Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team? Week 4 – 2022

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!


Praga

Dit weekend staat sowieso in het teken van Rainbow Six: Extraction! Halo Infinites volgende hoofdstuk in het Fracture: Tenrai-event start toch pas op 4 februari. Vanguard heeft me dan weer jammer genoeg verloren. Ook Aliens: Fire Team Elite kan op mijn liefde rekenen. Dus vooral coöp shooters in afwachting van een nieuwe single player game. Deathloop maakt me dan weer helemaal zot, daar heb ik een haat/liefde-verhouding mee…

Qua series en films ben ik toch wel aangenaam verrast door Hawkeye, en natuurlijk Boba Fett. Ook bij Netflix zijn er heel coole series op dit moment. Het zal dus weer schipperen worden dit weekend tussen Netflix en Disney Plus.


MrRolfson

Ik voel me eindelijk een pak beter nadat ik mij een dikke twee weken miserabel gevoeld heb dankzij een forse COVID-besmetting. En dit weekend komen mijn kinderen terug een weekje op bezoek, dus vrijuit gamen wordt iets moeilijker dit weekend.

Al ga ik zeker mijn avontuur verderzetten met Uncharted: Legacy of Thieves. Ik kon voor de review de game al uitgebreid spelen voor de release en ik was opnieuw instant verliefd op de Uncharted-reeks. Check zeker de video hieronder waarin de grafische verschillen worden getoond. Wat mij betreft is Uncharted nog steeds een pak beter dan The Last of Us en ik zou écht heel blij worden als Naughty Dog effectief een nieuwe telg in de Uncharted-reeks zou ontwikkelen.

Daarnaast ga ik samen met mijn zoon zeker weer een paar potjes Fortnite spelen. De kaap van level 100 heb ik ondertussen gerond en nu wil ik gewoon nog die coole alternatieve Spider-Man skins vrijspelen.


High_LordWolnir

Na ongeveer 40 uur te hebben doorgebracht in Night City, heb ik het gevoel dat de weg nog lang is. De eindeloze side quests zorgen ervoor dat de progressie afgeremd wordt. Gelukkig is Night City één van de mooiste open werelden om jezelf in te verliezen om niet te zeggen de mooiste. Er mogen wat mij betreft gerust nog 40 tot 50 uur bijkomen.

Op zondagavond staat de vaste afspraak met Frumberto en auron_sagara op het programma. Intussen zijn we aan onze vierde sessie in Outriders beland. Ik moet zeggen dat het vorige week wel wat pittiger werd. Maar die uitdaging gaan we graag aan. Benieuwd of we weer alles uit de kast moeten halen.

Met de launch van Uncharted: Legacy of Thieves Collection ga ik tussendoor ook eens checken of mijn klim- en slingertechnieken nog zoals vanouds zijn want zowel Nathan Drake als ikzelf zijn intussen een paar jaartjes ouder geworden.

Tot slot geef ik graag nog een tip mee: vorig weekend heb ik Archive 81 (te bekijken via Netflix) op 2 dagen er volledig doorgezwierd. Een echte aanrader voor wie houdt van mysterie, horror, occulte zaken en spanning. Archive 81 combineert dit alles.


RoMa

Het allerlaatste hoofdstuk van Alan Wake Remastered. Ik ben er beland. Het is er in de tussentijd niet minder spannend op geworden. Ik weet nu al dat ik het evenzeer jammer zal vinden als de credits over het scherm rollen. Gelukkig bevat de Remastered editie ook beide DLC-uitbreidingen, dus ben ik nog voor even zoet. Een volgende single player game om me in te verdiepen ligt ook al klaar: The Forgotten City. Die stond al even op m’n lijst.

In Rainbow Six: Extraction zijn we bij de laatste maps aanbeland. Ik mis vanaf dit punt een beetje een ultiem doel in de game. Dat betekent niet dat er geen sessies alien-knalplezier meer zullen volgen. Of deze game m’n volgend weekendmenu nog zal halen is twijfelachtig.

Vrijdag dropt eindelijk het volledige Team Of The Year in de Ultimate Team mode van FIFA 22. Ik heb een vijftigtal ongeopende packs liggen opsparen. Dat wordt een feest. In Fall Guys staat de overwinningenteller intussen op 88. Hoe dichter ik bij die 100 kom, hoe harder ik wil spelen.


Ardieboy

Hoewel quasi de hele Pragalicious-crew zich momenteel in Night City bevindt, weiger ik het Cyberpunk-schijfje in mijn PlayStation 5 te steken zonder de langverwachte next-gen update. Het lijkt er trouwens op dat we die update zéér binnenkort kunnen verwachten, al moet het voor mij nu ook niet meer zo snel gaan… Er liggen namelijk nog heel wat andere games op mijn bord dit weekend.

Het weekend starten doe ik met OlliOlli World! De eerste twee titels heb ik kapot gespeeld. Als ik het me zelf goed herinner was dat op de PlayStation Vita, een handheld die tot op vandaag de dag sterk onderschat wordt. De nieuwe World-titel in de franchise gooit de vorige art-stijl sans gêne over boord en probeert iets volledigs nieuws. Qua gameplay lijkt dezelfde rode lijn te worden aangehouden, iets wat ik alleen maar kan toejuichen. Binnenkort kruip ik in mijn pen en schrijf ik een review voor jullie neer!

