fbpx

Resident Evil Village wint Ultimate Game of the Year-award op Golden Joystick Awards

Gisterenavond werden de Golden Joystick Awards uitgereikt. De hoogmis voor gamers en vooral ontwikkelaars en uitgevers natuurlijk want wie gaat er aan de haal met de awards? We weten alvast wie de allerbeste van de klas is, namelijk Resident Evil Village.

Uiteraard werd er geen rekening gehouden met bijvoorbeeld Halo Infinite dat nog moet verschijnen. Dat neemt echter niet weg dat Bethesda’s Deathloop de Critics Choice-award won, en het pc-platform werd genomineerd als de ultieme hardware aller tijden.

Psychonauts 2 kreeg de prijs voor Xbox Game of the Year, en Resident Evil Village kreeg dezelfde prijs voor PlayStation. En Hitman 3 kreeg de prijs voor PC Game of the Year. Nintendo’s Game of the Year was Metroid Dread.

Een mooi eerbetoon was er voor From Softwares Dark Souls dat als Ultimate Game of All Time werd bekroond, terwijl de aankomende spirituele open-wereld opvolger Elden Ring werd bekroond als Most Wanted Game.

Tot slot werd de Ultimate Game of the Year toegekend aan Capcoms Resident Evil Village.

Hieronder nog eens alle winnaars:

 • Best Storytelling – Life is Strange: True Colors
 • Best Multiplayer Game – It Takes Two
 • Best Audio – Resident Evil: Village
 • Best Visual Design – Ratchet and Clank: Rift Apart
 • Best Game Expansion – Ghost of Tsushima: Iki Island Expansion
 • Mobile Game of the Year – League of Legends: Wild Rift
 • Best Gaming Hardware – PS5
 • Best Indie Game – Death’s Door
 • Studio of the Year – Capcom
 • Best Performer – Maggie Robertson (Lady Dimitrescu, Resident Evil Village)
 • Breakthrough Award – Housemarque
 • Best Game Community – Final Fantasy 14
 • Still Playing Award – Final Fantasy 14
 • PC Game of the Year – Hitman 3
 • Nintendo Game of the Year – Metroid Dread
 • Xbox Game of the Year – Psychonauts 2
 • PlayStation Game of the Year – Resident Evil Village
 • Most Wanted Game – Elden Ring
 • Critics Choice – Deathloop
 • Ultimate Game of the Year – Resident Evil Village
 • Ultimate Hardware of All Time – PC
 • Ultimate Game of All Time – Dark Souls

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d