fbpx

Dit is de Pragalicious Game of The Year 2022

Pragalicious Game Of The Year GOTY

We willen bij Pragalicious het jaar 2022 in schoonheid afsluiten. We willen de beste games van dit jaar in de schijnwerpers plaatsen en dat doen we met de verkiezing van de Pragalicious Game of The Year.

De oogst in 2022 was niet bepaald rijkelijk te noemen. Maar toch blijkt dat met de keuzes die onze crew maakte we een fantastische top 3 hebben met een terechte winnaar én een meer dan eervolle vermelding.


Eervolle vermelding: Stray

Stray

“Stray is voor mij de zomerhit van 2022. Voeg daar meteen ook maar aan toe dat het voor mij ook de, tot op heden dan toch, beste indiegame van het jaar is. Het is fascinerend om te zien hoe de ontwikkelaars een wispelturig, nieuwsgierig en onafhankelijk dier als een kat op geloofwaardige en realistische wijze in beeld brengen, en dit in een wereld waar een bizar voorval (ik ga niet spoilen) zich heeft voorgedaan. De gameplay is geen rocket science maar afwisselend en intrigerend genoeg om je eigen nieuwsgierigheid te voeden. Dit is indie-topamusement van de bovenste plank. En als je me nu wil excuseren, ik moet wat haarballen ophoesten…

Check de review van Praga
Beschikbaar op PlayStation 5 / PlayStation 4 / PC


3. Horizon Forbidden West

Horizon Forbidden West

“Horizon Forbidden West heeft alles in huis wat je van een triple A-titel pur sang mag verwachten. Meer nog is dit nog maar eens het bewijs dat single player games absoluut niet dood zijn. Guerilla levert nog maar eens een prestatie waar slechts weinigen hen kunnen in evenaren. Voor mij is dit absolute wereldklasse én topentertainment van de bovenste plank. Meer van dat aub!

Check de review van Praga
Beschikbaar op PlayStation 5 / PlayStation 4


2. God of War Ragnarök

God of War Ragnarök

“God of War Ragnarök lost alle verwachtingen meer dan in en staat garant voor uren spelplezier. De game bouwt verder op zijn voorganger uit 2018, dat ook al nagenoeg perfect was. De game doet op elk vlak nog dat tikkeltje beter waardoor de game de maximale score meer dan verdient. Het is vroeg om te zeggen, maar God of War Ragnarök is goed op weg om de beste game van dit decennium te worden. Het lijkt mij een loodzware taak om de komende jaren een betere singleplayer game op de markt te brengen. Santa Monica Studio mag zich nu écht de meester in storytelling noemen. Wie geen PlayStation in huis heeft, heeft met God of War Ragnarök een verdomd goede reden om daar dringend verandering in te brengen. Sony mag dan wel heel wat kritiek te verduren krijgen de laatste tijd, ze blijven met PlayStation het beste platform hebben op vlak van singleplayer games. Keer op keer leveren hun AAA-studio’s pareltjes van games af die nooit weten teleur te stellen en die op dag van launch volledig afgewerkt zijn.

Check de review van High_LordWolnir
Beschikbaar op PlayStation 5 / PlayStation 4


1. Elden Ring

“Elden Ring is alles wat ik ervan had verwacht. Het vertrouwde Soulsborne-karakter keert ongeschonden terug. Samen met de open world benadering en de interessante toevoegingen wordt hiermee inderdaad de meest toegankelijke FromSoftware-titel tot nog toe gecreëerd. FromSoftware weet dus wel degelijk al hun beloftes na te komen. De gekende moeilijkheidsgraad is eerder een troef dan een minpuntje, waardoor dit zeker niet voldoende is om de game van een maximum score te houden. Alles samengenomen, voel ik mezelf dan ook genoodzaakt om dit pareltje naar huis te sturen met de allergrootste onderscheiding. Mijn buikgevoel werd volledig bevestigd; Elden Ring is het echte FromSoftware-valhalla geworden.”

Check de review van Luca
Beschikbaar op PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X|S / PC


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

2 gedachten over “Dit is de Pragalicious Game of The Year 2022

  1. De top 2 zijn dan ook mijn top 2 van dit jaar. Ragnarok is vet, maar Elden Ring is in een league of its own. Gewoon de perfectie zelve.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: