Rockstar Games Launcher is terug live, GTA: The Trilogy – The Definitive Edition nog steeds niet

GTA San Andreas

Ik keek behoorlijk uit naar dit weekend, aangezien ik ervan overtuigd was een heerlijke trip down memory lane te kunnen nemen met Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition. Maar bij de launch gaf de Rockstar Games Launcher ( de enige weg waarlangs je de games kan spelen op pc) er de brui aan. Intussen is de launcher weer live, maar heeft Rockstar Games de games zelf van het platform gehaald.

Die update krijgen we via Twitter. Er zouden gamefiles geüploaded zijn die foutieve bestanden bevatten. De makers zijn nu alles op alles aan het zetten om de correcte versies online te krijgen.

Intussen loopt het internet stilaan vol van berichten over teleurgestelde gamers die de remasters op één van de vele andere platformen wel konden spelen. Een hoop tweaks aan de gameplay zouden specifieke missies of submissies omzeep helpen, alsook zijn de character models niet altijd wat ze moeten zijn. De games zouden ook vol schrijffouten zitten.

Met andere woorden: een best teleurstellende launch tot dusver. Benieuwd of Rockstar het tij nog kan keren. Zodra de games beschikbaar zijn op pc ga ik er in ieder geval mee aan de slag om je een eerlijke review voor te schotelen op deze heerlijke website.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.