Gerucht: Microsoft is bezig met game die geïnspireerd is door de Monster Hunter games

Tegenwoordig is Microsoft niet meer van het nieuws weg te slaan. Enkele weken geleden werden we nog uit onze sokken geblazen met het feit dat ze Activision en Blizzard gaan overnemen. Nu duikt er een gerucht op dat ze werken aan een game die geïnspireerd is op een Monster Hunter game.

Het zou gaan om een Monster Hunter-achtige game die je in co-op kan spelen. Ze slaan hiervoor de handen in elkaar met de ontwikkelaar Certain Affinity. Deze heeft in het verleden al aan enkele games meegeholpen zoals DOOM, Call of Duty: Modern Warfare Remastered, Halo 4 en Halo Infinite.

GamesBeat journalist Jeff Grubb heeft het gerucht tijdens een podcast van Giantbomb bekend gemaakt. Hij gaf ook aan dat Microsoft games volop bezig is met verschillende genres aan de Xbox Game Pass toe te voegen. Hierbij zei hij ook dat de Monster Hunter games gezien worden als een genre met heel veel potentieel.

Jez Corden van WindowsCentral bevestigd de geruchten van Jeff Grubb en beweert dat er sinds de zomer van 2020 aan een soortgelijke game wordt gewerkt met de codenaam ‘Project Suerte’.

Als deze geruchten uiteindelijk zouden kloppen, dan mogen we de game verwachten in 2024.

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.