Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team dit weekend? (Week 44)

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!


Praga

Als het lot, en vooral mijn financiën, mij gunstig gezind zijn, dan ga ik dit weekend waarschijnlijk aan de slag met Call of Duty: Vanguard. Al hebben jaren ervaring me geleerd dat je bij de launch van dit soort games maar beter een week of twee kan wachten tot de kinderziektes verdwenen zijn. En vooral tot de servers stabiel zijn. Dus waarom niet iets anders spelen? House of Ashes, Guardians of the Galaxy, Valheim of gewoon eens neuzen wat er nog allemaal te beleven valt in Xbox Game Pass. Wat er mij doet aan denken dat het plots wel eens Age of Empires IV zou kunnen worden aangezien ik een Ultimate Game Pass heb.

En als we eens anders doen qua games, dan ook eens wat anders qua series. Dit weekend kies ik voor films, bijvoorbeeld Night Teeth, Dune (nu op VOD heb ik me laten vertellen), Free Guy op Disney + of iets anders. Maar er eerst voor zorgen dat ik chips en frisdrank in huis heb want zonder chips naar een film kijken, zelfs in de cinema, dat is niks voor mij.


MrRolfson

Nee, Call of Duty Vanguard staat niet op mijn menu dit weekend. Ik ga afwachten wat RoMa er over te vertellen heeft in zijn review volgende week. Afhankelijk daar van ga ik overwegen om voor het eerst in jaren een Call of Duty-game in huis te halen. Het is vooral de WWII-setting die mij enorm weet te triggeren.

Ik hou me ondertussen wel bezig in Mexico. Het fantastische Forza Horizon 5 heeft al zijn geheimen nog niet prijs gegeven, dus ga er nog wat wandelen met mijn blitse wagens. Al ga ik toch ook van mijn luie kont moeten komen, want Ubisoft heeft zowaar Just Dance 2022 in onze mailbox gedropt. Ideaal om samen met mijn kinderen te (proberen) dansen. Mijn en hun ervaringen lees je binnenkort in de review.


Luca

Eindelijk weer wat nieuws op het menu dit weekend. Zowaar trek ik nu al mijn beste skioutfit aan en trek ik er op uit in de wondere wereld van Riders Republic. Eind augustus ben ik reeds aan de slag gegaan met deze game, tijdens het wereldwijde preview-event. En hierna kon ik enkel concluderen dat dit waaghals-fetisjistisch-meesterwerk zeer goed op weg is om de ultieme open world sports game te worden. Ik ben dan ook zeer benieuwd of het in zijn opzet geslaagd is en deze ambities werkelijk kan waarmaken. Mijn verdict lees je binnenkort op deze website!

Aangezien Riders Republic als enige doel heeft om werkelijk te ontspannen, is het natuurlijk ook belangrijk om tussendoor mijn stressniveau opnieuw wat op te drijven. En wat is hier nu beter geschikt voor dan enkele bloedkokende potjes FIFA. Frustratie gegarandeerd!


High_LordWolnir

Dit weekend staat volledig in het teken van (hoe kan het ook anders) Call of Duty: Vanguard. Ik heb enorm lang uitgekeken naar deze editie. Vooral omdat ik grote fan ben van WO II-shooters. Ook heb ik de vorige Call of Duty overgeslagen omdat ik geen fan ben van Black Ops. Bij Activision slagen ze er telkens opnieuw in om een steengoede Campaign Mode in de game te steken. Ik heb genoeg om te verkennen dit weekend: de multiplayer maps vanbuiten leren (om zo Praga zijn K/D naar beneden te brengen mocht ik hem in game ontmoeten), een aantal missies uit de Campaign Mode voltooiien en zombies neerknallen.

Bovendien start vanavond mijn verlof. Ik heb drie volle weken om te genieten van de gamereleases deze maand. En daar zit heel wat lekkers tussen. Drie weken verlof betekent ook veel tijd om series te bekijken. Ik heb net einde van Undercover gezien en ben dus nu op zoek naar een nieuwe serie. Kastanjemanden staat al enige tijd op mijn lijst. Ik ben fan Scandinavische crimi series, zij hebben mij nog nooit teleurgesteld.


