Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team dit weekend? (Week 40)

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!


Praga

Een nieuw weekend, en voor het eerst sinds lang een weekend waarin ik niet zal gamen of series zal kijken.

Inderdaad! Ik vertrek namelijk voor een weekje naar Lanzarote om er te genieten van de zon, zee, strand, rust, cocktails, lekker eten, pintjes en alles wat het magische vulkaaneiland nog te bieden heeft. Ik ben nog nooit in Lanzarote geweest, maar heb er al veel moois over horen vertellen, dus tijd om dat allemaal eens te gaan checken.


MrRolfson

Dit weekend zal ik een serieuze kater moeten doorspoelen. De Rode Duivels gingen gisteren roemloos ten onder tegen Frankrijk, zelfs nadat ze 2-0 voor stonden. Daar gaat mijn gezellige voetbalavond met vrienden op zondagavond. Want nee, die troostfinale zegt mij nu écht niks…

Op gamesvlak staat Diablo II: Resurrected opnieuw op het menu, nadat ik eerder deze week het mooie Lost In Random afwerkte. Al ga ik ook wel even aan de slag met de open bèta van Battlefield 2042. Benieuwd of deze nieuwste telg uit de Battlefield-franchise mij wel kan bekoren.


Lazlo

Gisterenavond ben ik dan eindelijk Dune gaan kijken. Damn, wat een goeie film. Zo goed zelfs dat ik overweeg om vanavond tijdens de date night met vrouwlief nogmaals naar de bioscoop af te zakken voor 2,5 uur sci-fi van de bovenste plank.

Verder zijn er heel wat games die om m’n aandacht strijden. Nu ik dan eindelijk aan Deathloop begonnen ben, kriebelt het om steeds verder te spelen. Toch wil ik m’n MyPlayer-character in NBA 2K22 verder levellen om eindelijk uit m’n losing streak met de Pistons te geraken. Ondanks m’n eerder matige review, heeft de basketbalgame me toch weer goed in z’n greep.

En dan staat Back 4 Blood nog te wachten op Xbox Game Pass voor een eerste speeltest en heeft m’n tankstation in Gas Station Simulator dringend wat meer liefde nodig.


Yakkoi

Jawel! Sinds vandaag ben ik eindelijk in het bezit van een PlayStation 5! Ik ga beginnen met Returnal en de Demon’s Souls remake, en zien hoe verslavend die uitdraaien. Verder neem ik zeker nog tijd om Code Vein verder te spelen, aangezien ik daar eindelijk door de helse kathedraal area ben waar ik meer dan 3 uur door gelijkaardige torens heb moeten lopen.

Er komt ook sowieso nog een run van Rogue Lords in, een heel boeiende roguelike deck builder waar ik spoedig een review van op deze site zal schrijven. Je leest zeker nog hoe het bevalt om met de duivel te spelen en vals te spelen als het geluk niet aan je zij is.

Qua series ben ik zoals de halve wereld helemaal in de ban van Squid Game nu. Ben zeer geïntrigeerd door de games en door de motieven van de villains. Sommige personages zijn niet enorm slim en maken dubieuze keuzes, maar de entertainmentfactor blijft heel hoog!


Frumberto

Het zal dit weekend schuiven en zoeken worden om effectief voor mijn PC te kunnen kruipen. Tijdens deze schaarse momenten hoop ik niet te moeten staan wachten in de queue om New World te kunnen spelen. Al schat ik de kans vrij hoog in, aangezien het weekend is. Ik doe in ieder geval een poging anders keer ik in een nostalgische bui weer even naar één van mijn favoriete RTS games: The Lord of the Rings: The Battle for Middle-earth II. Daarnaast zou ik eindelijk eens willen beginnen aan de Siege of Paris-uitbreiding van Assassin’s Creed Valhalla.

Waar ik zeker tijd voor ga hebben, ‘s avonds weliswaar, is het bekijken van ‘Free Guy’. De film staat sinds een paar dagen op Disney+ en zou blijkbaar een guilty pleasure moeten zijn voor gamers. 


RoMa

Weinig tot absoluut geen tijd voor deze stralende jongeman dit weekend. Stralend, omdat ik op vakantie zit in Chernobyl en de rest van de exclusiezone! Een reis die ik al een hele tijd wou doen en ze stelt niet teleur. Wat een unieke bestemming. We lappen er ook nog de Oekraïnse hoofdstad Kiev bij.

Des te meer genot ga ik hebben van na deze reis de survival-FPS Chernobylite verder te spelen. En als ik later dit weekend terug thuis ben, stort ik mij vol op de zombie co-op shooter Back 4 Blood. De review vind je snel op deze fijne website!


