Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team? Week 2 – 2022

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!


Praga

Wat ga ik dit weekend spelen? Wel ik denk dat ik Halo Infinite multiplayer even aan de kant laat liggen. (Met de nadruk op denk, want ik vind het spel veel te cool) Mijn battle pass is nu level 100 dus ik ga even wachten op het volgende event dat er aankomt op 18-01, namelijk het Cyber Showdown-event.

Hoog tijd nu om mijn Battle Pass van Call of Duty Vanguard te levellen. Daar zit ik nog maar op level 60, en met nog 20 dagen te gaan is er nog werk aan de winkel. Tussendoor misschien even racen met de PlayStation Plus-game voor PS5 deze maand, namelijk DiRT 5, want deze ziet er fenomenaal mooi uit.

Qua series ben ik begonnen aan het derde seizoen van FBI en aangezien het altijd al mijn droom was om zelf bij de FBI te gaan, met dank hiervoor aan de serie The X-Files, ben ik grote fan. Daarnaast natuurlijk de nieuwe aflevering checken van The Book of Boba Fett.


MrRolfson

De jacht naar level 100 en de bijhorende zwarte Spider-Man skin in Fortnite wordt onverminderd verder gezet. Samen met mijn zoon ga ik ongetwijfeld weer enkele Duo-potjes spelen, al is hij zelf meer fan van creative maps. Het zal een Belgisch compromis worden…

Op Netflix gaan mijn vriendin en ik zeker verder kijken naar Cobra Kai. Want om een of andere reden zijn we vorige week niet verder geraakt dan de derde aflevering. Daar moet dus verandering in komen en dat gaan we dit weekend, hopelijk recht zetten.


Lazlo

Deze week zet ik het weekend in met een goede film. Door omstandigheden stond onze wekelijkse Harry Potter-marathon even on-hold. Daar komt vandaag eindelijk verandering in met het eerste deel van Harry Potter and the Deathly Hallows. Intussen wordt het stilaan tijd om na te denken over de volgende filmreeks die we gaan doorlopen. De MCU? Misschien opwarmen met Nolan’s The Dark Knight-trilogie?

Verder heb ik me laten verleiden tot de pc-versie van Cyberpunk 2077. De PS4-versie (die ik gelukkig wel op PS5 kon spelen) heeft me een mooie 40 uren zoet gehouden, maar desondanks heb ik de game nooit uitgespeeld. Ik was het wachten op de next-gen update echter zo beu, dat ik dan toch opnieuw in het spel investeerde via de Epic Games Store. En man, dat heeft me geen windeieren gelegd. Voelt en speelt als een heel andere game. Wat een verschil!

Verder zet ik zonder twijfel toch ook nog een keer mijn PlayStation aan voor enkele potjes Call of Duty: Vanguard. Ook proberen enkele vrienden me nu al even mee te slepen in Deep Rock Galactic, een co-op shooter die je momenteel gratis bij PlayStation Plus krijgt. Bezwijk ik dit weekend eindelijk onder de peer pressure? We zullen zien.


auron_sagara

Dit weekend is het nog eens tijd om af te spreken met vrienden. Gezellig eten gekoppeld aan drank en wat gebabbel is altijd leutig. Daarnaast moet er natuurlijk tijd gemaakt worden voor games. Dit weekend zal ik proberen eindelijk verder te doen met Deathloop dat me door andere prioriteiten nog steeds niet is gelukt verder te spelen. Vorig weekend hebben Frumberto, High_LordWolnir en ik de handen in elkaar gesloten en zijn we begonnen aan Outriders. De volgende tocht door deze game staat dan ook gepland op zondagavond.

Op gebied van film en series ga ik met het vrouwtje zaterdagavond Eternals zien dat sinds 12 januari op Disney+ staat. Qua series zijn we aan het derde seizoen begonnen van Undercover en ikzelf heb net seizoen 2 van The Witcher achter de rug en ga nu aan het ondertussen 11de seizoen van NCIS L.A. beginnen.


Yakkoi

Deze game tweedaagse worden de single player games eventjes aan de kant geschoven. Mijn crew heeft namelijk tijd, waardoor ik eerder de co-op toer opga dit weekend. Wat wordt er dan gespeeld? Ongetwijfeld wat Monster Hunter Rise, aangezien mijn review van de pc-versie de Monster Hunter-kriebels terug heeft laten komen.

We hebben ook een andere vriend kunnen overtuigen om de wereld van Monster Hunter in te stappen, dus met hem gaan we ook World uitspelen. Hopelijk lukt dat weekend en kunnen we gelijk aan Iceborne beginnen, een expansion die naar mijn mening stukken beter is dan de main game van World. Naast Monster Hunter gaan we ons ook nog een keertje wagen aan The Ascent. Ik was altijd al geïntrigeerd door deze game, maar de brakke release met veel game breaking bugs gooiden teveel roet in het eten. Hopelijk zijn deze bugs ondertussen gefixed.