RoMa

De Tweede Wereldoorlog is de setting voor dit weekend met de release van Call Of Duty: Vanguard. Als trouwe soldaat ben ik altijd benieuwd naar het nieuwste deel van de reeks. De uitgebreide review lees je binnenkort op deze website! Black Ops: Cold War vond ik redelijk, dus ik hoop dat Vanguard beter doet. Met 20 maps op launch zal ik me alvast niet snel vervelen. Hopelijk is de single player campaign van het kaliber van WWII drie jaar geleden.

Meer FPS-geweld vind ik via Far Cry 6, dat me nog steeds volledig in de ban heeft. Meer dan 12 uur op de teller en ik heb nog geen derde van het eiland ontdekt. Elke air gun, patrouille en militaire basis moet eraan geloven! Het leger van Castillo kan niet op tegen mijn krokodil, vuurwerk en macarena CD’s. En dan moet ik ook nog die Gran Premio race zien te winnen.  


Frumberto

Age of Empires IV houdt mij voorlopig nog helemaal in de ban. Zo tussendoor probeer ik eens een indy game van mijn lijst te spelen. Dit weekend zal het Hades worden, al lang geleden aangeschaft maar dus nog niet aan spelen toegekomen. Het zou één van de best verhalende games van 2020 zijn en dat in een Grieks mythologisch jasje, I like!

Eastbound & Down is intussen uitgekeken, volgende op de lijst is Vice Principals. Ook weer een serie met Danny McBride van HBO. Wederom lachen, gieren, brullen met twee vicedirecteurs die vechten om de directeursstoel op een middelbare school.


Ardtieboy

Als mijn PostNL-bezorger erin slaagt om hier aan te bellen gedurende mijn drie wandeling met de hond van 15 minuten, dan ga ik toch serieus uit mijn kraam schieten. Waarom? Ik heb dit weekend alle pijlen gericht op Call of Duty: Vanguard die overigens vandaag zou moeten toekomen. Het is zowat een traditie geworden om tijdens regenachtige herfstdagen in november de nieuwe COD in huis te halen en wat lekker in het rond te knallen met kameraden.

Een heel weekend boven op mijn bureau vertoeven staat mijn madam helaas niet toe. Maar geen paniek, sinds kort spelen we dagelijks een rondje Mario Party Superstars. De game is een leuke bezigheid met z’n tweetjes in de zetel, al betrapte ik ‘die van ons’ geregeld online deze week met enkele willekeurige zevenjarigen. Of ze weet dat haar tegenspelers een vierde van haar leeftijd tellen? Dat denk ik niet, maar dan wint ze tenminste eens. Van die laatste kun je trouwens binnenkort de review verwachten!


auron_sagara

Dit weekend ga ik proberen enkele uren in Days Gone te steken, zodat ik toch wat dichter bij het einde van de game geraak. Ik vind het nog steeds een ondergewaardeerde game. Als het lukt zal ik met mijn vaste co-op partner het verhaal van Gears of War 4 verder zetten. Wie in het bezit is van een game pass raad ik deze reeks zeker aan, ondanks de leeftijd van de eerste Gears games.

Op gebied van series hebben we afgelopen week het fantastische derde seizoen van Killing Eve uitgekeken. Bovendien hebben we ook eindelijk de gehypte serie Squid Game gezien. Deze laatste was goed, maar naar mijn bescheiden mening te overhyped. Ondertussen gaan we dit weekend seizoen drie starten van Manifest.

Lazlo

Hoewel ik dacht dat het een pover jaar qua gamereleases zou worden, werd ik toch plots verrast door een hoop aan titels die om m’n aandacht schreeuwen. De nieuwste Call of Duty, bijvoorbeeld, die nu ieder moment met een busje van PostNL kan arriveren. En dan heb je nog Age of Empires IV waar ik nog lang niet klaar mee ben. Toch weer een toppertje, ondanks het gebrek aan innovatie.

Maar de meeste uren breng ik tegenwoordig door in NBA 2K22, weliswaar. De frustraties waar ik het over had in mijn review blijven pijnlijk de kop opsteken, maar desalniettemin zit ik toch weer goed in het ontwikkelen van mijn MyPlayer om hopelijk binnenkort met de Mavericks een eerste Championship Ring over m’n vinger te kunnen schuiven.

Maar ook Deathloop vraagt nog steeds om aandacht en intussen ben ik me best aan het amuseren in de indie ARPG Hellsquad. Bon, je leest het goed, veel tijd voor andere dingen heb ik niet.

Dus als je me nu wil excuseren, ik ga nog wat gamen…


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.