Maaaaaar, vandaag is ook de releasedag van Pokémon Legends: Arceus! Ik steek het niet onder stoelen of banken; ik keek behoorlijk hard uit naar deze titel. De eerste positieve reviews die ik zie binnenlopen boezemen mij alvast goede moed in. Voor het eerst een Pokémon-game waarin je als trainer doorheen de hele game tussen de Pokémon rondloopt. Arceus was de game waarvan ik droomde toen ik jaren geleden Pokémon Red verorberde; “Mochten we nu eens in 3D de wereld van Pokémon kunnen verkennen”. Hopelijk doorprikt Game Freak mijn droombubbel niet, al zijn de eerste signalen alvast gunstig!


auron_sagara

Dit weekend wordt het keuze stress ten top. Ik ben onverwacht in een aantal games gerold, terwijl ik normaal single player per single player speel. Allereerst gaat mijn aandacht nog steeds naar Rainbow Six: Extraction deze game heeft me onverwacht bij de strot. Het verhaal is niks waard, maar als je deze game met twee andere vrienden speelt dan heb je uren plezier. Ik zit alleen nog volop te wachten op de vrienden dat zij ook snel aan de endgame modus kunnen starten, want dit met vreemden is bijna niet te doen.

Ik heb mijn vaste co-op partner kunnen overtuigen zich te wagen aan Remnant From the Ashes. Voor haar is dit de allereerste keer dat ze in aanraking komt met een soort van Souls-like game, maar dan met geweren, wat een geweldige co-op game is me dat zeg. Met Frumberto die steeds snipers vindt in lootboxen en
High_LordWolnir die de ene turret na de andere plaatst zijn we al een goe stuk opgeschoten in onze wekelijkse afspraak op Outriders.

Mijn single player avontuur in Deathloop zal vrees ik opnieuw gestart moeten worden, want ik durf het bijna niet te zeggen dat het ondertussen al enkele weken geleden is dat ik het gespeeld heb.

Met het vrouwtje zijn we begonnen aan seizoen 5 van Agents of S.H.I.E.L.D dat je kan zien op Disney+. Moet toegeven dat deze serie beter wordt met het seizoen. We zijn ook onze jeugd aan het herbeleven met het nog steeds fantastische Batman: The Animated Series die ik een tijd geleden op Blu-ray heb gekocht. Alleen ben ik aan het einde van NCIS L.A. en dus wordt het weer kiezen. De keuze wordt hier simpel, namelijk The Boys op Amazon. Ongelooflijk eigenlijk dat ik deze serie nog niet heb bekeken, zeker als ik jullie vertel wat een superhelden gek ik ben.


Lazlo

Dit weekend zijn vrouwlief en de kinderen niet thuis. Hoog tijd dus om wat aanmodderende klusjes eindelijk af te vinken. Maar naast noeste arbeid, is er gelukkig nog heel wat ruimte voor ontspanning.

Nu dat ik de TV helemaal voor mezelf heb, zal er voornamelijk Call of Duty: Vanguard gespeeld worden. Ik zit nog lang niet aan het eind van de Battle Pass en heb me intussen al voorgenomen dat ik gewoon m’n centen wil terugverdiend hebben. Nog enkele leveltjes te gaan dus, maar we komen er wel.

Daarnaast geniet ik nog steeds van m’n tweede verblijf in Night City. De stad komt zoveel meer tot leven op pc vergeleken met de PlayStation 4-versie. En dat terwijl mijn setup verre van bleeding edge is. Het doet me toch een beetje uitkijken naar de next-gen consoleversie. Heel benieuwd hoe ik de game dan zal ervaren.

RoMa’s uitje naar Bright Falls deed het ook bij mij weer jeuken om Alan Wake Remastered op te starten. Intussen zit ik er weer twee hoofdstukken in en weet ik weer helemaal waarom ik zo van de game hield. Het Twin Peaks sfeertje, overgoten met een dikke X-Files saus, verteld alsof het één van de betere Stephen King-verhalen is. Man, wat hou ik van deze game. Zonder twijfel het beste werk dat Remedy Entertainment ooit uitbracht. En ja, ik besef dat zij ook Max Payne en Control gemaakt hebben. Heerlijk.


Frumberto

Ik speel eigenlijk zelden tot nooit shooter games. Dat komt doordat ik al mijn tijd stak in MMO’s. Zeg nu zelf, welke MMO is nog de moeite om te spelen? Nu ben ik toch ook getriggerd om enkele shooters te spelen waaronder Aliens: Fireteam Elite, Rainbow Six: Extraction en Outriders. Deze laatste speel ik deze zondag naar goede gewoonte weer samen met High_LordWolni en auron_sagara.

Het eerste deel van het laatste seizoen van Ozark staat op Netflix dus dat moet gebinged worden dit weekend. Wie onbekend is met deze serie kan ik enkel aanraden ze zeker een kans te geven. Ik kan de serie het best omschrijven als een mengelmoes van Breaking Bad en Sons of Anarchy. Ozark gaat voornamelijk over Marty (Jason Bateman) en Wendy (Laura Linney) die een witwasoperatie voor een Mexicaans drugkartel in de Ozarks, een bosrijk, heuvelachtig gebied tussen de staten Arkansas en Missouri opzetten. We krijgen nu zeven afleveringen voorgeschoteld van een totaal van 14 afleveringen voor het laatste seizoen.


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.