Vertigo Games’ VR FPS After the Fall verschijnt 9 december

Vertigo Games die ken je zeker van die andere VR-klepper Arizona Sunshine. Wel het goede nieuws is nu dat de Hollandse studio op 9 december uitpakt met een nieuwe VR FPS, genaamd After the Fall.

After the Fall, dat garant staat voor razendsnelle actie in co-op, verschijnt dus op 9 december en dit op PSVR, Oculus Quest 2 en PC VR.

In After the Fall werd de beschaving in de jaren 1980 tot stilstand gebracht door een nieuwe ijstijd die de mensheid met uitsterven bedreigde. Experimenten die werden uitgevoerd in een wanhopige poging om mensen weerbaarder te maken tegen de kou, liepen vreselijk mis en brachten gewelddadige ondode wezens voort. Deze zogenaamde snowbreed zijn gemuteerd en verwrongen door de meedogenloze kou.

Twintig jaar later is de mensheid ondergronds gedreven en hangt haar overleving af van de Harvest Runners, overlevenden die moedig genoeg zijn om zich in de door snowbreed geteisterde woestenij te wagen om levensnoodzakelijke voorraden mee terug te nemen.

Spelers begeven zich in de overblijfselen van een bevroren, post-apocalyptisch LA, hanteren dodelijke wapens en op de jaren ’80 geïnspireerde technologie met levensechte bewegingen. Ook ontwikkelen ze hun eigen vechtstijl terwijl ze hun krachten bundelen met spelers over de hele wereld die het opnemen tegen hordes en torenhoge eindbazen in een poging de stad een betere plek achter te laten dan hun voorgangers.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)