Dsan

Dit weekend trek ik opnieuw naar het idyllische mijnstadje Haven Springs uit Life is Strange: True Colors. Ik heb hier en daar nog een paar memories gemist en ga die via chapter select even opsporen. Zo heb ik er weer een nieuwe completion bij.

Verder hoop ik genoeg tijd te vinden om mijn avontuur voort te zetten in de waanzinnig mooie wereld van Kena: Bridge of Spirits, tenzij ik weer om de haverklap in de Photo Mode duik om wat toffe screenshots te maken voor mijn Instagrampagina.

De stiefzoon mag dit weekend ook zijn verjaardagscadeau uitpakken: FIFA 22 op de Xbox. Op basis van de free trial vond ik al dat FIFA 22 opnieuw een paar goede stappen vooruitzet, dus ik kijk er wel naar uit om deze wat meer te spelen. En natuurlijk ga ik dit weekend ook wat potjes tegen mijn stiefzoon spelen om te tonen dat deze ouwe het nog steeds niet verleerd heeft.


Ardtieboy

Nood breekt wet. “Een SSD van 1TB voor mijn PlayStation 5 van 200 euro, goed zot!” is een one-liner die iedere PS5-owner wel eens over zijn tong liet rollen. Toch heeft de beperkte opslagcapaciteit mij zover gekregen om mijn spaarpot open te breken. Ik kocht dan ook deze week de XPG Gammix S70 van 1TB. Ik moet nu ook geen 20 games op mijn PS5 hebben staan, maar met Call of Duty geïnstalleerd is het nu eenmaal moeilijk om andere games langer dan twee weken te laten staan op de SSD. I know, het zware leven van een reviewer…

Over reviews gesproken; dit weekend staan er twee toppers op het menu. Beginnen doe ik met Lemnis Gate; een soort tactische shooter die verschillende genres combineert op PS5. Het ziet er behoorlijk complex uit, al doet het mij wat denken aan Deathloop versus Destiny. En zeg zelf; dat klinkt toch helemaal niet zo slecht.

Ook zal ik dit weekend voor het eerst in mijn leven een Metroid-game onder handen namen: Metroid Dread. Ik lees niets dan positieve commentaren en kijk dan ook behoorlijk uit naar de game. En die Switch is toch verdomd ideaal om mee in de zetel onder een fleece-dekentje te kruipen met een warme chocomelk. Ow yeah, it’s that time of the year again.


High_LordWolnir

Deze week is Alan Wake: Remastered uitgekomen. Aangezien ik de originele nooit gespeeld heb, keek ik extra uit naar deze game. Zeker omdat ik grote fan ben van ‘Control’. Ik heb al een handvol uren gespeeld maar ik ga dit weekend alvast op zoek naar meer batterijen en pagina’s van het manuscript.

Verder ga ik nog wat bestellingen leveren in Death Stranding: Director’s Cut en staan er traditioneel wat wedstrijdjes in FIFA 22 Ultimate Team op het menu.

Tussen het gamen door ga ik de serie ‘Lost’ dit weekend uitkijken op Disney+. Ik moet enkel nog de laatste 2 afleveringen van het finale seizoen bekijken. Het is denk ik de 5de keer dat ik deze serie volledig uitkijk. Je kan dan dus gerust stellen dat het mijn favoriete serie is.


Auron_Sagara

Dit weekend zal vooral in teken staan van mijn dochter Lara die aanstaande zondag 13 jaar wordt. Vanavond in het laat ga ik toch proberen om wat verder te geraken met Days Gone. Deze game deed me bij release niks, maar onlangs door het laatste seizoen van The Walking Dead, dacht ik kom probeer het nog een keer, en heb het me nog niet beklaagd.

Voor de rest staat er zondagavond normaal gezien het uitspelen van Gears of War: Judgement op het programma met mijn vaste coöp partner. Op gebied van series en programma’s zal het wat inhalen worden wat afgelopen week op tv is geweest. De rest zal een dagje Bobbejaanland worden voor ons Lara en haar vriendin en ik ga met het vrouwtje Turnhout onveilig maken. 


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

Eén opmerking over 'Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team dit weekend? (Week 40)'

  1. Ik zelf ben begonnen aan Far Cry 6, na jullie positieve review toch maar aangeschaft, desondanks ik eerst serieus mijn twijfels had. En gisteravond begonnen aan Metroid Dread. Ik kijk uit om jullie review te lezen, want mijn God wat een game!! Lang geleden dat ik nog eens zo van een game heb genoten.

Reacties zijn gesloten.