Dit waren de games met de hoogste scores op Metacritic in 2021

Metacritic is een site waar je al de reviews van games kan checken. Ze tellen al die reviews op, en geven dan de gemiddelde score weer. Maar welke games presteerden het beste in 2021?

En in tegenstelling tot wat velen misschien zouden verwachten is het niet Deathloop, It Takes Two of een andere bekende naam die op nummer 1 staat. Die plaats is immers voor het, zoals ik vandaag reeds eerder aanhaalde, het geniale Disco Elysium: The Final Cut (PC).

Van ‘grote’ namen hebben we enkel Forza Horizon 5 en Final Fantasy XIV Online: Endwalker.

Hieronder de volledige top 10:

  1. Disco Elysium: The Final Cut (PC) – 97
  2. The House in Fata Morgana (Switch) – 97
  3. Tetris Effect: Connected (Switch) – 95
  4. Hades (Xbox Series X) – 93
  5. Hades (PS5) – 93
  6. Forza Horizon 5 (Xbox Series X) – 92
  7. Final Fantasy XIV: Endwalker – (PS5) – 92
  8. Final Fantasy XIV: Endwalker (PC) – 91
  9. Forza Horizon 5 (PC) – 91
  10. Psychonauts 2 (Xbox One) – 91

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)