fbpx

De grote PS VR2-games mini reviewparade – Deel 2

Enkele weken geleden serveerde ik jullie al een eerste lading korte reviews van PlayStation VR2-games. Nu is het tijd voor een tweede special met opnieuw enkele aanraders als je de PlayStation VR2 in huis hebt liggen of van plan bent om een aan te schaffen. Check zeker ook de uitgebreide review van Sony’s vlaggenschip Horizon Call of The Mountain.

No Man’s Sky

No Man’s Sky had in 2016 een moeilijke launch. Heel wat zaken die beloofd waren door ontwikkelaar Hello Games bleken niet in de game te zitten en qua performance was het ook gene vette. Maar alle kudo’s voor de dames en heren bij Hello Games, want tot op de dag van vandaag werken ze keihard om No Man’s Sky te blijven verbeteren. Ook al was die Switch-versie niet bepaald een succes te noemen.

Dat ligt helemaal anders bij de PS VR2-versie van No Man’s Sky. Deze versie ziet er adembenemend goed uit. Het is een waar plezier om rond te wandelen op een van de ontelbare planeten en met je ruimteschip doorheen de sterren te cruisen. Al moet ik eerlijk toegeven dat het beeld er minder scherp uit ziet met je VR-bril op je neus in vergelijking met m’n televisiescherm. Maar da’s echt muggenziften.

Op vlak van controls hebben de ontwikkelaars enkele leuke extra’s toegevoegd. Nu kan je, net zoals in Horizon Call of The Mountain, over je schouders grijpen om zo de Multi-tool beet te nemen. Ook je inventory vind je nu terug ter hoogte van je pols. Handig!

“No Man’s Sky op PS VR2 is een adembenemend ruimtespektakel”

Pluspunten
+ De volledige game is in VR
+ Waanzinnige vergezichten
+ Handige interface

Minpunten
– Wereld kan overweldigen zijn in VR

Website: PlayStation Store


Star Wars: Tales from the Galaxy’s Edge – Enhanced Edition

Wat keek ik als Star Wars-fan van het eerste uur uit naar deze game. Star Wars: Tales from the Galaxy’s Edge verscheen initieel twee jaar geleden voor de Quest 2 en moest dienst doen als verdoken promo voor het gelijknamige Star Wars-gebied in de Disney Parken in Orlando en Annaheim. Deze Enhanced Edition kreeg naast ietwat verbeterde graphics ook ook de uitbreiding Last Call mee.

Maar na het eerste half uur met Star Wars: Tales from the Galaxy’s Edge – Enhanced Edition werd mijn enthousiasme drastisch de kop ingedrukt. Wat een ongelofelijk lineaire en saaie game is dit!? Het verhaal stelt niet veel voor en ondanks het feit dat je constant begeleid wordt door een irritante stem, gebeurde het meer dan eens dat ik geen flauw idee had wat mijn opdracht nu was. Ook de vijanden zijn allesbehalve slim te noemen. Monotoon is hier de rode draad.

Het is dan ook zonde dat deze game met veel bombarie de overstap naar de PlayStation VR2 heeft gemaakt, want ik had véél liever een originele én leuke Star Wars-game gespeeld.

“Star Wars: Tales from the Galaxy’s Edge – Enhanced Edition is not the game you are looking for…”

Pluspunten
+ Star Wars

Minpunten
– Saai leveldesign
– Weinig inspirerend verhaal
– Verwarrende instructies
– Controls niet altijd even nauwkeurig
– Fletse graphics

Website: PlayStation Store


Kayak VR: Mirage

De eerste en enige keer dat ik in een kajak heb gezeten was in het vijfde middelbaar toen we de Lesse gingen afvaren. Een succes bleek dat niet te zijn, want bij de eerste stroomversnelling lag ik al in het water…

Daar hoefde ik met deze Kayak VR: Mirage geen schrik voor te hebben. Maar als je toch een ervaren kajakker bent, ga je je zelfs thuisvoelen in deze game. Want de controls zijn buitengewoon realistisch, zonder dat het ingewikkeld of moeilijk wordt. Je kan ze zonder zorgen uitproberen in het trainingszwembad waarna je de wijde wereld in mag.

