Deze games verschijnen tijdens het voorjaar van 2023

2022 zit er alweer op en bracht ons heel wat lekkers op vlak van games. Vooral Sony kende met Horizon Forbidden West, Gran Turismo 7, The Last of Us Part I en God of War Ragnarök een heel mooi jaar. Met Sifu, Stray en Evil West kregen we drie indie toppers op ons afgevuurd en Call of Duty kende een heropleving met Modern Warfare II.

En dan was er ook nog Elden Ring, dat de titel van Game of the Year voor een jaar met zich mag meedragen. Je kan dus gerust stellen dat 2022 een topjaar was voor elke gamer. Als we volgend jaar met niet te veel uitstellen te maken gaan hebben, belooft ook 2023 een topjaar te worden. In deze special blikken wij alvast vooruit op wat de eerste helft van het nieuwe jaar te bieden heeft.

1. One Piece Odyssey (12 januari voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc)

One Piece Odyssey is helemaal klaar om in het begin van 2023 uit te varen. In zijn preview liet Jim weten dat fans van het turn-based genre 12 januari best met stip in hun agenda aanduiden. De game is een project om de 25ste verjaardag van One Piece te vieren. Klassieke aspecten van het JRPG-genre worden gemengd met de unieke elementen van One Piece. Het spel is jarenlang met veel liefde ontwikkeld zodat alle fans de wereld van One Piece echt kunnen beleven.

2. Forspoken (24 januari voor PlayStation 5 en pc)

Januari brengt meteen al een eerste grote titel naar PlayStation en pc. Forspoken werd in 2022 tweemaal uitgesteld. De game zou in eerste instantie verschijnen op 25 mei 2022 maar werd uitgesteld tot 11 oktober. Begin juli vorig jaar besloot uitgever Square Enix de game nog eens uit te stellen tot begin 2023. Onlangs verscheen er een demo van de game en deze toont heel wat potentieel. Probeer deze dus zeker eens uit!  

3. Dead Space Remake (27 januari voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc)

Eind 2022 verscheen The Callisto Protocol, de game die beschouwd wordt als de spirituele opvolger van de Dead Space franchise. Het eerste deel uit die franchise krijgt eind januari een remake. Het ideale moment dus om één van de meest iconische horror games ooit gemaakt te herbeleven en dit helemaal in next-gen. In zijn review zal podcast host RoMa met veel plezier uitleggen waarom Dead Space zo’n iconische game is. 

4. Hogwarts Legacy (10 februari voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc)

Tijdens de kerstvakantie zullen ongetwijfeld heel wat mensen alle Harry Potter films er nog eens doorgejaagd hebben. Zij zullen in februari dan ook helemaal klaar zijn om hun toverkunsten te tonen in Hogwarts Legacy. De release voor PlayStation 4 en Xbox One staat gepland voor 4 april. Eigenaars van een Nintendo Switch zullen tot 25 juli geduld moeten hebben. Zij hebben meer dan voldoende tijd om na te denken in welke House ze ingedeeld willen worden.

5. Atomic Heart (21 februari voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc)

Deze actievolle first-person shooter neemt ons mee naar een utopische wereld van wonderen en perfectie. Ooit leefden mensen hier in harmonie samen met hun trouwe robots. Ontwikkeling van technologie en geheime experimenten hebben ervoor gezorgd dat deze robots in opstand zijn gekomen tegen hun makers. Aan jou om ze te stoppen. De game zal vanaf dag één beschikbaar zijn via Game Pass.

6. Scars Above (28 februari voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en pc)

Scars Above is een third-person action-adventure shooter dat zich afspeelt in een mysterieuze buitenaardse wereld. Nadat er plotseling een kolossale en mysterieuze buitenaardse structuur in de baan de van de aarde is verschenen, wordt jij, Dr. Kate Ward, op avontuur gestuurd. Het onderzoek loopt niet helemaal volgens plan en overleven wordt de opdracht. Scars Above zou wel eens een game kunnen worden dat op veel bijval gaat kunnen rekenen.

7. Wo Long: Fallen Dynasty (3 maart voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en pc)

Wo Long: Fallen Dynasty is de game waar ik persoonlijk het meeste naar uitkijk in 2023. Deze game, ontwikkeld door Team Ninja (Nioh 1 en Nioh 2), speelt zich af tijdens het tijdperk van de Drie Koninkrijken in China. Na Elden Ring vorig jaar worden alle liefhebbers van het genre ook in 2023 getrakteerd op een soulslike. Eén ding is zeker: het wordt heel pittig.

