Speelt Dwayne “The Rock” Johnson straks de hoofdrol in een Call of Duty-film?

Call of Duty MW

Eerder deze maand liet Dwayne Johnson, beter gekend als The Rock, verstaan dat hij werkt aan de verfilming van een grote en geliefde game franchise. Die franchise zou wel eens Call of Duty kunnen zijn, zo blijkt.

Die assumptie komt van filmwebsite Giant Freakin Robot, die een ’trusted and proven’ bron heeft die verklapte dat The Rock met verschillende filmstudios aan het onderhandelen is om Call of Duty naar het witte doek te brengen.

Ooit had Activision grootse plannen voor de gekende shooterfranchise, inclusief een heus cinematic universe. In 2020 gaf de publisher echter aan films niet langer als een prioriteit te behandelen. Maar dat lijkt buiten Dwayne Johnson gerekend.

Hoe een Call of Duty-verfilming er net uit zou kunnen zien, is nog maar de vraag. Hoewel de reeks zonder twijfel een hoop iconische titels en memorabele personages op z’n palmares heeft, kun je met de serie veel kanten op. Wordt het een ‘boots on the ground’ World War II-verfilming? Omarmt de film eerder de hedendaagse oorlogsvoering van Modern Warfare? Of gaat het de futuristische toer op met een Black Ops-geïnspireerd verhaal?

Zoveel vragen. Maar wat denk jij er net van? Zou jij naar een Call of Duty-film met The Rock gaan kijken?

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.