fbpx

Codemasters en EA kondigen F1 2021 officieel aan

Nadat Electronic Arts vorig jaar de racegame ontwikkelaar Codemasters overnam, kondigen beide partijen hun eerste game aan: F1 2021. Een belangrijke nieuwigheid is de toevoeging van een uitgebreide story mode en de komst naar next-gen consoles.

In de gloednieuwe verhaalmodus Braking Point wil Codemasters naar eigen zeggen gamers een epische reis voorschotelen die ons van de Formula 2 tot de sterrenstatus in de wereld van de Formula 1 moet brengen. Gamers moeten worden ondergedompeld in de prestigieuze wereld van F1 en ervaren zowel op als naast de baan de rivaliteit, emotie en toewijding om te presteren op het hoogste niveau.

“Braking Point is een spannende, nieuwe innovatie die al een aantal jaar in de maak is. We zijn er trots op om de game-ervaring uit te breiden en spelers de mogelijkheid te geven om die hoge pieken en diepe dalen van het leven in de Formula 1 te ervaren, zowel op als naast het circuit,”  zegt Lee Mather, Franchise Game Director at Codemasters. “Braking Point transformeert de game en zet de speler in het middelpunt van het grootste racespektakel van de planeet.”  

(Lees verder onder de video)

F1 2021 breidt daarnaast ook de carrièremodus uit met een nieuwe mogelijkheid om met twee spelers te spelen. Hierdoor wordt het mogelijk om online vrienden toe te voegen en coöperatief te spelen of verschillende teams te kiezen en de rivaliteit op het circuit uit te vechten in synchrone race-sessies. Elke coureur heeft de complete controle over hun eigen hulpmiddelen waardoor gamers van elk niveau het tegen elkaar kunnen opnemen.

De carrièremodus introduceert ook de Echte seizoensstart, die gamers de mogelijkheid geeft om op elk moment in het seizoen in te stappen met de huidige standen uit het wereldkampioenschap van de coureurs en constructeurs.

“Wij zijn meer keuzes en manieren van spelen aan het ontwikkelen. De Echte seizoensstart geeft spelers de mogelijkheid om hun carrière af te stemmen op het F1®-seizoen,” zegt Paul Jeal, F1® Senior Franchise Director bij Codemasters. “De toevoeging van de Carrière voor twee spelers brengt nieuwe uitdagingen naar de iconische gamemodus. Spelers kunnen nu kiezen om coöperatief te spelen en hun successen te delen of juist tegen elkaar te strijden voor hun persoonlijke glorie.”

F1 2021 introduceert ook drie nieuwe circuits: Portimão in Portugal, Imola in Italië en straatcircuit van Jeddahin Saoedi-Arabië. Deze circuits worden na launch als gratis content toegevoegd.

F1 2021 is vanaf 16 juli beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC via Steam. De game zal ook voor het eerst naar de next-gen consoles komen en krijgt zo op de PlayStation 5 en Xbox Series X|S een visuele boost en snellere laadtijden. Meer details over deze versies worden op een later moment bekend gemaakt.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

4 gedachten over “Codemasters en EA kondigen F1 2021 officieel aan

  1. pff…. weer geen VR ondersteuning. Dan hou ik het bij Assetto Corsa met de F1 2021 hybrid mod…

    1. Hey Eric, dat is nog niet gezegd. Nu is de eerste ‘grote’ aankondiging gedaan. Ik veronderstel dat ze nog wel wat achter de hand hebben… Ik hoop dus met je mee!

Reacties zijn gesloten.

%d