Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team? Week 3 – 2022

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!


Praga

Rainbow Six: Extraction, die ga ik eens proberen dit weekend. De game zit toch gratis in Game Pass voor pc en Xbox dus waarom niet. Ik heb trouwens een tijdje Rainbow Six Siege gespeeld en vond dat wel plezant. Verder ga ik me nog wat ergeren aan Deathloop! Ik versta er geen bal van. Ik doe missies, schakel zogenaamde Visionaries uit, ga soms al eens dood en moet dan al die mensen opnieuw doden. Ik doodde er twee, ging dood bij de derde en moet dus opnieuw beginnen… Dus ofwel doe ik iets verkeerds ofwel snap ik het concept niet. En wanneer ik het even niet zie zitten, dan stap ik wel even over naar Halo Infinite MP omdat momenteel het Cyber Showdown-event loopt.

Qua series ga ik mijn wekelijkse portie Boba Fett tot mij nemen, en daarbovenop eens checken of Peacemaker de moeite is. John Cena zou dat volgens mijn copains wel goed doen, en het zou ook lachen zijn. Eens checken of ze gelijk hebben si! En als er nog tijd is Hawkeye checken op Disney Plus. Want die skin is nu ook beschikbaar in Fortnite…


MrRolfson

Ik lig sinds begin deze week knock-out in mijn bed, met dank aan Tante Rona. Voorlopig is mijn dagelijks ritueel slapen, even wakker worden en dan nog wat slapen. Hopelijk verandert dit naarmate het weekend volgt, maar tot dan maak ik nog even geen plannen…


RoMa

Het weekend vul ik met tactisch diepgaand knalplezier samen met m’n squad in Rainbow Six: Extraction. Al zijn er genoeg werkpunten, samen met maten is dit echt wel leuk om je erin te verdiepen. Complete focus is nodig, anders ben je zo jouw Operators én XP kwijt. Van New York gingen we via San Francisco tot Alaska en spoedig New Mexico. Geen alien is veilig.

Sweet mother of football, wat kan Ultimate Team op FIFA 22 verslavend zijn. Na de verkoop van een gigantisch dure speler die ik uit een pack haalde (Headliner-kaart van Barella) staan er nu 3 Icons in m’n team. Een powerhouse squad met Ryan Giggs, Michael Owen en Ruud Van Nistelrooy erin: wie gaat mij nog wat maken?

Over halfweg zit ik intussen bij Alan Wake Remastered, nog steeds hopeloos verloren én verliefd in de bossen van Bright Falls. Een verdoken topper is dit absoluut. In Fall Guys: Ultimate Knockout is de 82ste win binnen. “The hunt for 100” is in full effect.

The Witcher is uitgekeken op Netflix. Ik wou het derde seizoen van After Life in m’n weekendmenu zetten maar dat heb ik helaas ook al volledig gebinged. Dat vond ik jammer genoeg veel minder. Waar begin ik nu mee? Het laatste seizoen van La Casa De Papel? Of toch maar het tweede van Tiger King? Of iets geheel nieuws?


Lazlo

Dit weekend wordt op gamingvlak wellicht een één-tweetje van Cyberpunk 2077 en Call of Duty: Vanguard. Nu ik die eerste op pc speel ben ik meer dan ooit verliefd geworden op het grimmige Night City. In Vanguard blijft de grind naar level 100 op de battle pass ongeremd doorgaan.

Met vrouwlief kijk ik daarnaast gretig verder naar Ted Lasso. Eerder deze week joegen we op drie avonden tijd het eerste seizoen erdoor. Als het tweede half zo goed is, zullen de lachspieren en traanklieren weer overuren kloppen tijdens hun weekendshift. Aanrader voor iedereen die de goedlachse Amerikaanse football coach nog niet in actie heeft gezien.

En ook aan onze Harry Potter-marathon zullen we een eind breien. Hoewel de films nog steeds niet aan de knieën van de boeken komen, heb ik van de eerste zeven alvast met volle teugen genoten. Tijd om af te sluiten in stijl met Deathly Hallows Pt.2.


auron_sagara

Ik ga dit weekend de tactische toer op met Rainbow Six: Extraction. Ik ben nog steeds een grote fan van Rainbow Six Siege en moet eerlijk toegeven dat ik niet had verwacht dat ik de nieuwe Rainbow Six game zo zou smaken. Een heerlijke co-op game om samen met vrienden te spelen. Zondagavond staat wederom Outriders op het menu. De loothoer in mij snuffelt weer elk hoekje in de game uit en dat zijn mijn co-op kameraden Frumberto en High_LordWolnir ondertussen al gewend (hoop ik althans)…

Zaterdag is het eindelijk tijd voor de geplande cinema marathon. Die viel vorige keer in het water door een welbepaald virus. The Matrix Resurrections en Spider-Man: No Way Home staan eindelijk op het programma. Gecombineerd met eten en drinken en een meer dan gezellige babbel met mijn neef wordt dit een topdag.

Met mijn vrouw hebben we ons gewaagd aan de Dracula serie op Netflix. We hebben nog 1 aflevering te gaan dus dit weekend is deze 3-delige serie afgerond. Seizoen 5 van Agents of S.H.I.E.L.D. staat dan klaar om verder te bekijken. Ik ben op mijn eentje nog steeds bezig aan het 11de seizoen van NCIS L.A.


High_LordWolnir

Sinds eind vorige week ben ik aan mijn avontuur in Night City begonnen. Na een ietwat moeizame start ben ik nu helemaal verkocht. Door de talloze side quests vermoed ik dat deze game nog heel wat uren in petto heeft. Iets waar ik overigens niet rouwig om ben. Mijn focus zal dit weekend dus volledig op Cyberpunk 2077 gericht zijn. Het spel heeft mij tot nu toe nog geen enkele seconde doen vervelen. En bugs? Welke bugs?

Bij Pragalicious wordt er niet enkel geschreven. Na twee weekends op rij samen met enkele crewleden Outriders te hebben gespeeld, staat ook deze zondagavond een sessie met de heren op het programma. We weten ons goed te amuseren met deze game. De ideale manier dus om het weekend af te sluiten.

Tussendoor ga ik zeker nog een aantal potjes Call of Duty: Vanguard spelen. Ik heb bijna tier 100 bereikt waardoor ik Season One tot een einde kan brengen. Daarna laat ik het spel even aan de kant tot wanneer Season Two op 14 februari uit de startblokken gaat.


Frumberto

Ik ben eigenlijk absoluut geen persoon die veel shooters speelt maar ik word door de mede Pragalicious leden ietwat getriggerd door het genre. Rainbow Six Siege, Extraction en Alien Fireteam Elite staan momenteel op mijn lijst om dit weekend toch zeker eens op te starten. Het hangt er natuurlijk allemaal wat van af of je toffe co-op mensen vindt om het met samen te spelen (hint hint).

Door te luisteren naar de laatste aflevering van de Pragalicious podcast ben ik gebeten door het VR virus. Niet dat ik daardoor een VR game wil spelen maar ik heb mijn weekend omgedoopt tot een VR film weekend. Daarmee bedoel ik dat ik dit weekend films ga kijken die het thema Virtual Reality hebben. Vrijdagavond kijk ik twee iets oudere films uit het genre, namelijk Dark City en Existenz. Zaterdagavond een film die misschien iets toegankelijker is voor de vrouw, omdat Gerard Butler er in in meespeelt, Gamer.


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.