Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team dit weekend? (Week 46)

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!


Praga

Ik heb er al een moeilijke week opzitten, thuiswerken en voor mijn vrouw zorgen die door corona is getroffen is niet altijd eenvoudig te combineren. Ik heb dan ook wel zin in het weekend en hoop veel te kunnen gamen. Om te beginnen Halo Infinite multiplayer die me toch wel te pakken heeft. (Al mocht die stoemme Battle Pass wel sneller levellen) Daarnaast is mijn favoriete Call of Duty-map terug, namelijk Shipment. En die wil ik toch graag eens spelen in een Vanguard-jasje.

Qua series ben ik begonnen aan Britannia, een reeks waarin de Romeinen het opnemen tegen vijandige stammen in hun strijd om de Britse eilanden te bezetten. Al hebben ze de handen vol met de Regni en de Cantii want die hun favoriete hobby is immers Romeinen afmaken, met steun van hun druïden. Van Asterix en Obelix, of onze andere nationale Keltheld Ambiorix (heb je opgelet op school?), in deze reeks voorlopig geen spoor trouwens. Wat me plots doet zin krijgen in een pizza Romana en een elixirreken van Panoramix. Of is dat puur toeval?


MrRolfson

Dit weekend moet een feestweekend worden, want den deze wordt zondag 37 jaar. Mijn kinderen zijn enthousiaster dan ik, dus ik vermoed dat ze nog wel enkele leuke verrassingen in petto hebben. De traditie is trouwens dat de jarige kiest wat er op het menu komt te staan die avond en laat ons zeggen dat er serieus gegourmet gaat worden!

Zaterdag gaan we onze beste dansbenen boven halen met Just Dance 2022. Gelukkig valt zoiets niet te streamen, want mijn danskunsten zijn helaas niet om aan te zien. Al vrees ik dat ik net iets te veel op good 4 u van Olivia Rodrigo moet gaan dansen…

Jungle Cruise staat sowieso ook op het programma. Toen de film in de bioscoop draaide, zijn we bewust niet gaan kijken omdat hij misschien wat eng zou zijn voor mijn zoon. Nu hij op Disney+ staat, kan ik mijn surround sound nog eens vollen bak zetten en ontdekken of The Rock een goeie film heeft neergezet.


RoMa

Battlefield 2042 gaat met alle aandacht lopen dit weekend. Als superfan van de reeks heb ik hem de voorbije week al grijs gespeeld voor de review en ik voel dat ik vertrokken ben voor tientallen uren. De formule wérkt gewoon voor mij en al heeft de game z’n gebreken, ik amuseer me er rot mee.

Ik ging vorige week vrij cold turkey van Call Of Duty: Vanguard naar Battlefield 2042, wat toch wel de nodige afkickverschijnselen met zich meebracht. Al zijn het soortgelijke games, ze zijn het eigenlijk ook totaal niet. Ik amuseerde me wel zeer goed met de multiplayer van COD, dus ik wil zeker nog verder gaan dan m’n huidige Prestige 1. 

En dan is er nog het geweldige Far Cry 6 dat verder gespeeld moet worden. Ook daar word ik geweldig goed geëntertaind. Wat kan ik genieten van die tropische sfeer. Een heerlijk contrast tegen al dat oorlogsgeweld, al brandt het in Yara niet minder fel.

Je merkt het: ik zit in First Person City en heb uren te weinig. Ook mijn career mode in FIFA 22 is verre van gedaan: mijn create-a-club Calcio Beveroma doet eindelijk mee voor de Europese plaatsen in de Serie A. M’n vierde seizoen wordt het beste! 


Luca

Het barkoude november is intussen over de helft gevorderd, en dat komt onze seizoensgebonden depressie zeker niet ten goede. Gelukkig hebben we altijd nog onze trouwe woonkamerdecoratie om op terug te vallen in deze ijzige tijden. Ik kan mezelf dus meer dan ooit verwennen met een weekendje gamen, terwijl de stoof hier uitbundig staat te gloeien. En wat gaat hier nu werkelijk beter bij dan een warme tas chocomelk samen met enkele krokante galletjes? Vul dit aan met een uren durende FIFA-sessie en je avond kan onmogelijk nog de verkeerde kant uitgaan. Tenminste, als ik mezelf niet weer laat verleiden om op stap te gaan tot in de late uurtjes. Een fris pintje kan toch soms ook zo aanlokkelijk zijn, niet?