In totaal kan je op avontuur op vier locaties: Antarctica, Australië, Costa Rica en Noorwegen. Deze omgevingen zijn stuk voor stuk om duimen en vingers af te likken. Het detailniveau is ontzettend hoog en dat geldt ook voor het water. Deze titel moet zowat de mooiste watereffecten ooit in een game hebben!

Helaas heeft Kayak VR: Mirage een groot nadeel: weinig content. Je hebt vier locaties waar je vrij kan ronddobberen, een race kan varen tegen online tegenstanders en dat is het zowat. Bovendien heb ik gemerkt dat wanneer ik of een van m’n vrienden hard beginnen doorhalen met de paddels, de misselijkheid snel toe sloeg.

“Kayak VR: Mirage is een prachtige showcase voor de PlayStation VR2!”

Pluspunten
+ Prachtige omgevingen
+ Realistische controls
+ Waanzinnig knap water
+ Ultieme showcase voor de PS VR2

Minpunten
– Grote kans op misselijkheid
– Wat weinig content

Website: PlayStation Store


Puzzling Places

Naast al het VR-geweld in race- en avonturengames, ben je soms ook op zoek naar een relaxte game. In dat geval kan ik zeker Puzzling Places aanraden. Zoals de naam doet vermoeden is dit een game waarin je in een 3D-omgeving puzzels op lost.

Met de puzzelstukjes die rondzweven, is het de bedoeling dat je prachtige 3D-diorama’s in elkaar klikt. Meer is er eigenlijk niet aan en da’s soms ook wel eens een verademing. Het leuke is dat je vergezeld wordt van aangename achtergrondmuziek en dat je het omgevingslicht naar jouw wensen kan aanpassen.

Hoewel de game slechts een 20-tal effectieve puzzels aan boord heeft, kan je héél veel puzzels extra kopen als dlc. Je hebt de keuze uit puzzels met 25 tot 400 stukjes. Zeker met die laatste ben je een tijdje zoet! Laat je zeker niet afschrikken door het gebrek aan content want Puzzling Places kost slechts €19,99 in de PlayStation Store.

“Puzzling Places is heerlijk relax, maar leunt te hard op dure dlc”

Pluspunten
+ Heerlijk relax
+ Variëteit in puzzels

Minpunten
– Weinig effectieve content meegeleverd

Website: PlayStation Store


Zombieland: Headshot Fever Reloaded

Van een verrassing gesproken. Ik had mijn twijfels toen ik deze Zombieland: Headshot Fever Reloaded voor het eerst opstartte. Mijn ‘makkelijke cashgrab’-alarm sloeg namelijk tilt, zeker als je weet dat deze game gebaseerd is op de gelijknamige cultfilm uit 2009.

Maar niets bleek minder waar. De game swingt als een tiet en de controls zijn verdomd nauwkeurig. De opzet is vrij simpel: schiet zoveel mogelijk zombies neer in deze on-rails shooter en leer de patronen van je vijanden om telkens verder te raken. De game bevat zelfs de stem van hoofdpersonage Woody Harrellson!

Hoewel deze Zombieland: Headshot Fever Reloaded weinig vernieuwend is, blijkt hij de ideale game te zijn voor korte spelsessies. Dit komt omdat de runs die je maakt telkens maar enkele minuten duren. Ben je op zoek naar een no-nonsense shooter, dan kan ik je deze zeker aanraden!

“Zombieland: Headshot Fever Reloaded bleek een aangename verrassing, ideaal voor korte VR-sessies”

Pluspunten
+ Leuke cartoon stijl
+ Toffe on-rails shooter
+ Uitstekende controls
+ Perfect voor korte spelsessies

Minpunten
– Doet weinig innovatief

Website: PlayStation Store


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d bloggers liken dit: