fbpx

Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team dit weekend? (Week 15)

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Laat het smaken!


Praga

Dit weekend ga ik me nog eens focussen op Apex Legends. Ik heb de game bij release zot gespeeld maar maakte alsnog de overstap naar Modern Warfare én vooral Warzone. Daarna kwam Cold War en leek Apex Legends voor mij dood en begraven. Tot ik de laatste weken weer wat meer geïntrigeerd raakte door Respawn Entertainments battle royale-game, en vooral de vele speciale events die uitgebracht werden. Resultaat: den deze is weer volop Apex Legends aan het knallen. Ik voeg er wel aan toe dat mijn battle pass tier 100 is, en het nieuwe seizoen pas volgende week start, en dat ik dus wel even iets anders kan spelen. Vraag is natuurlijk of ik die lijn doortrek na de release van het seizoen in Cold War.

Voordeel van Apex Legends is voor mij vooral dat je niet moet zitten wachten in die wachtzone voor de match begint en dat je achteraf ook niet door de gulag moet waardoor je dus veel sneller kan spelen. Bovendien heb ik in Apex ook geen last van campers en snipers maar gaat iedereen daar volop voor de overwinning wat de matchkes veel intenser maakt. En als je het nog niet zou weten, Apex Legends is gratis, beschikbaar op alle consoles en PC én heeft ook een battle pass.

Daarnaast ga ik zeker Outriders uitspelen en nog wat vorderingen maken in Control want ik ben wel benieuwd hoe dat verhaal gaat aflopen. Qua series ben ik begonnen aan The Lost Pirate Kingdom, een docureeks over, inderdaad, piraten, en heb ik me laten vertellen dat de serie The Serpent op Netlflix ook zeer de moeite zou zijn.

Praga knalt terug in Apex Legends nu zijn Warzone Battle Pass Tier 100 is.

MrRolfson

Vorige week zijn mijn vriendin en ik gestart met It Takes Two. Een fantastische co-op game van dezelfde studio die ons A Way Out voorschotelde. We zijn al aardig opgeschoten in de game, maar gaan zeker en vast nog enkele uren toevoegen aan onze speeltijd in It Takes Two. Al staat Moto GP 21 op de PlayStation 5 ook op het menu. Daarvan hoop ik jullie volgende week de review voor te schotelen.

Na Praga zijn lofzang over Apex Legends ben ik ook wel te vinden om deze battle royale van Respawn uit te proberen. Want ik hou wel van snelle, no-nonsense actie en dat lijkt Apex wel te bieden. Zeker omdat ik wel fan geworden ben van Fortnite en de gameplay van Call of Duty Warzone iets te traag gaat naar mijn mening.

Zondag staat dan volledig in het teken van de sport. Niet geheel toevallig kondigde Codemasters en EA deze week F1 2021 aan, want dit weekend wordt er na drie weken stilte opnieuw geracet. Het F1-circus strijkt neer in Imola, terwijl de helden van de fiets de Amstel Gold Race rijden. Met een hertekend parcours ligt de weg naar Belgische winst volledig open. Ik hoop dan ook dat Wout van Aert nog eens de handen in lucht mag steken, net zoals op de cover van het Tour De France 2021-game!

Samenwerken is de boodschap in It Takes Two. En dat kunnen Kevin en zijn vriendin als de beste!

Yannick

Dit weekend heb ik weer veel tijd om aan games te besteden. De hoofdgame van deze tweedaagse wordt ongetwijfeld Monster Hunter: Rise op de Switch. Ik heb er nu al 50 uur aan besteed en Hunter Rank 5 gehaald. Een derde vriend heeft het spel recent aangeschaft, wat betekent dat ik hem vooral ga helpen met grinden en tegelijkertijd enkele van de nieuwe wapens ga uittesten.

Verder ga ik me ook iets meer verdiepen in Days Gone, een van de laatste PlayStation 4-games die nog op m’n pile of shame stond. De introductie smaakte naar meer, dus ik ben benieuwd of deze zichzelf voldoende kan onderscheiden van de talloze andere open world-games. 

Yannick heeft al 50 uur op de teller staan in Monster Hunter: Rise en gaat daar dit weekend nog wat uren aan toevoegen.

Ardtieboy

Dit weekend vertoef ik opnieuw aan de Vlaamse kust. Dat betekent meteen ook dat mijn Switch opnieuw overuren zal draaien op het appartement! Ik heb dan ook besloten om mijn Animal Crossing-eiland terug op te zoeken. Een blij weerzien wordt het niet, want de personages voelen zich nogal snel verwaarloosd. Kortom, ik zal het één en ander mogen goed maken alvorens alle bewoners mij weer graag zien komen.

