Steam deelt het beste van 2022 in cijfers

Eerder deze week kon iedereen zijn of haar meest gespeelde games en andere statistieken bekijken via Steam Replay. Vandaag heeft Valve op basis van verschillende categorieën bekendgemaakt welke games in 2022 het populairste waren op Steam.

De zes categorieën (bestsellers, nieuwe uitgaven, meest gespeeld, uit vroegtijdige toegang, het beste in VR en Steam Deck) worden telkens onderverdeeld in Platina, Goud, Zilver en Brons. Het spreekt voor zich dat games die Platina behaald hebben, ook het beste gescoord hebben in deze categorie.

Call of Duty: Modern Warfare II, Elden Ring, CS:GO, Monster Hunter Rise, Dying Light 2 Stay Human, Dota 2, Naraka: Bladepoint, Apex Legends, Destiny 2 en PUBG: Battlegrounds leverden Steam dit jaar het meeste bruto-omzet op.

Als we gaan kijken naar de games die de hoogste spelersaantallen behaald hebben, zijn Dota 2, Apex Legends, CS:GO, ARK: Survival Evolved, Destiny 2, Elden Ring, Dying Light 2 Stay Human, Call of Duty: Modern Warfare II, PUBG: Battlegrounds en Goose Goose Duck de grote winnaars.

Stray, Persona 5 Royal, Red Dead Redemption II, The Witcher 3: Wild Hunt, No Man’s Sky, Elden Ring, Hades, Marvel’s Spider-Man Remastered, Cult of the Lamb, Vampire Survivors, MultiVersus en Cyberpunk 2077 scoorden het best op Steam Deck.

Een volledig overzicht van alle categorieën en games kunnen jullie hier terugvinden.

Deze statistieken leren mij vooral dat free-to-play games de grote toekomst van gaming zijn. De helft van de games die voor de meeste bruto-omzet gezorgd hebben, zijn volledig gratis. Het zijn de microtransacties die telkens miljoenen opleveren. Dat Sony de komende jaren heel wat live-service games gaat uitbrengen, zou hun weleens een groot voordeel op de markt kunnen opleveren en het echte antwoord zijn op Microsoft’s Game Pass.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.