fbpx

Embracer Group heeft akkoord omtrent overname van Crystal Dynamics, Eidos-en Square Enix Montréal

Afgelopen jaar zijn er al heel wat overnames gebeurd in het universum der games. Het stopt echter niet, want Embracer Group kondigt aan dat ze verschillende studio’s van Square Enix gaan kopen. Het zijn niet de minste studio’s, want het gaat over Crystal Dynamics, Eidos-Montréal en Square Enix Montréal.

Voor het kleine bedrag van 300 miljoen dollar, zal Embracer Group de drie studio’s van Square Enix overnemen. Crystal Dynamics, Eidos-Montréal en Square Enix Montréal veranderen dus van bedrijf. In de deal zitten ook hun gaming-IP’s en eerder ontwikkelde titels. Square Enix zelf blijft gewoon bestaan.

Tomb Raider, Deus Ex, en daarnaast nog meer dan 50 andere titels die voorheen onder Square Enix vielen, zullen dus nu onder de vleugels van Embracer Group terechtkomen. Een enorme overname dus, voor in principe een redelijk goedkope prijs. Zeker als je vergelijkt met de 3,6 miljard dollar die Sony voor Bungie betaalt, en al helemaal bij de 69 miljard dollar die Microsoft voor Activision Blizzard neertelt.

Embracer Group zal bij velen onbekend in de oren klinken, maar het bedrijf is wel eigenaar van heel wat bekende namen. Gearbox (Borderlands), Saber Interactive (World War Z) en THQ Nordic (Remnant From the Ashes). Dat zijn toch al mooie namen om mee uit te pakken, en zoals we nu zien, wordt hun bedrijf alleen maar groter.

Deze overname zal ook interessant zijn voor de nieuwe aangekondigde Tomb Raider-game van Crystal Dynamics. Waar Eidos-Montréal op deze moment aan werkt is onbekend, maar de studio bracht vorig jaar nog Marvel’s Guardians of the Galaxy uit. Square Enix Montréal is dan weer meer gespecialiseerd in mobile gaming.

De deal zou tussen juli en september dit jaar compleet afgerond zijn.

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.

2 gedachten over “Embracer Group heeft akkoord omtrent overname van Crystal Dynamics, Eidos-en Square Enix Montréal

  1. Het bedrag van deze overname is erg opvallend te noemen. En zou MS totaal geen interesse gehad hebben (zijn tenslotte toch met een samenwerking bezig)? Of MS is al met andere dingen bezig (buiten AB overname)? Persoonlijk wel een fan van de reboot Tomb Raider games & MGOTG is erg goed. The Avengers had potentieel maar de volledige uitwerking was minder goed.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: