Resident Evil 7: Biohazard meer dan 10 miljoen keer verscheept

Resident Evil 7 Biohazard

Vandaag maakte uitgever Capcom bekend dat Resident Evil 7: Biohazard meer dan 10 miljoen keer werd verscheept sinds zijn release in 2017. Hiermee is het de eerste game in de franchise die de kaap van 10 miljoen heeft overschreden. Chapeau!

Toegegeven, na Resident Evil 5 en 6 werd het tijd voor Capcom om de game over een andere boeg te gooien. Het succes van de eerste 4 spellen werd bijlange na niet meer gehaald. Dus werd besloten om de game een volledige make-over te geven. De third-person camera maakte plaats voor een first-person perspectief om een overweldigende en meeslepende horrorervaring te bieden. Ook geen Leon, Chris, Jill of Claire meer. Nee, we kregen het verhaal van Ethan en Mia voorgeschoteld.

De game kreeg, terecht, wereldwijd hele goede reviews en lof. De beslissing om de game in 2017 in een nieuw jasje te steken, bleek dus een gouden zet te zijn.

Het lijkt mij dan ook logisch dat Capcom voor Resident Evil: Village dezelfde formule heeft toegepast. Wie trouwens zin heeft, kan hier onze uitgebreide review over deze game nog eens teruglezen.

Alvast een welgemeende proficiat aan Capcom!

P.S. De game behoort overigens tot de Playstation Plus Collection waardoor eigenaars van een Playstation 5 de game volledig gratis kunnen spelen. Ook mensen met een abonnement op Xbox Game Pass kunnen dit spel kosteloos spelen!

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.