Het wordt nog moeilijker om een PS5 te scoren

PlayStation 5

Ik weet persoonlijk dat er links en rechts PS5-consoles in de rekken liggen. Maar toch zou het de komende dagen, weken en maanden nog moeilijker worden om een PS5 in huis te halen. Je zal nog harder moeten zoeken, en vooral geduldig wezen…

Volgens Bloomberg heeft de Sony Group Corp. zijn productievooruitzichten voor PlayStation 5 voor dit fiscale jaar verlaagd wegens beperkingen op het gebied van onderdelen en logistiek.

De groep mikte op meer dan 16 miljoen geassembleerde exemplaren in hun fiscale jaar dat eindigt in maart 2022. Voldoende om hun doel voor die periode te halen en een voorsprong te pakken op de productie voor het komende fiscale jaar.

Het bedrijf heeft dat aantal nu teruggebracht tot ongeveer 15 miljoen, waardoor zijn doel van 14,8 miljoen PS5-verkopen in maart moeilijk wordt.

De logistieke problemen en tekorten aan onderdelen zijn toegenomen vertelde Chief Financial Officer Hiroki Totoki eind vorige maand aan investeerders tijdens een conference call.

We zitten dus nog niet aan de nieuwe patatjes…

(Met dank aan Diego VH om dit nieuws in te sturen)

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)