8. Skull & Bones (9 maart voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc)

Het parcours dat Skull & Bones reeds heeft afgelegd is om op zijn zachtst uit te drukken hobbelig. Het ene uitstel na het andere en zelfs hardnekkige geruchten over annulatie hebben de reputatie van deze game niet veel goeds gedaan. Toch kan het spel rekenen op heel wat aandacht. Logisch, want de game doet enorm veel denken aan Assassin’s Creed IV: Black Flag, dat nog steeds de meest populaire game uit de reeks is. Kunnen we eindelijk ons piratenlapje uit de kast halen of bergen we het voorgoed op?

9. Star Wars Jedi: Survivor (17 maart voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc)

Een kleine tweeënhalfjaar na het verschijnen van Star Wars Jedi: Fallen Order kunnen alle Star Wars fans aan de slag met de opvolger. Cameron Monaghan, de acteur die de hoofdrol in beide games vertolkt, kwam de release datum in stijl presenteren tijdens de Game Awards. Star Wars Jedi: Survivor speelt zich vijf jaar na de gebeurtenissen uit de eerste game af en volgt de steeds wanhopiger wordende strijd van Cal Kestis terwijl het heelal verder afdaalt in de duisternis.

10. Resident Evil 4 Remake (24 maart voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc)

Voor heel wat Resident Evil fans is deel 4 de beste uit de serie. En echt ongelijk kan je ze niet geven. Met Resident Evil 2 en 3 bewees Capcom al dat ze met hun RE Engine een geweldige remake kunnen maken. Geen haar op mijn hoofd dat eraan twijfelt dat dit bij Resident Evil 4 ook het geval zal zijn. Iconische woorden zoals ‘Leon, help!’ en ‘What’re ya buyin?’ zullen veel fans met veel nostalgie doen terugdenken aan het origineel dat in 2005 verscheen.

11. Crime Boss: Rockay City (28 maart voor PlayStation 5, Xbox Series X|S en pc)

Tijdens de afgelopen Game Awards maakten we voor het eerst kennis met Crime Boss: Rockay City. In deze first-person action game kruip je in de huid van Travis Baker (niet Barker) en streef je ernaar om de nieuwe heerser van Rockay City te worden. Hiervoor dien je de ene misdaad na de andere te plegen. Mij gaf het zien van de trailer heel veel Grand Theft Auto: Vice City vibes. De game kent met Michael Madsen, Michael Rooker, Kim Basinger, Danny Glover, Danny Trejo en Chuck Norris een absolute sterrencast.

12. Dead Island 2 (28 april voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en pc)

Meer dan elf jaar hebben we moeten wachten op een vervolg op Dead Island. De game werd reeds aangekondigd in 2014. Met maar liefst vier verschillende studio’s aan het roer kende de ontwikkeling van de game heel wat problemen. Het wordt dus met een bang hart afwachten wat het eindresultaat gaat geven op 28 april. De Official Gameplay Overview Trailer ziet er alvast veelbelovend uit.

13. Street Fighter 6 (2 juni voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en pc)

Capcom’s meest bekende fighting game is aan zijn zesde deel toe. Street Fighter 6 wordt aangedreven door de RE Engine en zal uit drie verschillende speltypen bestaan: World Tour, Fighting Ground en Battle Hub. Legendarische vechters zoals Ryu, Chun-Li, Luke, Jamie en Kimberly zijn volledig nieuw ontworpen en hebben geweldige filmachtige specials gekregen.

14. Diablo IV (6 juni voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en pc)

Eén ding is zeker: de hel zal volledig losbreken op 6 juni. Maar zal Diablo IV ook alle negativiteit rond Blizzard Entertainment kunnen wegwerken? Wij blijven alleszins positief en kijken er enorm naar uit om eindeloos demonen af te slachten en nachtmerrieachtige dungeons te verkennen in de enorme open wereld die Diablo IV zal bevatten.

15. Final Fantasy XVI (22 juni voor PlayStation 5)

Het zestiende deel van Final Fantasy zal in eerste instantie alleen op PlayStation 5 worden uitgebracht. De game speelt zich af op Valisthea, een wereld die verdeeld is tussen zes naties. De spanning tussen deze naties lopen op wanneer een ziekte, genaamd Blight, het land begint te verteren. Clive Rosfield, voogd van zijn jongere broer Joshua, ziet hoe zijn koninkrijk vernietigd wordt en gaat op wraakjacht naar de duistere Eikon Ifrit.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.