Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team dit weekend? (Week 43)

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!


Praga

Een lang weekend! Drie dagen om te gamen, en ik zal ze nodig hebben. Om te beginnen dubbele wapen-, battle pass- en level XP in Cold War. Daarnaast heb ik me laten verleiden tot de aanschaf van Valheim. Ik deed er om te beginnen maar liefst 5 uur over om een deftig huis neer te poten. En het strafste was dat het me niet stoorde om telkens opnieuw te herbeginnen, aan te passen en grondstoffen te farmen. Eigenlijk een ideale game om te ontstressen en tot rust te komen als ik het zo mag zeggen. Al is het nog maar het begin natuurlijk. Ik zal wel zien wat de wereld zelf nog te bieden heeft.

Daarnaast Halloween, een reden om House of Ashes aan te schaffen. De game is immers betaalbaar en kost me geen 70 euro. Of laat ik me verleiden door Marvel’s Guardians of the Galaxy? De beste game van het moment, inclusief een super vette soundtrack. Pfff al die keuzes, een mens wordt er moe van…

Qua series ben ik na het Koreaanse My Name op Netflix begonnen met Jupiter’s Legacy, eveneens op Netflix en zeker de moeite waard. Een superheldenserie waar niet alles rozengeur en maneschijn is in het superheldengezin, wat natuurlijk zijn impact heeft op hun acties. Zeker eens checken als je eens iets anders wil dan de zoveelste Marvel- of DC-superheldenserie.


MrRolfson

Een weekend van drie dagen is altijd feest! Dat gaat gevierd worden met lekker languit in de zetel hangen en ondertussen wat gamen. Daarbij ga ik zeker verder op avontuur met de wachters van het universum in Marvel’s Guardians of the Galaxy! Wat is dit toch een fantastische game. Een echte verademing om nog eens een pure single player game te spelen, zonder poespas.

Verder staat er ook een Tarantino-film op het menu. Mijn vriendin is een grote fan van de Amerikaanse regisseur, dus ga ik me met plezier onderdompelen in de wereld van Reservoir Dogs.


Luca

Na een knalprestatie vorig weekend ga ik verder op mijn elan en vat ik de nieuwe FUT Champions Weekend League aan met een enorme portie zelfvertrouwen. Mijn team begint ondertussen aardig wat vorm te krijgen en met Kante heb ik bovendien ook mijn eerste klepper unpacked. Maar voor de rest blijf ik toch wat op mijn honger zitten, en ik hoop dus dat ik snel nog wat topspelers aan mijn teamlijst mag toevoegen. Er staat bij mij dus maar één ding op het menu dit weekend en dat is hopen dat de FIFA-goden mij de komende drie dagen zeer goedgezind zijn.

Voor de rest ga ik het gamen misschien wat links laten liggen en proberen te genieten van de laatste straaltjes herfstzon die op ons land neerstrijken. Dit zal ongetwijfeld een van de laatste keren zijn dat we onze wollentrui nog thuis kunnen laten en in een dunne t-shirt de deur uit kunnen. Des te reden meer dus om de dag te plukken. 


High_LordWolnir

Dit weekend staat volledig in het teken van Halloween. Toch wel één van mijn favoriete festiviteiten. Eind augustus kwam ‘Tormented Souls’ uit. Dit spel is een hommage aan klassiekers zoals Silent Hill en Resident Evil. Veel elementen uit deze spellen komen terug in Tormented Souls zoals bijvoorbeeld de inventory management uit Resident Evil. Ik heb speciaal gewacht tot dit weekend om het spel te spelen. Ik lees niets dan goede kritieken dus ik ben erg benieuwd. Het spel zou ook maar zo’n 8-tal uur duren waardoor ik het zeker wil uitspelen. Daarnaast ga ik mijn verhaal verderzetten in Resident Evil 6 en ga ik tussendoor wat zombies neerknallen in Back4Blood. Ook ga ik sowieso een tweetal horrorfilms bekijken al weet ik nog niet zeker welke. Misschien doen ik een Scream-marathon aangezien de nieuwste film in december naar de bioscopen komt.

