Miljoenen gamers spelen Battlefield 2042 dat beter scoort dan Battlefield 5

Een slechte launch hoeft niet altijd garant te slaan voor slechte verkoopcijfers of prestaties. En daar zou Battlefield 2042 volgens DICE en EA een voorbeeld van zijn. Vandaag kwamen de studio’s naar buiten met de eerste, echter geen duidelijke, cijfers.

Zelf ben ik er nog niet uit of ik Battlefield 2042 ga aanschaffen. Ik steek immers heel wat tijd in Vanguard en Halo Infinite multiplayer. Dus misschien is Battlefield 2042 er wat teveel aan.

Dat neemt echter niet weg dat miljoenen spelers (al zegt EA niet hoeveel miljoen) de weg gevonden hebben naar Battlefield 2042. Of zoals ze het bij DICE zelf omschrijven in hun blog: “It’s only a few days past our global launch, and there are already millions of you playing Battlefield 2042.

Daarnaast voegt DICE er ook nog aan toe dat Battlefield 2042 op dit moment “bijna twee keer” zoveel spelers heeft bereikt in vergelijking met Battlefield V (2018). Ook daar hebben ze iets over te zeggen: “Dus eerst en vooral, dank aan jullie allemaal – hoe jullie spelen en wat jullie creëren in de game is geweldig en overtreft onze verwachtingen.”

Vandaag gaat trouwens ook de eerste van twee stevige updates live om het spel (nog) beter te maken.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)