PlayStation 5 is sinds release 17,3 miljoen keer verscheept

PlayStation 5

Sony heeft in zijn nieuwste kwartaalcijfers bekend gemaakt dat de leveringen van de PlayStation 5 momenteel achter lopen op het schema van de PlayStation 4. En dat is opmerkelijk omdat de leveringen een jaar lang op het zelfde niveau liepen. Als is er wel een duidelijke oorzaak voor de achterstand.

Tijdens de laatste drie maanden van 2021 leverde Sony namelijk “slechts” 3,9 miljoen PlayStation 5-consoles uit. In datzelfde kwartaal na de release van de PlayStation 4, verdubbelde Sony de productie en leverde het 6,4 miljoen stuks uit van deze console. Hierdoor heeft de PlayStation 5 nu een achterstand van zo’n drie miljoen consoles.

Met de PlayStation 5 kon Sony helaas de productie niet opschalen om dat er nog steeds een wereldwijd tekort is aan chips die de console moeten aandrijven. Volgens het Japanse bedrijf zijn de tekorten zelfs erger dan verwacht, waardoor het zijn doelstellingen moet terugschalen.

Geen goed nieuws dus voor wie naarstig op zoek is naar een PlayStation 5-console…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.