Sony wil tegen 2026 tien exclusieve Game as a Service-titels

PlayStation

Tijdens de zogenaamde earnings call van Sony vannacht, bevestigde het Japanse bedrijf eerder al dat de leveringen van de PlayStation 5 achter lopen op schema. Maar er was nog meer interessant nieuws te rapen tijdens deze call.

Sony lijkt te beseffen dat ze niet voor altijd kunnen blijven leunen op de succesvolle single player games waarvoor het bekend staat. Daarom hebben ze het voornemen uitgesproken om tegen 2026 maar liefst tien Live-Service Games of Games as a Service-titels op de markt te willen brengen.

Dit zijn meestal gratis games die continue ondersteund worden door de ontwikkelaars met nieuwe content. Om inkomsten te genereren worden er dan bijvoorbeeld wel Battle Passes of in-game items verkocht. Bekende voorbeelden van Live-Service Games zijn Fortnite, Call of Duty Warzone en Apex Legends.

Deze ambitie wordt gesteund door de overname van Bungie, die ook een grote, betaalde, Live-Service Game in zijn portfolio heeft: Destiny. Daarnaast zouden we dus vrij snel meer te weten kunnen komen over de beruchte standalone multiplayer plannen in het The Last of Us-universum.

Daarnaast zijn er ook heel wat externe studio’s aan het werk voor Sony aan onaangekondigde titels. Hopelijk komen we dus snel meer te weten aan welke projecten studio’s zoals Deviation Games, Haven en Firewalk Studios, werken.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.