Een gezonde portie afwisseling zal echter dit weekend ook niet ontbreken. Frustrerende FIFA-potjes wissel ik blijmoedig af met enkele ontspannende Ghost of Tsushima expedities. Ik benader steeds dichter en dichter de 100%-completion rate en die felbegeerde platinum-trofee lijkt plots niet zo veraf meer. Benieuwd hoever ik het uiteindelijk nog weet te schoppen in dit Japanse pareltje.


auron_sagara

Het weekend zal zoals gewoonlijk weer volop gevuld zijn met games, film, series en boardgames. Het zal een knalfestijn worden met Call of Duty: VanguardHalo Infinite en Gears of War 4. Vorige week had ik nog verteld dat we misschien met enkele leden van de crew de boel onveilig zouden maken op Vanguard, maar we zijn braaf geweest en helaas was het plan in het water gevallen. Dit is natuurlijk enkel in het voordeel van de tegenstander, want zo konden zij toch echt genieten van één weekend Call of Duty: Vanguard.

Mijn vrouw en ik zitten aan de allerlaatste afleveringen van de geweldige serie Lucifer op Netflix. Het zijn er niet zoveel meer, dus zullen we dit weekend een nieuwe serie moeten kiezen. Met nog maar 6 procent vrije ruimte op onze digibox wordt het dus dringend tijd om wat extra ruimte te creëren. Het zal deze keer gaan tussen twee Vlaamse series, namelijk Onder Vuur of Red Light. Zaterdagavond is het filmavond en deze keer staat Jungle Cruise op het programma, die sinds vorige week beschikbaar is op Disney+.

Aangezien het weer ervoor zal zorgen dat we eerder binnen zullen vertoeven dan buiten, is de kans zeer groot dat de schatkist met boardgames nog eens wordt geopend. Marvel Legendary, DC Deck-Building, Massive Darkness of Elder Sign zijn grote kanshebbers om nog eens gespeeld te worden. 


High_Lordwolnir

Na vorig weekend de Elden Ring Closed Network Test gespeeld te hebben, heb ik weer enorm veel goesting gekregen om een Souls game te spelen. Dark Souls I is het enige spel is uit de reeks dat ik nog niet gespeeld heb. Dus ik ga met veel plezier en spanning hieraan beginnen. Ik vermoed dat ik hiermee wel heel wat uren zoet zal zijn.

Ook ga ik nog veel Call Of Duty: Vanguard spelen dit weekend. Ik amuseer mij echt heel goed met de multiplayer. De campaign heb ik deze week uitgespeeld en was ook een leuk tussendoortje. Het moet van Modern Warfare 1 en 2 geleden zijn dat ik nog zo veel plezier heb gehad met Call of Duty. Dit weekend krijg je overigens dubbele XP voor alles. Het ideale moment dus om het maximale level te halen met mijn Volkssturmgewehr en G-43!


Lazlo

Het lijkt alsof steeds meer games mijn aandacht opeisen. Een behoorlijk luxeprobleem, want er zijn nog een hoop titels die hier nodig wat meer liefde verdienen van me. Zo heb ik nog niet bijster veel tijd in Call Of Duty: Vanguard kunnen doorbrengen, noch ben ik ondanks het doorspelen van de fantastische intro nog niet echt kunnen beginnen aan mijn Forza Horizon 5-avontuur.

Voorbije week ging m’n aandacht voornamelijk naar GTA: The Trilogy – The Definitive Edition: een editie die verre van ‘definitive’ te noemen valt, zo blijkt. De komende dagen zal ik het wat rustiger aan doen op mijn boerderij in Farming Simulator 22. Van beide titels kun je in afzienbare tijd een doodeerlijke review verwachten op deze heerlijke website.

Wanneer ik geen controller in de hand heb, vind je me komende dagen wellicht aan het scherm gekluisterd voor een nieuwe aflevering van Arcane. De pilot van die op League of Legends-gebaseerde Netflix-reeks smaakte alvast naar meer. En morgenavond staat er ook de derde Harry Potter-film op de agenda, als volgende prent in onze nieuwste filmmarathon.


Ardtieboy

Hoewel een officiële lockdown nog niet aan de orde is, ga ik me dit weekend toch opnieuw wat afzonderen van de buitenwereld en wat lekker gamen. Beginnen doe ik (jammer genoeg) met GTA: The Trilogy – The Definitive Edition op Switch. Wat ooit in mijn hoofd leefde als een leuke herinnering werd met deze remaster aan diggelen geslagen. De games zijn beneden alle pijl en op bepaalde vlakken zelfs niet speelbaar. Volgende week kun je je echter aan een review verwachten, althans als ik al het facepalmen overleef.

Leuker wordt het ongetwijfeld met Pokémon Shining Pearl. Het ziet ernaar uit dat Nintendo opnieuw het klassieke pad op gaat en een echte old school Pokémon aflevert met weinig toeters en bellen. Jullie mogen zich dus ook verwachten aan een verslag uit het Sinnoh-hooggebergte ergens volgende week.

Last but not least trek ik dit weekend – hopelijk – ook naar een Paddington-marathon in de Sphinx-cinema te Gent. De Gentse illustrator Zwoltopia is namelijk vol lof over deze films en organiseerde dan ook maar een heuse marathon. Ikzelf zag de films nog nooit, dus ik laat me graag meeslepen in zijn enthousiasme!


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.