Dit waren de tien populairste games van het eerste jaar PlayStation 5

PlayStation 5

Ik ben dan misschien een dagje te laat, maar alsnog een gelukkige verjaardag, PlayStation 5! Om de eerste verjaardag van de console te vieren, blikt President en CEO van Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, terug op het eerste jaar.

Zelf was ik bij de gelukkigen om de console op dag één te kunnen scoren. Het is bijna niet te geloven dat de console al een jaar oud is. Wat vliegt de tijd. Helaas moeten nog steeds veel mensen het doen zonder PlayStation 5-console wegens grote tekorten. Eerder deze week postte we dat het de komende tijd zelfs nog moeilijker gaat worden om de console te kunnen bemachtigen.

Tijdens het eerste jaar van de console werden niet alleen prachtige games zoals Demon’s Souls, Ratched & Clank: Rift Apart en Deathloop gelanceerd, maar nam Sony Interactive Entertainment ook een aantal studio’s over zoals Bluepoint Games (de studio achter Demon’s Souls), Firesprite, Housemarque (de studio achter Returnal) en Nixxes. Ook werd de volgende generatie Virtual Reality voor PlayStation 5 aangekondigd. En voor 2022 mogen we een aantal topgames zoals Horizon Forbidden West, Gran Turismo 7 en God of War: Ragnarok verwachten. Bovendien zijn er momenteel meer dan 25 games in ontwikkeling voor PlayStation 5 bij PlayStation Studios. De toekomst oogt alvast mooi voor de PlayStation-gamers.

PlayStation 5-gamers hebben tijdens het eerste jaar gezamenlijk maar liefst 4,6 miljard uur gameplay gespeeld en meer dan 26 miljoen uur aan content uitgezonden. Maar welke PlayStation 5-games waren nu het populairste? Dit is de top tien van PlayStation 5-games op basis van het aantal speeluren:

  1. Fortnite
  2. Call of Duty: Black Ops Cold War
  3. FIFA 21
  4. NBA 2K21
  5. Assassin’s Creed Valhalla
  6. Destiny 2
  7. MLB The Show 21
  8. Marvel’s Spider-Man: Miles Morales
  9. Demon’s Souls
  10. NBA 2K22

Welke PlayStation 5-games waren voor jullie het beste? In onze volgende aflevering van de Pragalicious Podcast (komende maandag) blikken we trouwens terug op het eerste jaar next-gen. Luisteren is de boodschap!

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.

Eén opmerking over 'Dit waren de tien populairste games van het eerste jaar PlayStation 5'

Reacties zijn gesloten.