Chinese gigant Tencent investeert in From Software

Al heel wat Westerse studio’s mochten proeven van de investeringsdrang van de Chinese gigant Tencent. Door dit succes is het tijd om hun vleugels uit te spreiden en richten ze zich nu op de Japanse markt. Zo komt Tencent terecht bij From Software.

De investering is eerder onrechtstreeks gebeurd, want Tencent heeft voor 264 miljoen dollar 6,86% van de aandelen van Kadokawa gekocht. Kadokawa is het moederbedrijf van From Software, de studio die we kennen van Bloodborne, Dark Souls, Sekiro en Elden Ring, dat op 25 februari 2022 verschijnt.

De investering zal voornamelijk gebruikt worden om nieuwe games te ontwikkelen.

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.

Eén opmerking over 'Chinese gigant Tencent investeert in From Software'

  1. Is dit nu een goede of slechte evolutie want de koek van Tencent wordt stilaan heeeel erg groot. Investering voor het maken van games is goed maar in het land van herkomst wordt gamen min of meer aan banden gelegd …

Reacties zijn gesloten.