Ook ga ik dit weekend aan de slag met de Switch-versie van Relicta; een first-person puzzelgame die wat weg heeft van een futuristische The Witness. Volgende week mogen jullie zich dan ook aan een review van de game verwachten!

Zondag 18 april 2021 staat ook wel bekend op de dag waarop de Amstel Gold Race wordt gereden. Deze koers staat symbool voor het keerpunt tussen de Vlaamse en Waalse klassiekers en dus het perfecte moment om nog eens te knallen. Praktisch alle toppers doen mee met uitzondering van het Van der Poel-fenomeen (die een paar jaar terug de race op een fenomenale manier won). Het is de uitgelezen kans voor onze Vlaamse toppers om nog eens de hoofdvogel af te schieten! Het geheel vul ik aan met hier en daar een aflevering van de Amerikaanse versie van The Office. Een topserie pur sang.

Ardtieboy trekt er dit weekend virtueel op uit in de Switch-versie van Relicta.

Luca

Ik heb net een bijzonder drukke week achter de rug, en het gaat me dan ook ontzettend veel deugd doen om dit weekend eindelijk opnieuw wat aandacht te kunnen besteden aan mijn, net niet overdreven, gepassioneerde hobby. Jammer genoeg blijft, net als vorige week, mijn ellenlange zoektocht naar een nieuwe opwindende gametitel duren. De zombies in Days Gone zijn ondertussen tot de verdoemenis gebracht, de FIFA-frustraties hebben een bodemloos dieptepunt bereikt en ik heb zelfs voor een eerste keer kennisgemaakt met de unieke sfeer van Oddsworld: Soulstorm. Een eeuwenoude klassieker waarover ik dan ook een uitgebreide review heb neergepend.

Na de verschillende game-orgasmes van Praga en RoMa te moeten aanhoren, ben ik aan het overwegen om zelf Outriders in huis te halen. Maar de kans is groot dat ik echter zal wachten op de release van Returnal, want die ligt eind deze maand al in de winkelrekken. Vermoedelijk zal ik wel eerst nog even afwachten wat onze review me weet te vertellen over deze aanstormende third-person shooter. Ik ben wel alvast razend benieuwd.

Luca verdiepte zich afgelopen week in de wondere wereld van Oddworld: Soulstorm

Lazlo

Ik ben helemaal verliefd geworden op Disco Elysium en haar donkere, komische karakter. De kans is groot dat, als er wat te gamen valt dit weekend, je me in de straten van Revachol zal terugvinden, op zoek naar mijn verleden, oh ja, en een moordenaar. Je leest er binnenkort alles over in m’n review!

Al moet ik zeggen dat de Cold War-multiplayer me ook goed te pakken heeft. Dat in combinatie met een nieuwe map in Warzone, wil zeggen dat ik wellicht ook wat Call of Duty zal spelen dit weekend.

Met vrouwlief ben ik dan weer naar Star Trek: Picard beginnen kijken op Prime Video. Zelfs als niet-Trekkie (heb misschien ooit eens een Star Trek-films gezien in een ver verleden, maar that’s it) heeft de serie me beet met acteerwerk van de bovenste plank en een boeiend plot.

Oh ja, en met wat vrienden zijn we nu ook alle Pixar-films in volgorde van verschijnen beginnen kijken. Zoveel te doen, zo weinig tijd. Maar da’s niets nieuws natuurlijk.

Lazlo is helemaal verliefd geworden op de donkere wereld van Disco Elysium.

RoMa

De voorbije dagen was het al Outriders dat de klok sloeg. Dit weekend speel ik ‘m sowieso uit, inclusief elke zijmissie. Deze ging er enorm vlot door, ik zit nu aan de 17de en laatste gamewereld. Een verslavende bedoening en absoluut geen korte game!

Na het online press event van Shin Megami Tensei 3: Nocturne ga ik nu aan de slag met de preview-key van deze remake. Ik ga toch opteren om te spelen met Dante, mijn held van de Devil May Cry-serie, inbegrepen in deze JRPG. Verder is het back to the Cold War met Call Of Duty en tonnen plezier en stress met Fall Guys en Rocket League.

Op Netflix is Narcos afgewerkt en heb ik dat gekende gevoel van leegte nadat je een topreeks beëindigd hebt. Deze leegte vul ik met Below The Surface, een Deense crimereeks die zich afspeelt in het gebied waar m’n ouders drie jaar gewoond hebben. Memories.

RoMa gaat aan de slag met de remaster van Shin Megami Tensei 3: Nocturne.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: