Xbox baas Phil Spencer reageert op gerucht over PlayStation Game Pass concurrent

Sony-Game-Pass

Dat Sony achter de feiten aanloopt is een gegeven feit. Wanneer komt Sony nu eindelijk met een Game Pass variant? Een vraag die de laatste jaren meer dan eens werd gesteld. Als het van Xbox topman Phil Spencer zou afhangen, is een concurrerend platform onvermijdelijk.

Sony zou van plan zijn om in de lente van 2022 een nieuwe abonnementsdienst te lanceren (met de huidige codenaam Spartacus) die PlayStation Plus en PlayStation Now zal combineren, en ook backwards compatibility zal bieden voor PS1-, PS2- en PS3-games. In een recent gesprek met IGN werd Spencer gevraagd wat hij daar van vond:

“Ik wil niet klinken alsof wij exact weten wat de beste oplossing is,” zo begint Spencer, “je wil dat je klanten games kunnen spelen waar en wanneer ze dat willen. Dat je ze de keuze geeft over hoe ze hun bibliotheek kunnen opbouwen, en dat je transparant met ze bent over wat onze plannen zijn in termen van pc ports en de cross-gen mogelijkheden,” zei Spencer. “Dus als ik hoor dat anderen (Sony) dingen willen doen zoals Game Pass, denk ik dat dat het juiste antwoord is.”

Het lijkt er dus op dat Xbox een Game Pass concurrent van Sony niet zal tegenwerken. Volgens Spencer zou dit er voor zorgen dat Microsoft moet blijven innoveren. Vooralsnog heeft Sony echter nog niets uit de doeken gedaan over hun Game Pass.

Interessant is wel dat een paar maanden voor de lancering van de PS5, PlayStation CEO Jim Ryan zei dat een vergelijkbare service als Xbox Game Pass niet duurzaam zou zijn voor PlayStation’s benadering met betrekking tot ontwikkelen van games, omdat de meeste nieuwe releases AAA-projecten zijn met enorme budgetten. Niet lang daarna zei Ryan echter, toen hem werd gevraagd of Sony met een Game Pass-concurrent zou komen, dat er “nieuws op komst” was op dat front.

To be continued!

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.

2 gedachten over “Xbox baas Phil Spencer reageert op gerucht over PlayStation Game Pass concurrent

  1. Wat consoles betreft is MS altijd een pionier geweest in het aanbieden van goede services, zij het nu online gaming, Achievemnets, Game Pass, … alleen wordt de copy-paste concurrentie er meer voor beloond (hoeveel mensen ik al ontmoet heb die zeiden/dachten dat MS Trophies had overgenomen van Sony). Enigszins jammer want vooral de gamers zelf worden beloond maar het maakt velen niet uit aan wie ze dit te danken hebben. Daarom is en blijft concurrentie/innovatie super belangrijk!

Reacties zijn gesloten.