Qua series wordt het tijd voor mij om Daredevil nog een keertje opnieuw te zien met m’n vriendin. Persoonlijk vond ik het een van de betere superheldenreeksen, maar ik moet het allemaal nog even opfrissen voor ik het derde seizoen eindelijk kan zien. Waarschijnlijk kijken we hierachter ook nog The Punisher.


High_LordWolnir

Na enige tijd van sparen is deze week mijn droom eindelijk in vervulling gekomen. Mijn allereerste gaming PC is geleverd en ik wou meteen iets exclusiefs waardoor ik alle onderdelen zelf gekozen heb. Uiteraard moeten we dit beestje dit weekend eens uittesten. Maar welke game krijgt nu de eer om als eerste gespeeld te worden?

Wel nu, het zal Cyberpunk 2077 worden. Oorspronkelijk was het plan om dit spel te spelen van zodra de next-gen update beschikbaar was voor console maar op PC ziet het spel er zoveel mooier uit. Ik ben helemaal klaar om het bruisende leven van Night City te ontdekken. De ergste bugs zouden intussen ook al uit het spel verdwenen zijn.

Daarnaast zal ik met enkele crewleden ons verhaal in Outriders verderzetten. Ook werd mijn nieuwe soundbar en subwoofer geleverd waardoor ik terug ten volle van films en series kan genieten. Ondanks het feit dat ik de game niet gespeeld heb, ga ik beginnen aan The Witcher op Netflix. Ik hoor niets dan goeds over deze serie. Verder staat er op zaterdagavond nog een laat verjaardag diner met vrienden op het menu.


RoMa

Constatatie van deze week: Ultimate Team in FIFA 22 is verdomd verslavend. Ik heb al enkele keren mogen juichen met geweldige spelers uit packs en online loopt het lekker vlot! Ook in Rocket League & Fall Guys gaat het lekker: tournament wins & nieuwe kroontjes bij de vleet.

Alan Wake Remastered is een verdoken parel waarvan ik blij ben dat ik hem heb ontdekt. Het verhaal heeft me stevig in z’n grip. Minder boeiend vind ik de story mode van F1 2021, maar die speel ik dit weekend normaal gezien ook uit.

Tot slot ga ik samen met twee maats een nieuw co-op avontuur aan met Rainbow Six: Extraction. Deze staat al even op m’n radar, ik ben enorm benieuwd! Later meer hierover in m’n review.

Op Netflix staat Geralt Of Rivia centraal met de seizoensfinale van seizoen 2 van The Witcher op het menu!


Ardtieboy

Een spectaculaire stunt in een basketbalwedstrijd dit weekend leverde mij (voorlopig) tien dagen gips op. Ik moet me dus met andere woorden de komende dagen rustig houden en heel wat uren in de zetel slijten. Eerder deze week bekeek ik zo reeds enkele afleveringen van The Office en de film Ron’s Gone Wrong. Die laatste is overigens een gezellige familiefilm met een serieuze cynische knipoog naar de huidige maatschappij; een beetje de Don’t Look Up voor kinderen op Disney+. Vanavond hou ik me echter bezig met het nieuwe seizoen van After Life; de geniale en tegelijkertijd pijnlijk confronterende serie van Ricky Gervais. Toegegeven, je wordt niet altijd even gelukkig van een aflevering, al voel ik een vreemde verslavende drang om verder te kijken.

Qua games hou ik het dit weekend lekker luchtig. Ongetwijfeld zullen er enkele potjes Call of Duty de revue passeren. Zo blijft Vanguard immens leuk en pakte ik eerder deze week Warzone terug op. De adrenaline die door je lijf loopt wanneer je samen met vrienden een andere squad weet om te leggen is dan ook ongezien. Ook pikte ik deze week Mario Kart 8 terug op op de Nintendo Switch. De ideale game voor de couch potato; korte wedstrijdjes en niet veel nadenken. Ik blijf ergens het gevoel van progressie missen in het spel, al probeer ik dat van me af te zetten tijdens het spelen.


Frumberto

Ik ben nog niet zo lang een Game Pass lid wat er dus voor zorgt dat ik plots een serieuze back log heb aan games die ik kan spelen. Wat al zeker vast staat is de zondagse reünie met auron_sagara en High_LordWolnir om er weer wat missies in Outriders door te knallen. De solo game van het weekend wordt Before We Leave; een stedenbouwgame met hongerige ruimtewalvissen. Je leest het goed, ruimtewalvissen. Need I say more?

Dit weekend verorber ik het 4de seizoen van Cobra Kai. Ik ben een 90’s kid, dus de originele Karate Kid films waren voor mijn tijd. Ik heb de Karate Kid films wel allemaal gezien voor ik Cobra Kai ben beginnen kijken. Dat maakt de Netflix serie nog zo veel beter! De serie speelt zich meer dan 30 jaar na de eerste film af en het leuke is dat een groot deel van de originele cast terug een hoofdrol op zich nemen in Cobra Kai.


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.