Officieel: Xbox neemt Activision Blizzard over

Xbox Activision Blizzard

Van een bommetje gesproken: Xbox heeft net via hun officiële website laten weten dat ze Activision Blizzard gaan overnemen.

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen of we hebben misschien wel al hét nieuws van 2022 te pakken: Activision Blizzard wordt onderdeel van de Xbox Game Studios! Er zou een bedrag van 70 miljard dollar mee gemoeid zijn. Er is een akkoord tussen beide partijen, maar de deal moet wel nog goedgekeurd worden door de bevoegde Amerikaanse instanties.

Concreet gaat het om onder meer volgende studio’s: Activision Publishing, Blizzard Entertainment, Beenox, Demonware, Digital Legends, High Moon Studios, Infinity Ward, King, Major League Gaming, Radical Entertainment, Raven Software, Sledgehammer Games, Toys for Bob en Treyarch.

Het is nog niet zeker wanneer Activision Blizzard 100% onderdeel gaat worden van Microsoft, maar tot die tijd zullen beide bedrijven onafhankelijk van elkaar opereren.

Xbox geeft wél al mee dat ze zoveel mogelijk games van Activision Blizzard aan Xbox en PC Game Pass zullen toevoegen, iets wat abonnees met veel plezier zullen aanhoren! Deze dienst heeft ondertussen meer dan 25 miljoen abonnees.

“Gaming is tegenwoordig de meest dynamische en opwindende categorie in entertainment op alle platforms en zal een sleutelrol spelen bij de ontwikkeling van metaverse platforms”, zegt Satya Nadella, chairman en CEO van Microsoft. “We investeren veel in content, community en de cloud van wereldklasse om een nieuw gaming tijdperk in te luiden waarin spelers en makers op de eerste plaats komen en gamen veilig, inclusief en voor iedereen toegankelijk maakt.”

“Overal houden spelers van Activision Blizzard games en we geloven dat de creatieve teams hun beste werk voor de boeg hebben”, zegt Phil Spencer, CEO van Microsoft Gaming. “Samen zullen we bouwen aan een toekomst waarin mensen de games kunnen spelen die ze willen, vrijwel overal waar ze willen.”

Wat dit zal betekenen voor franchises zoals Call of Duty, Tony Hawk, Spyro, Diablo, World of Warcraft en andere legendarische games is niet bekend. Maar ik denk dat ze bij Sony PlayStation toch met een serieus ei in de broek zullen zitten…

Daarnaast komt Xbox CEO Phil Spencer ook nog eens terug op de aanklachten rond (seksuele) intimidatie binnen Activision Blizzard: “As a company, Microsoft is committed to our journey for inclusion in every aspect of gaming, among both employees and players. We deeply value individual studio cultures. We also believe that creative success and autonomy go hand-in-hand with treating every person with dignity and respect. We hold all teams, and all leaders, to this commitment. We’re looking forward to extending our culture of proactive inclusion to the great teams across Activision Blizzard.”

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

4 gedachten over “Officieel: Xbox neemt Activision Blizzard over

 1. Heb dit nog niet naderbij bekeken in de zin of MS al dan niet teveel heeft betaald met al die negativiteit. Uiteraard zal, als de deal rond is, Phil Spencer waarschijnlijk met de scepter zwaaien maar toch … Niet dat ik een financieel genie ben die het beter weet dan MS met deze deal maar dit is bina 10x de Bethesda deal (kan ook aan mijn interesse veld liggen natuurlijk 🙂 ). Ook een wereld van verschil wanneer Sony een deal doet (Insomniac was een super overname imo)

  1. Hallo Gunksucks,
   Bedankt voor de opbouwende kritiek. Zoals je in de tekst kan lezen, is er inderdaad een akkoord tussen beide partijen. De deal moet nog goedgekeurd worden door de bevoegde Amerikaanse instanties.
   Met vriendelijke groeten.

   1. @ MrRolfson Lol, opbouwende kritiek.Dit “soort” heeft imo geen enkel recht op antwoord wanneer scheldwoorden worden gebruikt. Raar dat mensen altijd graag hun eigen koosnaampjes gebruiken die ze zelf steeds kunnen zien en bewonderen in de spiegel. Ik heb echt met hem te doen 🙂

    Net als met de Zenimax deal wordt dit alles door de SEC bekeken en heeft MS uiteraard met het volledige “legal team” alles bekeken om dit zogoed als mogelijk rond te krijgen. Maar sommigen zijn niet echt op de hoogte hoe alles werkt/kan werken. En gezien Disney geen problemen had met 21st Century Fox over te nemen (nog een iets duurdere deal) zal ook MS hier, naar alle waarschijnlijkheid, geen problemen mee ondervinden.Dat zien we dus in 2023/2024. Buiten de IP’s zijn het in totaal bijna 10.000 werknemers.die worden overgenomen + kan deze groep uit het slop gehaald worden die de negatieve bedrijfscultuur zal veranderen + zullen hopelijk alle teams (die normaal niet behoren tot de COD groep) van COD gehaald worden en dus ook hopelijk terug hun eigen werk kunnen uitbrengen.

Reacties zijn gesloten.