor voor The Dark Pictures Anthology: Little Hope jammer genoeg corrupt is geworden op de PlayStation 5, vermoed ik dat ik de game ditmaal een tweede kans ga geven op de PlayStation 4. In het donker en met het volume op de max, uiteraard.


Luca

Dit weekend ben ik me terug beginnen te verdiepen in een oude klassieker; ik heb de Director’s cut van Ghost of Tsushima nog eens van onder het stof gehaald, aangezien mijn zegetochten doorheen Iki-island nog niet aan hun summum waren gekomen. Momenteel ben ik dan ook volop bezig om een 100%-completion rate te behalen en wie weet wel een Platinum trofee binnen te rijven. Maar man, wat een bom van een spel is me dat toch. Zal later dit jaar ongetwijfeld een gooi doen naar een GOTY-award.

Wat het overige gamewerk betreft, heb ik natuurlijk altijd nog FIFA 22 achter de hand om me luchtig mee te amuseren (kucht luidkeels). Ik ben echter in de carrière modus gedoken en heb Ultimate Team even achter mij gelaten, om de frustraties weg te kunnen cijferen. Ik bouw aan het Liverpool van de toekomst en heb ondertussen ook al enkele droomtransfers in de wacht gesleept. Zo heb ik onder meer Mbappé en Tielemans aan mijn selectie toegevoegd. Mochten deze transfers ooit in het echte leven gebeuren, dan zou er een onuitwisbare glimlach op mijn gezicht getoverd worden en kan het leven van deze diehard fan niet meer stuk. 


auron_sagara

Deze keer staat bij mij Call of Duty: Vanguard wel op de planning dit weekend. Hopelijk wordt het knallen geblazen met enkele leden van de crew en zorgen we ervoor dat we de terreur van de slagvelden worden of toch op zijn minst proberen te verhinderen dat we na onze strijd door het leven moeten als het kanonnenvlees van Vanguard. De Network Test van Elden Ring staat ook gepland en daar ben ik eerlijk gezegd enorm benieuwd naar.

Dankzij het streamingskanaal Disney+ is het vanaf vrijdag 12 november mogelijk om de Marvel-film “Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings” te bekijken, dus deze film zal met het ganse gezin bekeken worden. We zijn ook begonnen aan de Marvel reeks What If…?, dus deze zal hopelijk in het weekend afgewerkt worden. 


High_Lordwolnir

Heel veel keuzestress voor mij dit weekend. Een weekend dat vooral in het teken zal staan van de Closed Network Test van Elden Ring. Ik ben bij de gelukkigen die geselecteerd zijn om dit weekend het spel gedurende vijf blokken van telkens drie uur te spelen. Ik ga zeker drie van de vijf blokken spelen waardoor ik toch een kleine 10 uur in de game zal steken dit weekend. Ik ben heel erg benieuwd hoe het gaat meevallen. Al is het maar een beta natuurlijk.

Tussendoor wordt het afwisselen tussen Call of Duty: Vanguard, Forza Horizon 5 en GTA III – The Definitive Edition. Voorzal Forza Horizon 5 heeft mij enorm weten te verrassen. Voorheen heb ik eigenlijk nooit echt racegames gespeeld omdat auto’s mij niet zo interesseren maar de game weet mij desondanks echt wel te bekoren omdat je niet zo’n skills nodig hebt zoals bijvoorbeeld bij F1 of WRC.

En dan is er natuurlijk ook nog de Grand Theft Auto Trilogy – The Definitive Edition die deze week verschenen is. Wat heb ik veel plezier beleefd aan deze games tijdens mijn tienerjaren. Om ze dan nu, volledig in een nieuw jasje, opnieuw te kunnen spelen, stemt mij zeer tevreden. Aangezien ik ze sowieso alle drie ga spelen, ga ik ze in chronologische volgorde afwerken. I’m saving the best for last.


Frumberto

Geen Vanguard voor mij, ondanks dat de review van RoMa wel overwegend positief was. Ik laat deze Call of Duty aan mij voorbijgaan. Wel heb ik mij laten overhalen om, eindelijk, de Xbox Game Pass voor pc aan te schaffen.

Wat een verademing! Was ik dan echt nog zo’n een idioot om telkens nieuwe games aan €60 aan te schaffen? Soit, eerste game van de game pass die ik speel is Forza Horizon 5. Helemaal overtuigd door duidelijke review van MrRolfson.

Verlengd weekend van 11 november dus dat wil zeggen dat we extra veel films en series kunnen checken. De League of Legends Neflix serie ‘Arcane’ ga ik zeker helemaal kunnen uitkijken, het zijn maar drie afleveringen momenteel. Bingeworthy serie van het moment is ‘See’ seizoen 2 op Apple TV+, post-apocalyptische sciencefiction serie met Jason Momoa.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.