Voor wie dit weekend nog op zoek is naar inspiratie op vlak van gaming en films, geef ik graag wat suggesties.

Gaming:

  • The Medium: gratis via Xbox Game Pass
  • The Dark Pictures: heel leuk om samen met vrienden te spelen en het eerste spel uit de reeks, Man of Medan, is ook gratis te spelen via Xbox Game Pass
  • Tormented Souls

Films:

  • Hereditary: te bekijken via Netflix
  • Midsommar
  • As Above, So Below
  • V/H/S
  • The Lighthouse

RoMa

Jongens, ik ben he – le – maal hooked aan Far Cry 6. Dit weekend zet ik mijn verkenningstocht doorheen Yara volle kracht verder. Ik wil geen enkel hoekje van de map ongezien laten en elk icoontje zal behandeld worden! Samen met m’n liefste croc Guapo aan m’n zeide kan ik de wereld aan.

Qua afwisseling kijk ik naar co-op in FIFA 22. Samen met m’n co-op buddy beginnen we aan de tweede playthrough van The Dark Pictures: House Of Ashes. Die storyline kan nog héél anders uitdraaien. Als ik het gamen moe raak is er Community op Netflix. Al weken houdt het me in de ban, ik zit intussen eind seizoen 4. 


Frumberto

Ik waag mij dit weekend aan een stevig potje Age of Empires IV. Ik heb al dagen, in uren, gespendeerd aan diens voorgangers, met name vooral Age of Empires II. Nu is het plan niet om direct alles te gaan min-maxen want dan is de fun direct uit het spel. Rustig alle verschillende volken ontdekken en mij goed amuseren is de boodschap!

De afgelopen dagen ben ik Eastbound & Down beginnen kijken. Hou je van comedy à la ‘Pineapple Express’, ‘Your Highness’ en ‘This is the End’? Dan ga je je zeker een breuk lachen met deze serie. Het is een HBO serie van 2009, je kan deze bekijken via Streamz. Dit weekend eindigt wellicht mijn binge-avontuur want ik zit aan het vierde en laatste seizoen, afleveringen duren +/- 25 minuten. Ik ben fan, Danny McBride all the way!


Ardtieboy

Verlengd weekend, driewerf HOERA! Dit weekend krijgt één game de absolute prioriteit en dat is Destiny 2. Het Halloween-event Festival of the Lost loopt stilaan op zijn einde en ik moet nog behoorlijk wat zaken van mijn to-dolijstje schrappen. De gigantisch spin-Sparrow is reeds binnen, al wil ik elk masker ook bemachtigen. Evident wordt het niet, want ik heb nog heel wat candy nodig en het evenement wordt op 2 november opgedoekt.

Mocht er nog een gaatje in mijn planning sluipen, dan ga ik maar al te graag aan de slag met Pokémon. Het is wellicht valse hoop; maar ik had echt graag de Sword-versie van de game uitgespeeld alvorens de Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl uitkomen. Ik heb wel nog eventjes, al is de League op het einde geen kattenpis.

Ritjes op de passagierszetel worden dan weer gevuld met een flinke portie Hearthstone. Zo kregen we een paar weken geleden Mercenaries op ons bord en komt Blizzard op 2 november met een nieuwe mini-set op de proppen. Kunnen we dan ALSTUBLIEFT die 10 dagen-weken invoeren?!


auron_sagara

Het weekend starten we goed met een weekje verlof. Vanavond ga ik met het vrouwtje aan seizoen 3 beginnen van de geweldige reeks Killing Eve, echt een aanrader. Zaterdagavond wordt een Halloween avondje met het gezin en daar staat de klassieker Halloween op het programma.

Op gamegebied zal ook Halloween centraal staan met House of Ashes. Met mijn vaste coöp partner hebben we Back 4 Blood even opzij geschoven en zijn we terug aan de Gears of War reeks begonnen met Gears 4 als volgende game.
Het zal er ook nog gezellig aan toe gaan op zaterdagmiddag met vrienden die gezellig komen tafelen met lekker eten en drinken.


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.