Sony gaat op zijn beurt aan de haal met Bungie

Bungie PlayStation Sony

Een ware BALLER MOVE! Sony speelt kort op de bal en gaat aan de haal Bungie. Bungie is tevens de ontwikkelaar van Destiny én de originele maker van de Halo-games. Pijnlijk, zeker gezien net die franchise zo populair is op Xbox. De aankoop komt er wellicht als reactie op het shoppende Microsoft.

Sony legde maar liefst 3,6 miljard dollar neer voor het bedrijf. Een logische, maar tegelijkertijd ook een broodnodige aankoop nadat Microsoft kort geleden aan de haal ging met Activision Blizzard en ZeniMax. Spelers van Destiny 2 mogen echter op hun beide oren slapen; voorlopig verandert er niets. Alle geplande content blijft op alle platformen verschijnen én Sony gaf de ontwikkelaar de garantie op alle vrijheid op vlak van creativiteit. Dat is alleen maar goed nieuws; zeker met de Witch Queen-uitbreiding in het verschiet.

Ook Bungie zelf benadrukt dat het plezier van hun games centraal staat en daar geen platform aan vast hangt. Mocht Sony toch beslissen Bungie-games exclusives te maken, dan zou dat een zeer jammere zaak zijn. Zeker gezien Bungie een ware koploper is op vlak van cross-platform features en naadloze synchronisatie tussen alle platformen. Is de oorlog tussen beide bedrijven nu echt gestart? Of wil Sony zich gewoon indekken tegen potentiële exclusives in de toekomst? De tijd zal het ongetwijfeld uitwijzen.

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.

Eén opmerking over 'Sony gaat op zijn beurt aan de haal met Bungie'

  1. who cares… de laatste 8 jaar hebben ze wat gemaakt? alleen Destiny… Zo’n goeie koop vind ik dit toch niet van Sony. De rechten van Halo zijn gekocht door Microsoft dus daar kunnen ze niks mee doen.

Reacties zijn gesloten.