Vanaf 25 januari kan je Final Fantasy XIV terug aanschaffen

Final Fantasy XIV 14 Endwalker

Wie sinds eind vorig jaar op zoek is naar een digitale versie van Final Fantasy XIV kwam van een kale reis terug. Ontwikkelaar Square Enix had namelijk beslist om de online game uit de digitale rekken te halen omdat het simpelweg te druk was op de servers.

Die drukte is er nog steeds, maar vanaf 25 januari wordt er extra servercapaciteit toegevoegd. Die zal over de hele wereld verdeeld worden, zodanig dat iedereen, als hij dat wil, kan verhuizen naar een nieuwe server.

Naoki Yoshida, regisseur van de razend populaire game, geeft aan dat de beslissing om de game terug te koop aan te bieden op elk moment kan teruggedraaid worden als blijkt dat de wachttijden opnieuw oplopen.

Voor Square Enix moet het best zuur zijn dat het succes van de MMORPG zo groot is dat nieuwe spelers de toegang tijdelijk ontzegt moet worden. Zeker na de erg lovende kritieken op de meest recente uitbreiding Endwalker.

Randy gaf als World of Warcraft-speler van het eerste uur Final Fantasy XIV: Endwalker een dikke, vette 9 in zijn review: “Grafisch misschien wat achterhaald, maar de leveling experience naar 90, de vele Jobs, de combat en bovenal het verhaal maken van deze Final Fantasy XIV: Endwalker dat het één van de beste (MMO-)ervaringen in gaming geworden is.”

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.